Visa vid vinterdepp.

En arg-och-depp-men-jag-vill-bli-glad-igen-låtlista:

Små lätta moln- Pugh Rogefeldt
Älgarna demonstrerar- James och Karin
Ingen kommer undan politiken- Marie Bergman
Trasdockorna- theme
Dunderklumpens sång
Jätten Jorms sång
Rosa skola vi dansa- CornelisVreeswijk  
Min tanke är fri- Cornelis Vreeswijk

De två sista ger mig förresten härlig fredagskänsla från när jag var liten och mamma dansar runt och sjunger. Och det var Cornelis på högsta volym. Eller Vaya Con Dios. Eller Wilmer X.
Det är rätt otroligt att jag fortfarande kan alla texterna på Vildhallonskivan med Cornelis, trots att det var många år sen.

Gör mig lycklig, ge mig solen...

När jag gick till bussen imorse skickade jag detta meddelande till Henning:
"Vårvindar friska. Eller vad säger du? Idag är det verkligen vår i ljuset och i luften! Snart kommer den!"

Vid ett idag skickade jag det här meddelandet till Henning:
" Glöm det jag skrev innan, det är ju snöstorm för fan."

Det suger. Det är ju för fan mars imorrn.
Åkte in till stan efter skolan och köpte jeans som tröst.

Bast och Thoth kommer fortfarande inte överens.

Glöm det där med hyresgästföreningen förresten, de är dumma i huvet, har fått en gubbsjuk typ istället för den trevliga kvinnan som jurist och han vägrar hjälpa oss och är "lilla gumman, klappa på huvet"-typ. USCH! Det får mig att undra varför vi betalat en avgift på 75 spänn i månaden.

Just nu känns inget, inget bra. Skit också.

Det enda som kan hjälpa mig nu är "Små lätta moln" av Pugh på högsta volym och repeat, repeat, repeat.

Förkastligt.

Heres what:
Testa att gå på diet en dag så kommer havregrynsgröt utan socker att vara det godaste ni någonsin ätit.
Jag och bibbi - www.bibbi.blogg.se - gav oss nämligen fanken på att ta bort de där sista extra vinterkilona tillsammans. Vi skulle äta nutrilett... Jag försökte verkligen. Två ggr. Men jag höll på att kräkas båda två så jag hällde ut skiten. Det gick verkligen inte, och då är jag inte den som är den.
Så Bibbi, här kommer den hemska sanningen:
Jag bangar. Det går inte. Jag kör på en annan diet. Ok? Jag är hemskt ledsen, men ska jag äta det där så äter jag hellre ingenting alls och det tror jag inte är särskilt nyttigt.
Snacka om dålig karaktär. Soy un perdedor. I´m a loser baby...
Men det jag grämer mig allra mest över, det är att jag köpte skiten för 200 spänn. Nån som vill köpa? Rabatt på 50 spänn så ni får det för 150! Vilket klipp!
Jaja, hur ska det nu gå. Jag som har frossat hela lovet för att jag visste att jag skulle raketdieta efteråt.
Buhu hu...


Helt katt i huvet.

Det här var det märkligaste på länge.







Shitty day.

Jag är dumihuvet som har undrat hela kvällen varför jag har huvudvärk. Det här har jag ätit idag:
1 portion havregrynsgröt, 1 halv grapefrukt
3 koppar kaffe
2 toast på fik
The end.
Snacka dåligt för ämnesomsättningen, slår på svältfunktionen för tusan.
Jag borde verkligen äta, men klockan är tjugo i tolv och vi ska upp tidigt imorrn och åka hem till päronen.
What to do?
Äta macka.
Ä t a  m a c k a . . .
Ganska seg nu.
Shitty day.

Nu tar jag semester i några dagar.
Tillbaka med rafflande bildbevis på nya katten på söndag! Be there. Be here!
Adieu! 

Linnea på krigsstigen.

Nu har vi fått avslag av MKB på våran bytesansökan. På grund av vad?
Vi har inte bott här i ett år...
Däremot har Henning bott inom MKB i fyra år och jag i två.
Dom sa att dom hade många ansökningar att ta hand om och då får de andra gå före. Jaha, men då kan väl vår ansökan få ligga i kö tills dom har "tid" att låta oss byta? Jag skulle våga påstå att det är mest jobb för oss att byta lägenhet.
I alla fall. Hyresgästföreningen! Thank god att vi är med där och har varit i tre och ett halvt år. Äntligen får vi användning för dom och hjälp.
Så jag ringde dit och dom var supertrevliga och tyckte det var skumt att vi inte hade fått avslaget skriftligt och att det inte fanns någon "ettårsgräns" om man hade flyttat inom samma hyresbolag för mindre än ett år sedan. Så de skulle diskutera ärendet och låta en jurist ta tag i det och om det var på grund av att MKB hade mycket att göra så lär de nu få ännu mer att göra. Klantskallar. Om hyresnämnden skall bli inblandade måste MKB skaffa en jurist och ange särskilda skäl till att bytet inte skulle gå igenom. Detta är taget direkt från MKBs hemsida:
"För att MKB ska kunna godkänna ett lägenhetsbyte måste det finnas skäl till varför bytet ska genomföras. Vi kan neka ett byte om någon av kunderna inte har skött sitt tidigare boende, om kunderna inte har ekonomiska förutsättningar för att klara av hyran, om bytet innebär en påtaglig olägenhet för oss eller om andra särskilda skäl talar emot bytet."
Hade vi bott här i mer än ett år hade det alltså inte funnits någon orsak till varför bytet inte skulle kunna genomföras. Men jag kan inte se att det finns särskilda skäl till varför bytet inte skulle kunna genomföras.
Jaja, nu tar byråkratin över så får vi se vad som händer härnäst.
Heja, heja hyresgästföreningen. Aj lööv jo!


På tal om gröten...
Imorse gjorde jag gröt med mer salt och i micron. Den blev för salt, jag var tvungen att spotta ut och slänga. Haha. Sen gjorde jag en ny omgång. I micron. Den blev bra och jag skar bananer och blandade i, och socker. Jag skulle nästan kunna dra mig till att säga att den var god. Nästan. Men det är fortfarande det där med sockret alltså... Men bananer i var en höjdare. Och vad mätt man blir, man står sig ju jättelänge och om det inte hade varit för smaken så hade det varit perfekt!



Havregrynsgröt.

Efter att ha blivit väckt av grannar som lät som att de hade kannibalparty, dvs att de slog ihjäl varandra, kände jag att det var dags för en rejäl start på dagen. Och vad kunde vara bättre än...
Havregrynsgröt!
Det åt jag sist när jag var liten och mina bröder lärde mig göra det i micron. Vår mamma har nämligen aldrig gett oss det för om jag minns rätt har hon själv traumatiska grötminnen från barndomstiden.
I alla fall, det var gott, mindes jag.
Så jag satte igång att göra det på spisen. 2 dl vatten, 1 dl havregryn och pyttelite salt. Hmm, det såg ju inte särskilt aptitligt ut trots allt.
När jag hällde upp det i min skål bad jag Henning att hålla för ögonen (han har nämligen också en tidigt utvecklad grötofobi) och det gjorde han.
Jag hällde på lite socker och lite mjölk.
Jag har aldrig ätit något geggigare eller kleggigare i hela mitt liv! Fy för bubblan!
Nä, för bövelen, tänkte jag, nu har Henning påverkat mig med sin negativa inställning till gröt, jag måste vara lite open minded och testa igen, med en bättre inställning...
Nåväl... Det gick ju att äta. Om man hade riktigt, riktigt mycket socker på, hela tiden. Och fyllde på med socker ju mer man åt. Så till slut åt jag upp allt. Men säg mig:
Det kan ju inte vara särskilt nyttigt att äta något "nyttigt" till frukost om man måste ha tre hekto socker på för att över huvudtaget kunna äta det?
Kanske blir det godare i micron? Kanske hade jag för lite salt i? Det måste finnas något sätt!

Nää, tacka vet jag vanlig hederlig risgrynsgröt! 

Fjortis.

omaj gad. nu har ja lattjat runt på en massa sidor me fjortisspråk så ja vet inte vart ja ska ta vagen ja får skriva såhär asså va.
asså ida skulle vi köpa digitital kamera va så ba visste ja inte va ja sku köpa lixom sku vi köpa

Canon Powershot 520


elle tycke ni ja ska tjacka

Konika Minolta Dimage Z5


asså de e ett svårt val asså va lixom så ja vet ite va ja ska gö asså.
Imån ska vi asså spela speeeel å dricka viiiiiiin asså tjit va ballt asså me bruderserna lixom asså va å de ska bli såååååå ball asså!
Puzzizar å kjamisar från

LENENENENE!
Yomadderfakkingbajsshitassåva.

Å jA MåStE Ba MiXa LiTe VerSalER å GerMANer OSSo.

Well oh well.

Sportlov.
När man är vuxen och har sportlov vill man helst inte säga det. När man är vuxen och har sportlov tillsammans med sin sambo vill man helst säga: "Ja, jag går på folkhögskola och han är läääärare så han har lov!" ganska ofta. Liksom. Annars känns det rätt ofta som att man fortfarande går på gymnasiet. Då får man mindervärdeskomplex av någon outgrundlig anledning. Jag borde inte få det eftersom folk hela tiden tycker att jag ser så jävla gammal ut fast jag bara är tjuett. Då borde det vara ganska najs att känna sig som sjutton. Men det är det inte.
När man struttar runt på stan helt omotiverat klockan elva en vardag känns det som att man är fjorton och skolkar från mattelektionerna. Fast skillnaden är att man har mycket mer pengar att göra av med.
Och det har jag gjort den här månaden. Slösat pengar! Eller slösat och slösat, men februari är ju faktiskt så kort så då hinner man köpa kläder för alla sina pengar innan man svälter ihjäl. Jag har 300 kronor kvar på kontot nu. Ojdå. Jag köpte kläder för 650 spänn igår. Ojdå. Men det var faktiskt två koftor (mycket användbart) och en svart pennkjol (kommer troligen att användas mycket, mycket sällan, men det är ju såå snyggt). Jag tror jag har köpt kläder för flera tusen den här månaden. Bara det att jag inte kan komma på vad jag skulle ha köpt. En sjal på Åhléns vet jag att jag köpt... Men vad mer?
Nu helgen:
Sportlovet inleddes med ett glas vin och middag hemma hos Sanna. Sedan bar färden av till stammishaket Sapla där vi träffade Karl Axel, 85 år. Mycket intressant. Sedan kom Andreas och Evelina och vi blev fulla.
Bakfulla blev vi igår, lördag, men jag och Henning gav oss tappert ut på stan för att köpa undanlagda kläder, alkohol, ett alldeles sprillans Rappakalja (mitt favoritspel all times) och en pizza på California Pizza Slice. Sedan åkte vi hem, åt pizza och sov i några timmar. Sedan lagade JAG mat (fantastiskt jag vet, det är verkligen värt att nämnas) och det blev en schysst svamp och ärt och kikärtsrisotto. Gul var den. Det var gurkmeja. Och vin var det i till och med. Den åt jag och Henning och Andreas och så tittade vi på backhoppning och skrattade en stund åt folket i melodramifestivalen innan de andra kom och vi kunde sätta igång med Rappakaljandet. Jag vann inte.
Idag skall jag ringa till jobbet och påminna dom om mig så att jag har jobb i sommar, jobbigt vore annars eftersom jag inte sökt något annat jobb.
Och sedan bär det av till möllan för att skriva på papper om byte av lägenhet! Tjohej!
Sen kommer Sanna med en hyrd film och till det ska vi anjuta morotstavar och dipp. Kanske även Coca-cola?

Resten av lovet skall gå åt till att umgås med vänner,  t a   d e t   l u g n t . . . åka hem och sedan komma tillbaka med en katt till.
Loven är väl anledningen till att man går i skolan, som Pippi sa?    

Förresten, matchen i hockey mellan Lettland och Sverige igår slutade med 6-1 till Sverige. Tja, de stackars letterna hade det sannerligen inte lett. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAHAHAHA!

OS-marodören.

Ok. Jag gillar inte sport. Det är inte direkt det att jag ogillar det men jag gillar det inte.
T.ex igår när jag kom in till dramahuset efter lunchen sa Elie:
"Anja fick brons" som om det var något jag hade undrat över.
"Jaha, i vadå?" sa jag då förstås
"Störtlopp." Ok. I n t e r e s t i n g. Inte.
Det har hänt ett flertal gånger när vi suttit och jobbat i vårat produktionsrum att Teo stått och lyssnat på radion och jag kommit in och helt demonstrativt sagt:
"Ni får flytta radion till köket för jag kan inte koncentrera mig om den ska vara på." (Tänk er den meningen sagd av en unge i trotsåldern.) När de sedan gått för att titta på teve i ett av internathusen sätter jag lugnt på en skiva med bra musik på stereon och jobbar vidare utan att ta någon som helst hänsyn till om de andra blir störda. (Då får dom väl säga till.)
En annan gång tittade Teo på klockan och sa:
"Jaha, ska vi sätta på radion och lyssna på curlingen nu då?"
"I såna fall kan ni väl ta med er radion upp till köket?" Sa jag.
"Jag vill också lyssna på curlingen..." Viskade Malin till Teo.
Denna gången backade Sara upp mig, hon är ungefär lika sportintresserad som jag. Fast lite mindre. I tisdags sa hon t.ex undrande:
"Vad är det för sportarrangemang som pågår nu?"
Från hela rummet fnissande.
"OS" Säger någon. "Vinter OS"
"Jaha, ja, jag har börjat känna mig så trygg i den här gruppen nu att jag vågar fråga, jag har inte vågat fråga någon innan." Säger Sara syrligt.
Även denna gång slutade det i alla fall med att Malin och Teo och några till lunkade iväg till ett internathus för att titta på teve medan vi i lugn och ro kunde lyssna på musik.

Jag har också tänkt på sporterna. Jag menar: skidskytte, nån slags skidstafett? Vad är  det för låtsassporter? Vem har hittat på dom? Det finns säkert fler exempel som jag inte upptäckt än. Men då kom jag iaf på lite nya sporter.
Konsthockey- Man åker konståkning och på en given signal ska man skjuta så många straffar som möjligt innan signalen ljuder igen och man fortsätter med konståkningen.
Alt: Man åker konståkning med hockeyutrustning på, man får så här, vahettere, knuffas å sånt?
Här är en gren till Sommar OS.
Simdans- Man simmar två längder, sen upp och göra en liten danskombination och sen i igen och simma några längder. Det är både tiden och dansutförandet som räknas.

Sen undrar jag också varför man i sportsammanhang säger kvinnornas förnamn när man pratar om dem, men männens efternamn. Undantaget  Zlatan, som ju är- invandrare.
Är inte det lite... Förminskande?


Vinterhaiku.

Vintern den är skit
Det blåser och är svinkallt
Fan skit helvete

Av: Linnea, Henning å Danne.

Alla Hjärtans Dag!

Kärleksfulla sms har skickats hej vilt och i skolan har det klippts och skickats små kärleksförklaringar till alla runt bordet.
Jag tycker om den här dagen (även om det är ett kommersiellt kapitalistiskt skitjippo, kärlek borde man ju visa varandra varje dag. Blaha blaha. Men hey! Jag gillar ju kommersiella skitjippon, jul, påsk osv, dock inte Halloween. Och kärlek visar man ju faktiskt inte varandra tillräckligt varje dag...)
Och så blir man ju så lycklig av det vackra vädret.
Så tillbaka i staden shoppade jag en DU&JAGbok, ett fint kort, ett fint armband och en flaska skumpa. Och satte på Leonard Cohen på stereon. (Skivan vi lyssnade på samma kväll vi blev ihop)
Vi firar nämligen 3 1/2årsdag idag. Jag vet att det verkar konstigt att fira halvårsdagar, men eftersom våra helårsdagar sällan blir särskilt lyckade (1årsdagen- H blir magsjuk efter restaurangbesök i köpenhamn, 2årsdagen- jag har separationskris efter att ha flyttat hemifrån samma dag, 3årsdagen- mamma ringer precis när vi ska sätta oss och äta och säger att brorsan har krashat med MCn och är påväg till MAS) och eftersom halvårsdagen dessutom infaller på Alla Hjärtans Dag firar vi det istället. Ungefär.
Jag fick- inget.
Men hoppas på att bli bjuden på middag ikväll.

Hoppas att ni haft en fin dag och påminnt många om att ni älskar dom. Det är ju faktiskt all slags kärlek som räknas idag, inte bara den mellan två personer.

Puss och kram!

För nya läsare som vill lära känna mig.

Jag vet inte om det här är olagligt eller något, det här att publicera annat folks böcker liksom, men om man skriver vems bok det är borde det ju vara OK? Om det är olagligt kan väl någon vara snäll och säga till, då tar jag bort det. Det här satt jag iaf i flera timmar och skrev in på datorn när jag var sjuk och inte hade något att göra. Har väntat med att publicera för att jag inte visste om det var OK eller inte. Det vet jag ju inte nu heller men ändå, det här är iaf från "Mina Vänner, en fyll-i-bok med vuxentest" av Anna Oskarsson på bokförlaget Semic. Skitkul bok att tvinga sina vänner att fylla i btw! Tjohej nu kör vi!

Självporträtt:

Datum
: 31/1-06

Jag heter Anna Linnea Johanna
och kallas Nea, av vissa.
Min relation till ägaren av denna bok Det är jag det.
Jag fyller fyllde 21 år den 7/1- 06
Stjärntecken
Stenbock
Jag kommer från Ugglarp, Falkenberg, Halland.
och bor nu i Malmoe tillsammans med Henning och Bast.
Jag har/vill ha 3 barn som heter/ska heta namn.
Jag har/vill ha katt/hund/häst/akvariefiskar/annat en katt som heter Bast, snart en som heter Thoth också
Jag jobbar som/pluggar teater på folkhögskola
Arbetsuppgifter/kollegor/lön/trivsel tja, att spela teater och bli medveten om sin kropp? Mina vänner är bra och jag lever på studielån.
På fritiden brukar jag teckna och sy men mest dega.
men skulle även vilja umgås mer med mina vänner, träna och vara mer kreativ.
För att stilla mitt dåliga samvete köper jag Aluma! (hemlösas tidning)
Jag har slutat hoppas och börjat tro. På mig själv alltså.
Om fem år tror jag att jag (boende/arbete/familj/fritid) pluggar och lever loppan
Om jag vann fem miljoner skulle jag plugga hela livet, det finns så mycket jag vill lära mig!
Jag skulle vilja vara bäst i världen på teater!
Jag hade velat uppfinna en enkel grej som t.ex vaskskrapan som den snubben säkert tjänat biljarders på.
Ett pinsamt minne Kan inte minnas något pinsamt
Jag blir glad av Henning o mina vänner. Och överraskningar! Bra överraskningar då förstås.
Jag blir förbannad av oambitiösa människor! Och Bush. Typ.
Jag samlar på manus och skräp. Jag kan inte slänga någonting!
Saker jag är stolt över mig själv och Henning.
Yrken jag kan tänka mig Skådespelare!
Personer jag inte klarar av Lata, neggiga klasskamrater. (Ok, Bibbi, jag ändrar, för lat är jag själv och även ganska neggig, till puckade klasskamrater som jag får spel på bara genom deras blotta närvaro.)

Favorit:
maträtt
havsdjur
glass italiensk
land sverige
uttryck "what?"
tv-serie medium
musik
bra
reklamfilm de där när man får se sig själv i framtiden
affär
IKEA
grogg
mojito
bil
skruttibangbang, en härlig gammal saab
lag
en om alltings jävlighet
lögn
små vita
film har ingen favorit, tittar alldeles för lite på film.
tidning
ROCKY-tidningen
plagg
snygga
barnprogram
Beppes Godnattstund

Samla vuxenpoäng:
jobb 1p, visitkort 1p, konferens 1p, bor hos förälder -2p, sambo 1p, förlovad 1p, gift 2p, skild 3p, barn 2p, villa 2p, bil 1p kombi+1p, husvagn/båt 2p, hund 1p, garage 1p, lån 1p, gemensam ekonomi 2p, pensionspara 2p, storhandla 1p, ICA-kundkort 1p, rabattkupong 2p, hushållsassistent 1p, diskmaskin 1p, symaskin 1p, dubbelsäng 2p, julgran 2p, morgontofflor 1p, långkappa/rock 1p, gråa hår 1p, celluliter 1p, morgontidning 1p, korsord 1p, välja att inte svara i telefon 2 p, putsa fönster 1p, tapetsera 1p, svampplockning 1p, långfärdsskridskor 1p, parmiddag 1p, vinprovning 1p, buggkurs 1p, partaja till gamla vinylhits 1p, whisky 1p, lättöl 2p, kaffe på maten 1p, After Eight 1p, söndagsstek 2p, Viktväktarna 2p, Friskis&Svettis 1p, Bingolotto 1p, allsång på Skansen 2p.

Summa:    14   vuxenpoäng

Att göra och inte göra vid bakfylla.

Saker man bör göra dagen efter intagandet av antagligen för mycket alkohol, helst söndag:

Sova så länge som möjligt
Köpa Tidning med söndagsbilaga
Köpa frallor och äta lång frukost med mycket te
Ligga framför teven (det känns bra det här med att skriva teve istället för TV)
Äta godis
Köpa hämtmat, typ pizza el. McDonkan
Inte särskilt mycket mer

Saker man inte bör göra dagen efter intagandet av antagligen för mycket alkohol, helst söndag:

Gå upp 09.00
Gå till Helsingborg C
Köpa snuskig fralla för 6 kronor och dyr yoghurt
Åka tåg till Malmö C
Åka buss sedan gå hem
Klä på sig fina kläder
Åka buss
Åka tåg till Lund C
Gå på föreläsning om Elfride Jelinek
Gå på föreläsning med Lars Norén
Åka tåg till Malmö C
Åka buss
Ha visning på lägenheten


Sedermera Bastet och Thoth och inte egoism.

Nu skriver jag igen även fast jag för ett par timmar sedan lovade att utebli med ointressanta inlägg i bloggform. Men jag måste! Jag pratade med mor och far innan och...
Vi har äntligen blivit med katt. YES!
Vår Bast har nämligen blivit så uttråkad på senaste tiden att hon börjat anfalla oss och sedermera (jag vet inte ens om man kan använda sedermera här, hittar det inte i uppslagsboken på internet och är för lat för att gå två meter till SAOL i bokhyllan, skit samma) till och med våra ansikten (!) när vi ligger utslagna efter en lång och hård vardag i tevesoffan (det var första gången i mitt liv jag skrev TV- teve) .
Mamma och pappa meddelade nyss att de som skulle ha en av de två kattungarna ville ta honan, och då har vi bestämt oss för att ta hanen. Vi ville nämligen inte ha en hona till (inbillar mig att en XY går bättre ihop med en XX istället för en XX till en XX så att säga. Brudar kan vara bitchiga mot varandra.) och därför har det varit några veckor i "väntans tider" innan de där andra bestämt sig för vilken kisse de ville ha.
Jag inbillar mig att det kommer att bli lugnare med två, för oss i alla fall, men det kan ju även bli krig.
Vi har i alla fall kommit på ett namn.
Thoth.
Musikens gud. Skapades genom ljud. Vi tyckte det var mycket passande när vi letade efter egyptiska gudanamn i anknytning till Bastet (de positiva energiernas gudinna, avbildas som en kattkvinna, dotter till Ra) och H stod bredvid datorn provspelandes den nyinköpta (i dag) gitarren. Vad kunde passa detta hem bättre en en liten musikgud?

Mamma sa också att jag inte fick vara egoistisk. Det var bra. Hon är klok, min mamma. Ibland kan jag behöva en tillsägning. Det händer alldeles för sällan och ibland stiger jag mig själv åt huvudet.  
Jag ska dela den största rollen med Sara, vi ska köra varannan föreställning, och varannan föreställning ska vi sköta ljud/ljus. Och vi ska göra det jävligt bra.

Inte vara egoistisk...
I N T E  V A R A   E G O I S T I S K ! ! !

Tänk på det ni. 

gitarrsex
Här är förresten en bild på den nya familjemedlemmen, som jag för övrigt hittade i sängen. Borde jag bli orolig?



Teateröverdos?

När det är sol så blir jag sådär barnsligt lycklig på något vis. Genuin lycka liksom. Så var det i förmiddags, underbart härligt! Sen gick vi in på en mörk teater och har stannat där hela dagen. När jag kom ut var det mulet, men det var ändå en härlig fredag!
I går såg vi Lars Noréns "Terminal" på Inkonst, två pjäser i en. Fantastiskt bra var det. Men den första var absolut bäst. Och Inkonst har fått nya superfina lokaler i Mazettihuset. Sen tog vi en öl, var liksom tvugna att pigga upp oss litegrann. Det hjälpte.
I dag har vi alltså varit på Bryggeriteatern och sett scenskolefyrornas egna projekt. Fyra stycken deprimerande pjäser såg vi, eller tre, en var sötrolig. Men alla var väldigt, väldigt bra.
Nu tänker jag minsann inte se mer teater förrän på måndag!
Jag är såå trött på att sitta och har liksom träsmak, om man säger så.

Vi har bestämt pjäs till slutproduktionen nu, och fått roller, och har ett preliminärt premiärdatum. Pjäsen är bra, rollen är bra och premiären lär väl också bli bra. Kan jag tänka.

Gud, det känns som att jag bara skriver inlägg här som är som "Hej dagboken! Idag har jag..." Fy! Vad tråkigt, jag får sluta med det och börja skriva igen när jag har något vettigt att säg. Tjohej!

Fuck skånetrafiken.

Igår blev vi insnöade i Östra Grevie, vi hade tur och fick efter tre timmars försök till liftande och hopp om att nån buss som skickats inte skulle köra av vägen lift med en lärare från skolan som hört att vi stått utstationerade på macken.
Nu vägrar jag åka till skolan innan det töat. Därför tänker jag med gott samvete gå på stan och shoppa och fika idag.
Det måste verkligen känts som ett kamikazeuppdrag för bussarna som skickades ut från Trelleborg efter att varje buss som kört innan halkat av vägen precis innan Östra Grevie.
"Vi behöver inga vinterdäck för vi har inte det klimatet i skåne och dessutom väger bussarna flera ton så de är stadiga på vägarna, vi har en sorts allrounddäck." Tillåt mig hånflina.

Linnea ryter till.

Varför ska jag söka en skola om jag inte vill? Det kan ni förklara för mig alla ni som tjatar och tjatar och tjatar och tjatar. Jag trodde man var mogen att ta sina egna beslut vid den här åldern. Men, det är man inte. Uppenbarligen.  Eftersom jag blir dumihuvet och latförklarad när jag berättar att jag inte tänker söka. Jag kan inte ens mitt andraprov eftersom jag varit sjuk och inte har kunnat repa. Omotivationen ligger säkert lite till grund för inlärningssvårigheterna också.
Jagvillintejagvillintejagvillinte. Men jag ska göra det så att alla ni som tycker det är så jävla viktigt blir nöjda. Jag har för fan inte tagit ett år och gjort "nåt annat" efter gymnasiet, jag har börjat plugga direkt efter, varför ska jag ha så jävla bråttom? Kan inte jag bara få testa något annat nu? Uppenbarligen är det inte bara jag som har för stora krav på mig själv som alla andra tjatar om att jag har utan det är även min omgivning som har det. Suck.
Jag har massvis med planer för nästa år. Massvis med saker jag skulle vilja göra. Men ändå verkar det som att detta är viktigast. För alla andra.
Jag missar också viktiga dagar i skolan som jag inte vill missa. Är det inte det man gör nu som räknas. Dessutom vill jag faktiskt inte flytta till göteborg. Än.  Jag vet att det är bra att söka för erfarenhetens skull men herregud! Nästa år kan jag söka fyra skolor. Om jag vill.

Men, imorrn ska jag repa, om jag hinner kanske det till och med blir en timmes tid, och sen ska jag åka till göteborg och söka. Herregud vad jag är peppad.

DLK

De lyckliga kompisarna.

Mappen hette "fyllefest".


Skulle det kunna finnas en härligare dag?

Än idag?
Hello Saferide på hög volym och solsken!
Solsken hela dagen och vända ansiktet mot solen och känna värmen!
Vårvårvårkänslor!
Fredag! Fredag, vår och sol, kan det bli bättre?
Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuud vad härligt!

Och förvirrat har det varit idag också. Kanske är vårkänslorna som gör mig yr i huvudet?
"Nej, jag ska inte söka i göteborg"
"JO! Klart jag ska söka i göteborg!"
"Nej, varför ska jag göra det? Jag vill vara i Malmö i minst ett år till i alla fall!"
"Ja! Ska vi gå å fika?"
"Nej, jag ska inte med."
"Eller... jo! Nä."
"Men vi syns ikväll."
"Kanske"
"Eller, klart vi syns ikväll!"

Hade jag orkat vara lite sur och arg hade jag skrivit en blogg med mycket innehåll om ondsinta hjärntvättade kristna människor (Insider igår) och att det var någon jävla sport istället för Medium igår men idag orkar jag inte vara sur! Så det får bli en ointressant innehållslös med lycklig blogg istället. Man får ta de ljusa tillfällena när de kommer!
Vad sägs om ett vårskrik?

Härligt härligt och fågelkvitter!

Rubrik. Rubiks kub.

Jag känner mig lite letsen. Det är konstigt för det har varit en jättebra dag!
Men jag vet vad det beror på, det beror på att jag går runt med en känsla av att nyss ha gråtit hela tiden. Detta beror i sin tur på mitt totalförstoppade huvud. Jag är sådär tjock i huvudet på grund av min förkylning, alltså lite sådär som man blir när man gråtit. Så jag antar att min kropp tror att jag är ledsen, fast jag är glad!

Lite orolig är jag dock. Jag tror inte att jag skall söka i göteborg för jag har inte haft möjlighet att repa eftersom jag varit sjuk och nu börjar tiden rinna ut. Och alla säger att jag är en jättedålig människa om jag inte söker och att jag är dumihuvet och att det är väl klart att du ska söka. Men, grejen är att om jag söker kommer det att kännas halvhjärtat eftersom jag får ta mina "reservmonologer" och man kan inte åka dit med inställningen "jag kommer inte komma vidare" för då kommer man inte vidare, men om jag inte åker, kommer jag känna det som att jag missar en chans. Och antagligen ångra mig. Pest eller Kolera. Kolera eller pest?

Nu vill jag ha vår och öl på möllan och sol och lägenhet på möllan och glädje.
Inte snö och kyla och förkylningar och oro och oro för framtiden och slask.
Vad är det egentligen man längtar efter när man längtar efter den mysiga vintern? Pfa!

Btw. Jag känner mig som värsta prylnörden. Ny Ipod och ny(gammal) mobil. Jag är lite som Paris Hilton kan man säga. Fast en katt istället för meningslös hund på armen.

Dessutom är det Medium på fyran idag. Då blir det dajmtårta och te! Wow jääääe! I like thursdays! Det är liksom så nära till helgen då! Torsdagar och fredagar är mina dagar. Mina homies. Liksom.

fullinnea

Paris Hilton?