I´m going to the bordershop.

Vidare information  om bloggens titel kan ni hitta här.

Vilken vecka alltså! Och den avslutas med skånes största hiphopartist, vars namn man inte får nämna på grund av kontraktsskäl, genom kökssfönstret. Något slags jippo på Möllevångstorget. Tjo vad det var livat på torget i söndags, som jag brukar säga. Härligt!

Tisdag var båtresa till Rügen och vidare till Binz. Pensionärsparadis och väldigt flott. Med otrevliga tyskar och billig alkohol. Och fest med kära klasskamrater. Öl på en krog, men ölen var billigare hemma på rummet och lockade mer. Vi fortsatte till vi blev tillsagda. Vi blir alltid tillsagda. Vi är en av de där jobbiga svenska turistklaserna som har mentaliteten att vi aldrig mer kommer att komma dit och därför kan bete oss hur som. Whatever. Det är ju så. Inte sant?

Onsdagen var 1.5 mils promenad och besök på Prora, Hitlers 4 km långa "semesterparadis". Kraft durch Freude. Tyckte Hitler. Stället var läskigt och läskigt olevande. Död betong och tomma gapande fönster. Meter efter meter, kilometer efter kilometer. Vidare blev det grillning på kvällen och återigen fest. Denna gång följdes festen upp med äkta tyskt disco. Det var precis som man kan föreställa sig. Blinkande, snurrande ljus på golvet och strob. Och äckliga tyska män som stod runt dansgolvet och bedömde oss när vi stod där och ägde! Lyckan var total när jag önskade "99 luftballons" av den äkta tyska DJn och den blev spelad. One moment of happiness. Truly.

Torsdagen blev dödsångestresa till färjan med galen taxichaufför. Sedan blev det trubbel med att komma in till bordershopen och psykbryt när jag närapå blev intvingad i en hiss. Tvinga inte personer med fobier att göra saker bara huxflux. Det funkar inte så. Som att jag skulle slänga en spindel på någon med spindelfobi. Det är taskigt. Det blev även trubbel med att fixa hem alla inköp men vi lyckades till slut. Sofia och jag. Färjan till Sverige, lyxig räckmacka, bussen till Malmö och underbar pojkvän!

Fredagen var shopping och jag fyndade vintageskor på H&M, det är ju inte precis där man vill köpa second hand, men ändå. Henning köpte även ett par till mig som jag inte vet om de är för små än, jag får avgöra det imorgon. Kvällen foprtsatte med födelsedagsfest med underbara människor och var bara hur trevlig och bra som helst. Jag kan klara mig långt på de människorna och det sällskapet.

Lördagen var föräldrabesök och exotisk, enligt päronen, utflykt på och runt Möllevångstorget och Möllans Ost. Gudars alltså vilka grejer de hade alltså. Vilka ostar. Vilka skinkor. Vilken salami! Allt var sjukt gott och pappa shoppade för många pengar. Sedan gick färden vidare till Staffanstorp där vi träffade brorsdöttrar och bror med fru som hade bröllopsdag. Sen åkte vi hem igen och bjöd Sofia på tvårätters. Sedan var det hejdåfest i Sofielund och så vidare.

Idag har jag sovit i princip hela dagen. Ätit för mycket har jag också gjort. Det känns som att all sparenergi var slut och att all sömnbrist tog ut sin rätt idag. Men det är ok. Det är ju söndag.

Imorgon ska jag promenera innan frukost och börja vara nyttig igen.

I övrigt har jag börjat känna mig väldigt förvirrad, glömsk och tankspridd. Om det beror på överdrivet alkoholintag den senaste tiden eller om det beror på skolan vet jag ej. Jag tippar på det senare. Den här skolan är ju faktiskt det enda stället jag blivit kritiserad för att jag varit organiserad på. Så något ska man ju ha lärt sig på två år. Då är det väl att vara förvirrad. Fuck them. Säger jag bara. Fuck lärarna, förutom Biggan och Ann. För övrigt tänker jag inte dricka mer alkohol nu. Inte på ett tag i alla fall.
Jag ska vara:
Nyttig.
Hurtig.
Pigg.
Glad.
Jag ska försöka se fram mot framtiden.
Jag ska försöka få min ekonomi att gå ihop.
Jag ska försöka klippa katternas klor.
Jag ska försöka att inte glömma bort att vattna blommorna.
Jag lovar.

Och så vidare.


das tysklandsresa

Ååå. Sitter och kollar in en massa sistaminutenresor till solen. Jag skulle verkligen bara vilja ta en übercharterresa och bara bli omhändertagen och ligga och sola och åka moppe i bergen någon dag. Och äta hotellfrukost. Bara dega.
Det får bli till hösten när pengarna börjar rulla in. Haha. Jag får ju i alla fall två löner.
Typiskt nog skiner solen idag. Det kan man inte säga att den gjorde igår på bowlridersfinalen. Vi kom ner. Regnet började ösa ner. Vi åkte hem. Sen satt jag fastklistrad framför internet och kollade tävlingen.
Daniel Cardone vann. Jag sa ju att han var grym, sa jag inte det? Men jag gillade även Benji Galloway. Och Omar Hassan var såå grym även han. Tja, de var faktiskt jävligt grymma allihop. Men vad ska man vänta sig?
Imorgon åker jag till Tyskland med min klass, det ska softas, ätas, drickas och shoppas. Det skall bli riktigt kul. Kommer hem på torsdag igen och till dess:
Auf Wiedersehn(?). Eller nåt...

Pizza?

Jag är såå sugen på pizza just nu. Har komponerat ihop en egen variant på den lokala pizzerian som äger. Förutom en äkta Falkenbergsk kebabpizza, det finns det ju ingen pizza som slår!
Jag undrar om jag kan deala till mig en pizza imorrn med motiveringen att Henning sa att han betalar inrädet + en öl på inkonst ikväll. För jag följde ju inte med dit. Inträde + en öl = 95 spänn? Pizza = 50 spänn.
Hmm. Borde gå?
Kan gå...

Skåtta eller dö.

Är man i skåne den här helgen finns det mycket att välja på.
Lundakarnevalen eller skatetävling i Stapelbäddsparken.
Jag väljer det senare.
Fast visionen var att sitta med solglajjerna i solen och folle i handen och kolla på skatarna. Så verkar det ju inte bli nu och just ikväll måste jag tvätta inför tysklandsresan.
Men. Det finns en lösning:
www.quiksilver.com/bowlriders
där sitter jag och glor just nu. Det är hett. Men imorrn blir det live, det säger jag bara.
SK8 or die. Eller vad?

Haha.


ÅNEJ!

Varför måste detta hända just mig. Just nu?!

Gud vad härligt att få vara lite dramatisk ett slag.
Att få gnälla över totalt värdsliga saker. Att få njuta av sina I-landsproblem.
Det som har hänt är att de fått in asmånga asnygga modeller av Cheap Mondaybyxor i min storlek på Bully nu. När jag inte ens har ett ruttet korvöre på fickan. Eller på kontot.
Och på tisdag åker vi till Tyskland och pengarna kommer på kontot på torsdag, alltså när vi kommer hem! Jag vill ju köpa hur mycket billig öl och sprit som helst!
Jag vill ha pengar, pengar, pengar!
Jag vill i alla fall överleva i Tyskland och kunna äta. Så. Ikväll måste jag ringa till någon av mina bröder för att be att få låna pengar. Massvis av pengar. Som han inte kommer kunna få tillbaka förrän i Augusti när första lönen kommer. Och så måste jag låna 3000 kronor till hyran i juli. Det sviiider.

Snälla mamma. Jag ber dig. Jag vill så gärna ha de där byxorna. Skänk mig lite pengar.
Snälla någon. Om ni vill hjälpa en fattig student så maila mig på [email protected] så mailar jag er mitt kontonummer. I gengäld får ni tacksamhet och åter tacksamhet. Och glöm inte:

"Tacksamhet är som grädde för själen."


Som en vis kvinna sa en gång...

Haha!

Så går man in på hemmalokaltidningen för att spana in vad som kan tänkas hända hemmave.


2006-05-15 04:00
Berusad man slet täcket av sovande par

SLÖINGE
Det blev ett chockartat uppvaknande för paret i Slöinge. De hade glömt låsa ytterdörren och mitt i natten kom en man in i deras sovrum och ryckte av dem täcket. Han skrek och gormade och uppträdde hotfullt.
Efter ett tag gick mannen, i 30-årsåldern, ut från huset och polis kunde larmas. De tog hand om mannen utanför huset. Han togs med till polishuset där han fick sova ruset av sig.
Dagen efter var mannen djupt ångerfull. Han bor inte långt från paret och säger sig ha gått in i fel hus.

2006-05-15 04:00
Inbrott i Slöingeskolan
SLÖINGE
Natten mellan torsdag och fredag i förra veckan var det inbrott i Slöingeskolan. Någon eller några personer har stulit tre bärbara och två stationära datorer samt en privat väska som fanns i ett personalrum.
Hur tjuven eller tjuvarna tagit sig in i skolan är ännu oklart. Lokalerna är larmade men detta har inte utlösts. På torsdagskvällen hölls ett möte med föräld- raföreningen i skolan. Möjligen kan något ha hänt i samband med det.

Det är lite skillnad mot:

16 maj 2006 18:12
Fem års fängelse för knarklangare
MALMÖ.

Familjeföretaget är upplöst. De tre unga knarkförsäljarna straffas med fängelse. Kvinnan i fem år, hennes morbröder i fyra respektive ett år. Mopedbudet, deras 15-årige kusin, klarar sig med vård inom socialtjänsten.

16 maj 2006 22:18
Brand i lägenhet i Malmö
MALMÖ.

En person fick föras till Umas efter en brand i en lägenhet på Karlskronaplan i Malmö på tisdagskvällen.
En vattensäng rämnade så vattnet strömmade ner till grannarna under i samband med branden. Förutom att vattenskadan blev ovanligt omfattande fördes en person till sjukhus med rispor på halsen.
Branden som lokaliserades till köket orsakade en väldig rökutveckling vilket lockade många åskådare till platsen.


Ett jävla handikapp.

"Hej! Jag undrar hur mycket det kostar att komma på undersökning hos er, för jag vill ha månadslinser?"
"Har du använt linser förut?"
"Jaa, jag har endagslinser."
"Jaha, vad bra, då kostar det femhundra miljarder sjuttioen kronor! Och om du är ny kund kan du få ett par linser för bara sjuttitusen extra?!"


Jaha, men tack då. Jag har ju endagslinser för att jag inte fick ha månadslinser längre för mina ögon hade blivit kassa av för långt användande. Men nu har jag ju haft endagslinser bara då och då i snart två år så nu borde det ju gå. Men, tänk om jag fortfarande inte får använda månadslinser och bara "Grattis! Nu har du betalat femhundra miljarder sjuttioen kronor för att få veta att du inte får ha månadslinser så fortsätt du köpa billiga endagslinser på nätet istället!" Eller att man måste binda sig i minst sex månader när man kan köpa samma månadslinser asbilligt på nätet.
Jävla krångel.

En kul grej.

Ta er Ipod eller Mp3spelare och kör på shuffle. Sedan skriver ni ner de första tio låtarna som kommer.
OBS! Inget fuskande för att ni vill verka balla.
Här är min lista.

D.N.E.P. - Svenska Akademien
Hotwax - Beck
N.Y. - Frida Hyvönen
Wild World- Cat Stevens
Must Be Love Coming Down - The Solution
Det Vackraste Världen Har Sett - Lars Winnerbäck
Allelujah - Christian Kjellvander
Enkelt -Lars Winnerbäck
Rebel Of The Scared Heart - Flogging Molly
Phoenix - The Solution

Helt OK ändå. Synd bara att Winnerbäck och The Solution kom med två gånger, hade vart kul att se vad som kunnat komma istället.
Nu är det er tur, på kommentarer!


Trött.

Jag är trött, trött, trött.
Imorgon är det sista föreställningen.
Sedan ska jag vila.
I trettio dagar och trettio nätter.
Minst.

Ps. Jag tar gärna en huvudroll igen, bara jag slipper skrika i tre timmar.
"Men det är ju det du är så bra på." Säger Sanna.
Well well.

I valet och kvalet.

Så här tyckte DN att jag skulle rösta efter att jag hade svarat på några frågor. Det stämmer väl ganska bra får jag tillägga. Däremot finns det andra skäl till varför eller varför inte man vill rösta på vissa parti.

valet

Hur tycker du? Egentligen. Kolla på www.dn.se.
Ciao.


Mel: När Lillan kom till jorden.

När sommar´n kom till Malmö, det var i maj när solen sken!

Igår var en riktig höjdardag!
Det blev utflykt med Sanna och Sofia ner till Bo-01och där åts italiensk lunch och glass till efterrätt. Sedan solade vi och doppade fötterna i iskallt vatten!
Förutom nyckelpigeinvasionen var det så idylliskt det kunde bli. Vilken tur att man sedan man var liten fått lära sig att nyckelpigor är "gulliga djur" för hade det varit vanliga skalbaggar hade man fått spel.  Det fick man i och för sig ändå efter en liten stund.
När vi kom till stan igen blev det kaffe på den outhärdligt varma balkongen och sedan bestämde vi oss för att grilla!
Det blev alltså premiärdags för grillning i Folkets Park! Gudars vad härligt det var! Grillspett och potatissallad. Till det avnjöts premiärvinet och folköl. Sommaren är officiellt här!
Efter det blev det en öl på ett skumt hak.

Såhär najs kan det vara i Folkets Park en försommarkväll i maj.
folkets park



Idag har det shoppats (fönstershoppats) och färgats hår och imorgon är det dags för fem dagars föreställningar igen! Hoppas jag minns mina repliker.


22 grader och sol.

Nu vill jag uuuuuuuut!
Men alla andra sover!
Man kan inte sova bort en sån här dag!
Jag vill ner till bo-01 och äta italiensk glass och kanske premiärbada!
Det är fan på tiden!
Jag vill ut nuuu!


Premiär!

Genrepet i torsdags gick oroväckande bra. Så nu har jag fått det bekräftat- genrep måste gå dåligt för att premiären skall gå bra. Premiären för mig gick alltså inte alls lika bra som genrepet.
Men det gick bra.
Efteråt fick jag massvis av blommor som jag blev jättejätteglad för!

blommorna!



Jag blev naturligtvis även jätteglad för alla som kom för att kolla på mig, mamma, pappa, mina bröder, Anna, Henning, Emma, Hanna och Dan! Och Linn förstås!
Fullsatt var det och roligt att spela.
Efteråt åkte vi till Staffanstorp och käkade middag med familjen och det var trevligt som vanligt!
När vi kom hem avnjöt jag och Henning en flaska skumpa i den svala försommarnatten.
Han är underbar.

Idag var det en stor sol på förstasidan av Sydsvenskan och det stod att det skulle bli 21 grader varmt. Nu visar termometern på balkongen prick 21 grader i skuggan och alla träden håller på att slå ut!
Idag är det min tur att sköta ljudet i skolan och efter föreställningen kan vi äntligen avnjuta vårat premiärvin!
Och sedan väntar två dagars välförtjänt ledigt.
Härligt!




I premiärtider.

Får ni roa er med annat.
Här är min pojkväns nya blogg t.ex:
http://going.webblogg.se/

Maj maj måne- jag kan lura dig till skåne.

Efter en supersugig dag med ångesttryck över bröstet igår bestämde vi oss för att gå på hardcorespelning.
Vi såg först ett dåligt band, sen ett superbra danskt band som hette Ukrudt (eller nåt) och sedan var det dags för våra vänner i Icos att spela. De var såklart också bra.
HCscenen i malmö verkar dock inte vara så stor, vi var väl ungefär 25 pers i publiken, men det röjde ändå.
Vi betalade 100 spänn, 50 för spelningen och 50 för medlemsskap i nån kulturförening man aldrig någonsin mer kommer höra nåt av. Förmodligen.
Men, förutom hålet i min fattiga plånbok så gick jag hem med ett väldigt bra humör och var peppad till tusen inför de kommande spelningarna. Plus att jag hade något annat än skolan i huvudet när jag skulle somna och det är väldigt tacksamt.
Idag har ju varit en väldigt bra dag om man ser till livet utanför skolan.
När vi kom med bussen tidigt från Östra Grevie (tidigt för oss syftar numer på fyrabussen) gick jag å Sanna å Sofia å köpte glass och slog oss ned på vår balkong. Jag, tadaa, invigde min nya bikini!
Sen blev det käk och ännu mer balkonghäng i 17 grader med kall öl. Naaaahahaaajs.
Kvällen avslutades med anslutande av Sofi och ett väldigt spännande avsnitt av Top Model.
Och en macka med leverpastej och smörgåsgurka.

Folk som heter Ellen och andra tankar på 1 maj.


Jag har alltid varit lite avundsjuk på folk som heter Ellen. Det är ett mycket praktiskt, roligt och ombytligt namn. När jag var liten var jag avundsjuk på Ylvas storasyster Ellen som kunde skriva sitt namn LN. Asballt, tyckte jag. Nu har Sofia en vän som heter Ellen och hon kan även heta TraditionEllen, TriangEllen osv. Asballt, tycker jag.
Jag kunde inte skriva mitt namn på något roligt sätt och inte kalla mig för roliga saker och mitt namn hade inte ens en betydelse. Det var bara namnet på en blomma.
Det enda småländska jag fått brukar mamma säg. Jag vet inte det ja, jag kan vara rätt snål ibland också.
Jag ska nog döpa ett barn till Ellen, då skulle det nog bli gladt (egen böjning av ordet glad).

Idag är det 1 maj och vi har traditionsenligt bakisdemonstrerat. Det var najs. Såhär står det på sydsvenskan.se
"Osynliga partiet och syndikalisterna samlade cirka 600 personer till sitt demonstrationståg som samlades klockan 13 på Möllevångstorget i Malmö. Minst 75 kravallpoliser från hela Skåne bevakade när demonstranterna drog genom stan. Det rådde stundvis spänd stämning i tåget och innan det kom igång hade några personer från ett sidotåg på cirka 75 personer brutit sig ut för att kasta påsar med färg mot en porr/video-butik på Bergsgatan."
Den där "spända" stämningen märkte jag inte alls av utan tyckte snarare att det rådde uppsluppen feststämning! Det var kul och härligt som vanligt att tillsammans blockera vägarna. Någon borde verkligen anordna ett Reclaim The Streets till här i Malmö!
Förra året på första maj hade körsbärsblommorna slagit ut och det såg ut såhär:
1 maj 05

Nu ska jag gå och äta upp min pizza.
Ciao!