Kvällens partyoutfit.

Kvällens gubboutfit. Naaajs.

Kvällens outfit


Å lika glad är jag för det! Eller är det drinken?
Och soundtracket är Rise Against.

Korsordstidning= pyssel för vuxna.

Ganska töntigt. Men väldigt kul. Tantigt. Men det är min nya stil.
Har nu köpt en korsordstidning. Graderad till den enklaste graden. Förra gången, det vill säga första gången jag köpte en korsordstidning, gjorde jag det av bara farten. Och eftersom jag var nybörjare visste jag inte att det fanns olika svårighetsgrader på tidningarna. Jag hade råkat roffa åt mig en med fem pennor, alltså den svåraste. Jag kunde lösa ungefär två ord på varje kryss. Denna gången köpte jag den enklaste, en penna. Jag kan lösa nästan allt! Tjoho. Helt plötsligt känner jag mig mycket smartare.

Jag och Sanna var ute och shoppade innan. Favoritsysslan. Det är så bra att ha en tjej som inneboende som man kan shoppa med. Jag tycker verkligen synd om pojkvännerna som står och ser såå uttråkade ut i affärerna. Man borde ha pojkvänsinlämning typ den IKEA-grejen på HippHipp. Det hade varit praktiskt.
Anyways. Det var så fint väder ute så vi bestämde oss för att sitta på en uteservering på gågatan. Smart? Näej, inte så värst skulle det visa sig.
"Ursäkta vad kostar den räkmackan?"
"Sa hon 72?"
"Näe, det kan hon inte gjort, hon måste sagt 42, jag tar en sån."

Den kostade 72. Små koppar kaffe för 25 spänn styck och en ostfralla för 22. Galet!
Jag har ångest för det nu. Men dom hade faktiskt skalat räkorna själva.

Jag gillar inte Tracy Chapman så mycket men lyssnar på henne ändå nu. Varför?

Bibbi, jag kanske måste komma att lägga ner min matchmakingfirma. Detta efter att det senaste projektet ser ut att misslyckas. Och jag, som lägger ner hela min själ i detta och verkligen engagerar mig känslomässigt, tycker att detta är ett stort personligt misslyckande. Men, jag ska skriva in din annons som den sista, detta imorgon.

Snart teater. Sen lugnt.

Igår öl med klassen och en väldigt massa folk. Trevligt. Bakfullt idag. Hittade dock bra Kristina Lugnpjäs. (hopskriver hellre än särskriver, hur ska det vara egentligen?) Har skaffat lånekort. Känns som en erövring.

Henning i Falkenberg, Glommen. Saknar honom. Har alldeles för gigantisk säng för en person.

En stilla undran.

Jag undrar om mörkt bröd oftare är skivat tunt på grund av att det ger samma energi som en tjock skiva vitt bröd?

Idag: dåligt samvete, Tony Hawk och brors födelsedag.

Grattis Staffan på din födelsedag! Eftersom du slutat fylla år antar jag att man säger "födelsedag" istället för "??-årsdag". Men grattis ändå!

Idag har jag mest haft dåligt samvete för att jag inte varit i skolan. Men jag ringde Teo för att kolla så att det var ok och dom hade åkt hem redan vid 11-tiden så det var det. Skönt. No more dåligt samvete.

Tony Hawk har jag spelat på ps2. Det var tråkigt för jag är så dålig. Får nog sätta mig och spela mot Henning sen. Det där som går ut på att man knockar varandra. Det är kul. Men jag förlorar alltid.
Nu kom Henning hem med aftonbladet utan kryssbilaga. Attans. Jag har blivit tant. I love korsord.

Har också beställt tid hos äckliga tanten som man måste gå till för att kolla så att allt är ok och få nya piller. Jag darrade hela jag. Jag har verkligen fobi mot sånt. Det har nog att göra med hela den där doktorer och sjukhus är dåliga-mentaliteten jag fått med mig hemifrån.

Ikväll blir det kinamat och äppelpaj. Den där nyttighetsgrejen går inge vidare. Men lika glad är jag för det. Om inte gladare.

"Åhh, vad skönt det ska bli med höstlov, då kan vi äntligen bara vara med varandra!" Tjoho. Som det ser ut nu kommer vi att få tillbringa hela en dagar på samma ort. Jag hatar lov. Näe, jag älskar lov men jag hatar dålig planering. Och detta går verkligen inte att planera om. Jag är annars grym planerare och organisatör. Jag gjorde ett schema över lovet innan för att kolla vem som var hemma när så att katten inte blev ensam.
Det må låta som en tråkig egenskap och det kanske det är, för andra, men jag tycker det är kul! Tjoho.

Och imorrn är det storhandling på willys eller coop. Det ska bli kul! Aj löööv storhandling.
Nu ska jag äta lite och ringa Soffipropp.




Soundtrack: Tom Waits.

Och skrikande unge från övervåningen. Ganska bra kombination faktiskt.
Har börjat med att, jag vet- gnälligt, skriva upp hur mycket de skriker och dunkar i golvet och drar med nånting efter elementet för jag och vi håller faktiskt på att bli knäppa. Så här ser listan ut än så länge:
14.30- Någon drar med något utefter elementen.
15.09 -Unge skriker så att jag måste höja musiken för att inte höra.
15.15 -Ett allmänt jävla liv ovanför. Unge skriker och dunkar i golvet. Mamman skriker.
15.45 -Unge skriker panikartat och dunkar febrilt i golvet. Mamman skriker.
15.50 -Mamman skriker.

Och då är vi framme vid nu. Och allt detta har jag hört genom musiken. Jag vet inte vad man ska göra. Kanske anmäla dom till nannyakuten?
Man får ont i magen.

Musen till datorn har gått sönder. Har bytat batteri och allt och den lyser. Men det hjälper inte. Tur då att man fått en såndär penna som man kan använda istället. Jävligt krångligt dock.

Kommer ytterligare en kontaktannons från Linnea Matchmaking senare. Håll ut. 

Fantastiskt full.

Igår åt vi på Vegegården. Buffé. Den är grym! Det ingick friterade bananer med glass också. Jag skojar inte om jag säger att jag aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Var tvungen att åka hem och försöka sova bort det en stund innan vi gick på fest.
Jag skojar inte om jag säger att jag aldrig druckit så mycket alkohol i hela mitt liv.
Jag förstår nu hur Henning kände sig när han vaknade igår och sa att han fortfarande var full. För det var jag när jag vaknade vid halv ett idag. De andra tyckte inte det var kul. Jag hade varit väldigt rolig och vältalig igår. Nån gång efter vändorna med spritflaskorna direkt till munnen minns jag inte längre. Men jag hade trott att taxichauffören skulle döda mig. Han hade varit lite sur för att han fick en kort körning (det tar kanske två minuter att köra den biten vi skulle). Då hade jag sagt ynkligt: "Förlåt för att du inte fick din körning till Arlöv." När vi kom ut bilen hade jag suckat lättat och sagt: "Jag trodde han skulle döda mig." HAHA! När vi kom in och skulle sova hade Henning ställt en hink bredvid sängen ifall jag skulle kräkas. Då sa jag att jag tyckte att det var väldigt kränkande att han gjorde det. För: "Då antar ju du att jag kommer att kräkas?" "Ja" Svarar Henning. "Jaha" säger jag och däckar. Detta efter att jag två minuter tidigare återlämnat det jag druckit och ätit under dagen till toaletten oralt. Om man säger så.

Som tur var hann jag bota bakfyllan innan den kom.
Jag har haft 1003 visningar på bloggen nu. Man tackar!

By the way så hade Danne fått kyckling i sin tofugryta på Vegegården. Kocken hade ryckt på axlarna och sagt "Ja, jag kanske slängde i lite kyckling." Hmm. Vegegården. De har inte ens kyckling på menyn! Weird.   

Mia Kautto 20 år. Grattis bejbe.

Jag satte mig här för ungefär en timme sen för att skriva ett litet inlägg om huruvida födelsedagar betyder mer när man blir äldre. Jag har alltid hatat att fylla år men den senaste tiden har faktiskt födelsedagarna varit ganska trevliga tillställningar (18&20). Men nu har jag väl fyllt allt som är roligt att fylla på tio år så nu kan det ju kvitta. Det är bara en sak. Min räkmacka på morgonen. Jag funderar på att tvinga hit päronen så att jag kan få räckmacka.  Jag har sagt till Henning att jag måste ha räkmacka på morgonen och att han väl får köpa en i såna fall. Men det är ju inte riktigt samma sak. Sen är jag inte beredd att "fira" min födelsedag i Falkenberg bara för att inte gå miste om räkmackan. Jag måste ha tulpaner också.
Anyway. Båda mina föräldrar verkar vara barnsligt förtjusta i att fylla år. Men det blir aldrig riktigt bra för å ena sidan låtsas de om som att de inte önskar sig nånting och inte behöver räkmacka till frukost osv. Å andra sidan blir de väldigt ledsen och besvikna om det inte blir som de tänkt sig. Suck.
Jo, i alla fall, jag satte mig här för att skriva ett inlägg om födelsedagar när jag tittade på datumet och tyckte mig känna igen det så väldigt mycket. Då kom jag på det! Mia, min gamla bästa vän, fyller år idag! Tack gode någon för att jag kom ihåg det. Glömde förra året och hade känt mig väldigt lousy om jag inte hade kommit ihåg det. Grattis också till John som fyllde år för några dagar sen.

Igår var vi på teater. Se Först föds man ju... med avgångseleverna vid scenskolan om ni råkar befinna er i. Fantastiskt bra!  Sen gick vi ut och drack öl. Några i klassen och senare kom även några av förra årets tvåor. Det var riktigt kul. Linneas matchmaking går framåt måste jag säg. Idag är huvudet tungt. Hade planerat att jag å Sanna skulle festa idag men jag är som sagt tung i huvudet så det blir inte så. Det blir kladdkaka och grädda och sagan om ringen istället.

På måndag börjar nyttiga livet. Det är inte bra att ha två kvinnor med olika mensperioder i huset. Det blir två väldigt onyttiga veckor i månaden. För man kan ju inte avstå om någon ska köpa godis. Jäjä, träning börjar på måndag också. Japp.

Ajöken ajö.

You keep me warm.

Det blev ingen träning. Sanna glömde bort tiden. Blev lite besviken. Mest besviken blev jag för att jag haft ångest över det hela dagen å sen blev det inget. Men vi ska träna imorrn istället.
Jag är helt slut. Jättetrött. Förstår inte varför. Känner antydan till ont i halsen- igen. Nu får det vara nog!
Henning sa att det finns ca 150 förkylningsvirus. Det betyder att om jag håller på i den här takten kan jag vara frisk vid 50. Det är bra, för jag har oroat mig över att om jag ska bli förkyld såhär lätt så kommer jag kola vippen så fort jag får en förkylning när jag är 65.

Jag stör mig på folk som särskriver och stavar fel och skriver dåligt.  By the way bara. Jag kanske också skriver dåligt?

Chris, du får gärna maila tillbaka nu, så ska jag svara så fort jag kan istället.

Här är en kul grej som Henning och hans kompis Tomas Fransson gjorde på en timme i fredags när dom hade tråkigt. De spelade in låten och videon. Hela låten är dock inte med för Henning kom inte ihåg texten. men kolla den. Den gjorde mig på gott humör när jag var deppig (nu).

http://badmood.tk.scorpionshops.com/lofi/henning_p.wmv

David och medborgarna.

David and the citizens på högsta volym. Och varför inte en speleman i täten?

Ångest för jag ska träna snart. Vet ej varför. Kan bara hoppas på att Sanna inte kommer hem i tid. Men jo. Jag ska träna. Å gå ner tio kilo! Tjoho. På en dag.

Linnea tänker till.

Är det inte förjävligt? 2000-nånting människor dör när två plan flyger in i två torn i USA. I tamefan flera veckor, månader,  ÅR! måste vi följa deras jävla tjöt och tycka synd om. Det börjar ju för fan likna Israelernas "oj-vad-synd-det-är-om-oss-vi-tar-ett-land-och-om-ni-kritiserar-oss-är-ni-antisemiter-och-nazister-i-60-jävla-år-och-för-all-tid-framöver".
(Jag vägrar köpa varor som är odlade eller framställda i Israel. Läs: Hälsans kök och ofta grapefrukt). Iaf, back to subject. Nu har 38000 människor, lika många som i hela falkenbergs kommun, dött i pakistan och vad fan hör vi om det? Inte ett skit. Fy fan. Och för att inte tala om USA´s storskaliga och legala terrorism överallt. Suck. Jag orkar inte ens ge mig in i det här resonemanget. Vi går över till nåt najsare.

Helgen var superfin. Braaa att träffa päronen. Mamma är bäst! Orkade inte flänga runt å träffa några vänner utan var bara hemma och hade det bra. God mat. Krabba fredags, wienerschnitzel lördags å nån stek i söndags. Mums! Det är såå mysigt att vara med mamma på stan. Vi har kul. Man får vara mammig. Man behöver inte bli vuxen bara för att man är 21. Inte för sina föräldrar iaf. Inte alltid iaf. När man vill vara vuxen kan man vara det och säga att "jag är faktiskt vuxen, behandla mig som det" (Inte för att det hjälper) och när man vill kan man säg med sin ynkligaste röst att "näe, jag är inte alls vuxen" och så får man den bästa mammakärleken.

Det är bra att komma hem när man flyttat hemifrån. Däremot är det en pina att flytta hem när man flyttat hemifrån.

Nu skickade Sanna sms. Hon har varit och träffat folk med lägenhet som hon ska hyra i två månader förhoppningsvis. Hon skrev: "Hehe, det ser ut som om jag kommer bli granne med KB". Gött! Antagligen har hon fått den då! Tjoho vad kul! Ska vi bara fixa jobb till henne också!

Imorrn ska jag och Sanna på friskis&svettis. Hoppas Jimmy kommer ihåg att ta med sig gratisbiljetter till skolan imorrn!

Det var nåt mer jag skulle skriva men det har jag glömt. Nu ska jag skriva in mina scenprover på datorn.

Tjo och kärlek!

Social kompetens.

Såhär skriver min hatkärlek Linda Skugge i en krönika å det är gött tycker jag för jag är omgiven av och trött på socialt inkompetenta personer. Förstår folk inte hur man beter sig? Sätt era ungar på dagis för fan. Båda mina päron jobbade hemma och jag hade kunnat vara hemma men dom satte mig på dagis för att jag skulle få öva min sociala förmåga. Hela min skolgång har alla lärare prisat mig för min sociala kompetens. Faktiskt.

Citat:
"Det här gör man när man är hemma med hemmafrumamma (jag vet av egen erfarenhet):
Man ser på när mamma städar och tvättar, man blir en hejare på att städa och plocka ordning och ha det snyggt hemma. Man ser på när mamma lagar mat, man lär sig laga mat, man följer med och storhandlar, man hämtar och lämnar syskon, man leker ute ensam.
Så här blir man när man är hemmabarn: man blir helt socialt inkompetent. Jag kunde inte hävda mig nån endaste gång under de tolv skolåren. Jag var fruktansvärt efter socialt och sjukligt blyg och hajade ingenting av det sociala spelet i skolan." Linda Skugge.

Det är iofs det enda i just den krönikan jag håller med om, men som sagt. Jag både hatar och älskar henne. Hon är som Jan Guilliou.

Psykbryt.

Verkligen. Dagen har varit hemsk. Vi är vuxna. Vissa verkar tycka att vi är fjorton. Jag sa så här till mamma innan: "Kommer du ihåg när vi hade problem i klassen när jag gick i sexan- så känns det".
Vi går i den skolan pga en anledning. Om ni tycker det är tråkigt osv- gå inte där då. Hoppa av! Valet är erat! Men kom nte och förstör stämningen för alla andra.
Jag var helt slut när jag kom hem idag. Tröstshoppade lite på stan först. Hårfärg, en 100kronors rouge, plockade ut studentkorten (på tiden, jag vet) och köpte faktiskt två öl var på systemet till mig och Henning. Vi var värda det. Jag åker hem till päronen imorrn också så vi får fira helg idag.
Det ska bli såå mysigt att komma hem till mamma å pappa å det finns inget som slår landet när det är höst. Och hösten! Visst är den underbar! 13e oktober och jag satt i solen i t-shirt! Underbart! Underbaraunderbara höst! Och imorrn ska jag å mamma gå på "stan" å sen köpa färsk krabba å äta hemma sen å det ska bli så mysigt! Jag är verkligen mammig nu. Och jag ska åka till havet å promenera å det ska bli så fint. Hoppas vädret håller i sig. Men det gör inget om det inte gör det, det ska bli fint ändå.
Men nu ska jag njuta av att vara med Henning. Jag hatar verkligen att åka ifrån honom. Som jag sagt så många gånger förut: Jag klarar mig utan honom, det är bara det att saker och ting inte är lika roliga utan honom.

Imorrn är det två 15 inch subs för 50 spänn på subway  och snygga lediga vännen har börjat blogga:
www.soffanpoffan.blogg.se och snart kommer en till kontaktannons för en vän som nappade på Linneas Matchmakingföretag.

Sökes/finnes.

Sökes:
Snygg, trevlig, rolig, perfekt mogen man, ca 25-30 år. Fast arbete. Kan tänka sig att stadga sig och skaffa barn. Bra musiksmak.

Finnes:
Lång, snygg, mycket nära vän. 25 år. Teaterstuderande. Mycket brunstig. Tycker att barn är söta t.o.m. när dom skriker. Bra musiksmak.

Två kvinnliga sambos ingår i avtalet.
Om ni stämmer in på ovanstående kan ni höra av er i kommentarfunktionen för vidare information.

Artificiella vänner.

Mycket moget beslut jag tog igår om att skriva idag istället.
Kaizers Orchestra var superbra!
Jag var superfull, superförkyld och supertrött. Gick hem nästan direkt efteråt. Mycket tacksamt. Efter ett litet möte med några av bandmedlemmarna bara. Hm. Pinsamt.
Nu hällde Sanna ut nudlar i chilisås på Hennings matta som Hennings föräldrar kemtvättat. Haha.
Hela dagen har spenderats i soffan i sällskap med Vännerboxen. Mycket bra. Orkar inte ens skratta längre, det låter mest, "heeeheeeheeeee". Nu kommer sista avsnittet. Dags att återgå.


Denna dagen- kaizer!

Det är bäst jag skriver om det imorrn- när jag är nykter.

Hemmave

Hemmave 2

Såhär ser det ut hemma hos oss nuförtiden för er som varit nyfikna. Detta är förra fredagen hemma hos oss också. Najs va? Den andra bilden är en popup bild tror jag. Eller är båda? Eller ingen? Lyssna ordentligt på Kaizers nu!


Fear and loathing.

Fear and loathing.

Såhär kul hade jag å Danne förra fredagen när vi försökte illustrera nån scen från Fear and Loathing in Las Vegas. Det var kul. Vid den tiden var min tand fortfarande hel.


Inlyssning.

Nu är det inlyssning som gäller. Imorgon smäller det! Kaizers Orchestra imorrn på KB. Yippie!

Fredagen.

Haha. Härligt att få kommentarer ibland. Bibbi- vännen från klassen, skrev om vår metal a´la tjej som sjunger högt-version av stilla natt som vi klurat på under kören. Den blir bra. Jag gillar altstämman i början: Stiiiiiiillaaaaaaaaaaaa, stiiiiiiiiillaaaaaaaaa. Den är hård.
Nu är det fredagskväll. Känner mig inte lika förtjänt av fredag som jag brukar göra när närvaron är full efter veckan. Har varit sjuk i två dagar. Jag och Sanna var shoppingsugna när jag kom hem från skolan. Henning skulle på Frickes å Lisas inflyttningsfest i Halmstad som jag skippade pga konsert imorgon (jag vill vara frisk då).  När vi kom ut var det inte alls lika roligt att shoppa som det var igår. Gick till möllan å tog en öl. Eller två? Med Sillen å Rickard å nån kompis till dom. Sen falafel å sen hem. Vin här. Lilla melodifestivalen å idol. Kommer snart att sova men ville valägga en lägesrapport. Stooora sängen kommer vara way to stor utan Henningen. Blä.

Knockad- igen.

Det måste vara nåt fel på mig. Jag är alltid förkyld. Fastän jag började komma in i träningsdelen i skolan och fastän jag börjat med vitaminer. Det är bara skitsnack, man blir varken piggare eller friskare när man käkar vitaminer och tränar.
Vaknade alltså upp idag med bultande huvudvärk, raspande rispande hals och sån där nack och ledont man får av en flunsa ni vet? Det är fan sanslöst. Antagligen har Henning fått ett bra immunförsvar av att jobba på skola, men släpar ändå hem virusarna till mig.
Jag som skulle hämta foton i stan idag, gå till biblioteket, kolla friskis å svettis och gå på bio. Det verkar inte bli mycket gjort. Fan också. Hoppas jag är piggare till lördag för biljetter är köpta till Kaizers Orchestra. Det ska bli fett som fan.
Jag skulle verkligen vilja hämta korten, men det får nog bli imorgon i sånafall.
Igår köpte jag jack och sjal och nya örhängen. Blev ändå inte nöjd. Ville ha gröna örhängen också.
Längtar efter Henning.

Röd eller rödsvart?

Jag och Henning har numer världens största säng. Den är gryyyyym. Var på IKEA igår när Sanna å hennes päron kom och tänkte att det var lika bra att passa på att köpa säng då. Köpte 2x90 sängar som vi borrade ihop, 1 st 180 feting bäddmadrass (den var dyrast av allt, den kostade 3000, lätt värt det.) Köpte också ett nytt gigantiskt täcke, vill inte ha två för då är man för långt ifrån varandra, tycker vi. 220x240 var täcket. Det är stort. Vi var tre pers, jag Henning å Bäcker, för att få in det nya täcket i det nya lika gigantiska påslakanet. Dom hade inte ens gjort hål i hörnen på det nya gigantiska påslakanet, varför var dom tvugna att göra det mer krångligt liksom? Anyways. Köpte också ben, en fin bricka och ett litet "julset" med röda julgranskulor, röd girlang och en röd julgransstjärna. Det var till mamma å pappa, för att dom ska kunna ha en röd stjärna i toppen på granen, haha. Det ska vi med ha när vi blir tillräckligt stora för att skaffa gran, men det dröjer nog, fast då tycker nog Henning att vi ska ha en rödsvart stjärna i toppen, haha.