På allmän begäran.

Inte. Men vi kan ju låtsas. Här får ni det i alla fall!

Tacopaj
Deg:
4dl vetemjöl   
50 g smör
2 tsk bakpulver
1 1/5 DL MJÖLK

Fyllning:
400 g färs
1 påse tacokrydda
1 burk creme fraiche
4 msk majonäs
1 paprika
2 tomater
lökringar
riven ost

Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver, lägg i smöret och mosa ut typ som scones el. smulpaj, blanda i mjölken och knåda ihop. Tryck ut den i formen.
Stek färsen  och blanda i tacokryddan. Lägg i formen.
Blanda creme fraiche och majonäs, skär paprikan och tomaterna och blanda i röran, salta och peppra lite grann. Bred sen ut röran över färsen, skiva lök och strö ut över pajen, sedan ost på toppen! Ca. 225-250 grader i ugnen tills det "ser bra ut". Liksom.

Midsommartårtan i den storleken vi hade i dag. Lagom alltså.
Koka 1 burk kondenserad (sötad) mjölk i tre timmar. Koka alltså hela burken, oöppnad.
Mixa 14 digestivekex och smält 50-75 g smör. Blanda samman och platta ut i botten av formen. Kyl. Bred sen kolamassan på digestivebotten och kyl. Detta ska göras dagen före servering.
När ni tar ut tårtan från kylen, täck hela tårtan med skivade bananer.
Bred vispad grädde på och garnera med (jordgubbar egentligen) vindruvor och kiwi på vintern! Vinbär skulle ju också vara gott att garnera med faktiskt, som brytning mot det söta, men det är ju också svårt att få tag i på vintern, fast å andra sidan hade det nog faktiskt passat med frusna vinbär. O, allt det babblet borde stått inom parentes.
Servera!

Superbra. Supergott. Och superonyttigt!

Har nån lagt märke till att jag gillar superlativ.

Kommentarer
Postat av: Bibbi

Bjud mig på middag! Ikväll helst =)

2006-01-06 @ 21:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback