Det här är den bästa dagen!

Instrument i hushållet.

4 halvakustiska gitarrer
2 nylonsträngade gitarrer
1 elgitarr
1 elbas
1 luta
1 tamburin
2 ägg
1 sån där dubbel bongotrumma(?)
7 munspel
1 munspel med horn
1 chuk-a-chuk (privat namn)
1 flöjt
2 keyboardar
1 piano innehas och skall snart flyttas hit
1 st banjo är beställd och på väg


Pust. Då är det också bara en i hushållet som är musikalisk. Och det är inte jag.
Nu har jag gjort det jäkligt mysigt. Tänt massa ljus, softat lamporna, satt på antony and the johnsons (som antagligen kommer bytas ut mot mer peppmusik sen) det tog sin lilla tid. Snart kommer Henning å Bäcker. Sen kommer nog Anna å Ziggy, å sen kommer kanske Danne å Sara-Lisa å sen kanske Andreas å Evelina. Det var hemskt med folk som skulle komma helt plötsligt. Vi skulle ju bara ta det lugnt ikväll? Eller. Näe. Snart dags att öppna en flaska vin. Eller ska jag göra en Linnea? (drinken) Eller ska jag ta en mörk staropramen? Eller kanske en carlsberg sort guld? Tja, ni ser ju, det finns lite att välja på. Å snart kommer thaimaten. Fredag= bästa dagen!

Tidsfascist.

Jag gillar inte folk som kommer för sent. Jag håller alltid tider. Det kan gå fel. Jag berättade för Linn en gång när hon kom för sent att jag alltid kommer i tid och att jag hatar att vänta på folk som inte kommer i tid. När vi sen bestämde möte en gång tänkte jag att jag kunde ta lite extra god tid på mig för hon var ju en sån som kom för sent. Då tänkte hon att hon att hon skulle vara snäll och skulle vara i tid eftersom jag berättat för henne att jag alltid var i tid. När jag kom dit, ca 5-10 minuter försenad så stod hon och väntade på mig. Taskigt läge. Elin däremot. Hon är alltid alltid sen. En gång skulle vi träffas i stan. Jag tänkte att eftersom det var Elin kunde jag vara på det bestämda stället ungefär en kvart efter utsatt tid. Jag var där efter tjugo minuter. Ingen Elin där. Då blir jag däremot lite orolig. Ringer. "Hej, jag är hemma, jag kommer om tio minuter!"- En halvtimma försent! Suck, sånt blir jag trött på. Det handlar om respekt. T.ex idag när jag har min enda sovmorgon (fredagar= heliga) så skulle vi få nytt badrumsskåp. Han som skulle sätta in det ville först komma vid sju- no way josé. Men ok då, halv nio får väl gå bra. Även om det innebär att jag missar min sovmorgon då (brukar gå upp halv nio å ta bussen vid halv tio), såå, nu sitter jag här. I ordninggjord, utan sovmorgon, trött, förbannad träningsvärk i hela kroppen och utan både sovmorgon och badrumsskåp. Den jäveln har inte kommit än! Skandal! Då får dom väl för i helskota ringa och säga att dom inte kan komma. Som hederligt folk!

Jag borde styckeindela mer.

Trlöööötttttt.t t.t t. t

Jag förstår inte hur dom orkar hoppa runt å skrika. Vi har ju haft fyspass med Nina imorse å fyspass med Nina betyder ju inte direkt vila. Sen har vi genrepat vår lilla arbetsdemo. Jag har ont i heeela min kropp. Satanan perkele, eller hur det nu var. Glömde käket hemma också. Funderar på att äta i skolan, men det är ju inte lunch förrän om en timme då. Kanske klarar mig på Teos pasta utan nånting?
Har fått sömnproblem också. Igår var jag hur trött som helst å bara längtade efter att få gå å lägga mig å när jag gjorde det somnade jag rätt fort men vaknade hela tiden och kunde inte somna om. Blä.

Ingen bra start.

Att vakna och gråta är ingen bra start. Hade drömt mardröm. Drömde att mamma dog. Sen ringde hon från "andra sidan". Jag grät å grät å vaknade å grät å Henning fick trösta. Gick upp vanlig tid men tar en lite senare buss. Ville ringa mamma. Det har jag gjort nu. Hon trodde att det kanske var för att jag försökt laga drömfångaren själv? Bast har ju haft sönder den lite. Jag borde nog ta bort det som jag lagat själv. Men jag lagade den ju med god vilja. Märkligt. Och så trodde hon att jag längtade hem. Jag har ju varit lite "mammig" den senaste tiden. Herregud, en 20-åring som är mammig? Vi pratade om det i skolan igår. Det var många som var "mammiga" och längtade hem. Det är jobbigt att bli vuxen. Jag längtar efter mamma.

Predikan.

Jag kan ju passa på att informera och rekomendera lite grand. Kaizers Orchestra, bästa livebandet jag sett och också utnämnda till bästa liveband av Rolling Stone Magazine, spelar på KB den 8 oktober. Gå. Även om ni aldrig hört det förut. Ni kommer inte att ångra er. Ska köpa biljetter imorrn. Kanske ska se om jag kan få med mig några fler än bara Henning å Sanna. Ziggy å Anna vill säkert. Ziggy är peppad på det mesta. Fast mest reagge å dancehall förresten. Kanske Sofia? Kanske Sara-Lisa, eller Morgan? Fast han har ju blivit restaurangchef så han har ju inte tid längre. Fest ska det bli iaf.
Nu ska jag betala Adressändringsräkning.
Jag måste spela in Antony and the Johnsons på min MD. Men det är inte MD-dags än. Det är inte kallt om öronen än.
Idag har jag blonderat håret. Jag var livrädd för att allt hår bara skulle lossna i en klump eftersom man absolut inte får använda blekning å vanliga hårfärger på hennat hår, men det gjorde det inte. Men efteråt såg jag ut som en polsk prostituerad Pippi Långstrump. Många intressanta nyanser. Blev förvånad över att min naturliga färg, alltså utväxten, blev blond. Alltså hade jag kunnat blondera mig om jag hade haft vanlig färg i hela håret. Hahaha.
Jag hade ju inte tänkt att verkligen se ut  som en polsk prostituerad Pippi Långstrump utan jag hade ju köpt en ljusare röd färg som jag la i sen. Det sved som attan och håret sa bara slörp å sög i sig färgen fort som attan. Nu är mitt hår väldigt rött. Väldigt rött. Fint. Det var allt för idag. Nu ska jag:
Betala räkning.
Duscha resterande delen av mig, imorrn är ju findag. Findag= Nästan inga fysiska aktiviteter (förutom röst), alltså läge att ta på sig sina bästa kläder, sminka sig å ha frisyr. Gött! De andra på skolan måste tro att vi går runt i pyamas hela dagarna. Det är träningskläder. Vi luktar säkert illa också. Man orkar inte duscha efter varenda lektion.

Förresten, jag säger: Vitaminer. Tog en igår (Hennings för vegeterianer). Sov uruselt inatt (hade dock inte med vitaminerna att göra vilket man annars kunde tro av min klantiga formulering), knappt nåt alls. Men jag är pigg fortfarande! Jag har dessutom varit positiv hela dagen! Sagt saker som "Men om det är dåligt nu så blir det ju bättre sen" å "Vi får ju se det som att vi gör nåt bra..." osv. Jättekonstigt! Jättehäftigt!  Så,
är det nånting ni ska gå på är det alltså: Mitt Val Vegeterian (Ja, dom heter så.) Tror det är mer "has" (pappas ord för, tja, starkt/starkare, vet faktiskt inte varifrån det kommer eller hur det ska stavas) i vegeterianvitaminerna.

Lärde mig ett nytt skånskt ord idag. Det betydde avundsjuk. Men jag kommer inte ihåg hur man sa. (Tänk skorrande djupa r å överdrivna vokaler) Förvaden, föruden, förgraden? Jag tänker nog bara på förveten. Men det var det inte, men det lät som för-nånting fast det var tydligen bara ett ord. Måste fråga Jimmy imorrn.
Godkväll. Gå på Kaizers Orchestra. Lev. Var glada. Ät vitainer.

Schizo.

Jag borde gå å lägga mig. Har inte vart i skolan ordentligt på ett tag och det ska jag imorrn. Så sova Linnea. I tid. Du är inte frisk än. Därför du måste gå å lägga i tid- annars du kan låtsas du är pigg. Men inte nu för du är inte frisk. Så.
Har ätit god mat. Har bakat god kaka å ätit. Henning bakat bröd, ätit, ätit klementin. Ätitätitätit. Skönt att vi ska träna i veckan. Och att jag gör det i skolan. Om jag är frisk. Alltid undanflykter. För fan ta tag i dig- börja träna. Jag ska.

beck?

Ok, Beck kanske var att ta i lite. Det är ju inte alls samma sorts musik. Men, det är verkligen underbar musik. Såg dom av en händelse på en konsert från kb på tv (som, btw, min klasskompis gabriella å hennes pojkvän syntes i hela tiden när dom filmade publiken, det var kanske därför jag fastnade på den kanalen den där fredagen när vi råkade vara hemma för vi skulle hämta Bast dagen efter). Det var tur att jag gjorde det.
Och snart är det Kaizers Orchestra på KB. 

Ny/a idol/er

Antony and the Johnsons. Jag uppmanar alla att på lagligt eller olagligt sätt, vilket som, att skaffa hem det på något sätt. Jag får ju erkänna i denna euforin att det är nån som är å knuffar på Beck´s plats. På allvar. I am a bird now, helt underbar skiva. Men jag har "fixat" fler som jag ska lyssna på efter denna.

Yes!

Lägenheten är uthyrd! Vi slipper alltså två månaders dubbelhyra! Tjoho! Däremot blir det städning städning städning i helgen= tråkigt! Det blir nog ingen öl för mig ikväll heller, är ruskigt förkyld. Går runt å försöker städa i det här bombnedslaget å bara nyser nyser nyser hela tiden. Beror det på A. Allt dammet eller B. Att jag inte tål starka dofter så som t.ex klorin? Jag tror det är en kombination. Men fyfan! Ingen dubbelhyra- jag som hade börjat misströsta! Tjoho! Ibland är guden god. Men jag vill vara frisk också.
Näe, nu ska jag nog pyssla med nåt, kanske börja göra julkort?

Förkyld. Som attan.

Gick precis utanför dörren, på väg till bussen. Fick ett meddelande. Det var min samarbetspartner Malin som skrev att hon missat bussen till bussen. Det är en timme till nästa buss. Eftersom jag är så jävla förkyld att jag borde ligga hemma å vila skippade jag bussen också då. I vilket fall som helst. Huvudet snurrar, hjärtat klappar, näsan snorar osv. Men det vi gör i skolan ska vara färdigt imorrn å jag vill gärna vara med på det. Det är bara det att det är fysiskt teater only.  It´s hard. Men det får gå. Bara det att vi samtidigt ska rensa ut å städa gamla lägenheten. Det är tungt. Jag kommer aldrig bli frisk så jag kan hänga med ut å dricka öl imorrn. Jag måste börja träna med Evelina, jag har fått för mig att man blir piggare och friskare av att träna. Stämmer det?

Linnea längtar efter julen. Mycket mycket. Redan nu. Sitter å bläddrar i almanackan vi fått av Malmö stad. Längtansfulla blickar mot december. Lite besviken när jag inser att det nästan är fyra hela månader kvar. Två månader till höstlov. Vardag vardag grå höst och ett par nya skor som jag inte kan avgöra är för små eller inte. Men vill man vara fin... Och ingen jul. Än på ett bra tag. När julen är över, det brukar gå på ungefär en dag när den väl kommer, suckar jag besviket och tänker att det är ett helt år kvar till nästa gång. Jag har redan nu bestämt att jag ska åka hem helgen vid första advent å baka lussebullar å pepparkakor med mamma.  Jag längtar verkligen. På riktigt. Ett sånt där sug i magen man kan känna när man längtar efter nån man tycker jättemycket om. Så mycket längtar jag. Efter julen.

Dakåta.

Nu håller jag på att bli rikligt förkyld. Håller också på att avgöra om mina nyinköpta skor är för små eller inte, känns nästan som att ha på sig skridskor, å det bådar ju inte bra. Dessa har jag köpt:
http://www.radicalsports.se/o.o.i.s?id=803&page=&show_detail=yes&art_nr=194283
Titta.

in de skool

Uuu. Ska aldrig mer äta tre mackor på fikarasten. Det var att ta i. Nu ska vi egentligen läsa våra dramaböcker, men jag får ingen ro att läsa här.

Idag ska jag träffa Henning på stan å shoppa. Skor till honom å kanske till mig å hårfärg å smink å busskort. till mig då.

Röst sen å sen kör efter maten, suck. är omotiverad.

Pussipuss.


Jag behöver tuggleksak.

Gud, jag känner mig som en unge som precis håller på att få tänder. Visdomständerna har vart uppe allesammans ett ganska bra tag men nu känner dom tydligen att dom vill göra sig påminda. Inte som banligt med lite ömt tandkött, näe, denna gången ska det kännas som att det finns fem tänder för mycket i käften. Alltså, det stramar å svider å gör ont i hela käken å kliar. Herregud! Det känns ungefär som när man var liten och var på väg att tappa nån tand. Lite läskigt att känna det nu. 20 år gammal.

Långhelgen var supermysig. Pannkakor med Karin å Sofia i torsdags. Shopping med Emma och Hanna i fredags. Det är alltid lika roligt att vara med dom! Är så glad att Emma å jag jobbade ihop i somras så vi började hänga igen!  Ser fram mot att få hjälp med hårfärgningen i veckan. Shoppade för inte jättemycket pengar. Inte så mycket som jag hade planerat iaf. Kanske 800? (höhö, guuuud vad jag känner mig riiiiik!)
Käkade på Vegegården. Det var gryyyyymt! Henning bidde lite avis när jag hade gjort det utan honom, hehe. På kvällen hade jag å Henning "romantisk middag", hehe,  vilken bestod av kantarell(färska)stuvning i sqash i ugn. Färsk sparris med vitlökssmör  å vitlöksbröd. Till det delade vi en flaska vin. Vuxenpoäng eller vad?
I lördags åkte vi ut till Staffanstorp- staden som alltid sover, ganska tidigt. Lånade bilen av broren och for norrut. Till Slöinge. Fikade frallor med mamma i solen å besiktigade trädgården. Gud, vad det är underbart med höööööst.  Å guuuud vad underbart att va hemma en sån sväng. Kattungarna var ljuvligt söta å jag ville ta med dom hem allihop. Sen åkte vi till Ugglarp en sväng å träffade andra broren med sambo å gick promenad med hunden på stranden å det var så uuuuuuuuuuuuuuunderbart fint å mysigt å hjälp vad fint det var. Sen åkte vi å överraskade farmor som blev jätteglad å jag försökte lära henne hur man sätter på radion å spelar band. Å så fick jag jättefina dukar å hon ska sticka lovikavantar till mig! Sen åkte vi hem igen å käka middag utomhus med mamma å pappa å åt min äppelpaj till efterrätt å sen tog vi Basten och åkte hem. Mycket fin dag. 
Igår- tråkigt.

Idag i skolan har vi varit mycket fysiska. Pust. Fastän jag avsiktligt tog sovmorgon var jag helt slut när jag kom hem. Känner mig mycket rörlig men antar att jag skulle behövt stretcha  å det lär jag få känna av imorrn. Har ont i tänderna å har tråkigt för Henning är å leker hos nån å först tänkte jag sova tills han kom hem men det var tur att jag ringde å frågade när han skulle komma för det skulle han inte på länge. Jag måste börja träna med Evelina. Tror faktiskt att jag skulle orka det.
Stina saknar jag också. Henne ringde jag i fredags, det var najs.
Ha det gott gott folk! Pussipuss!

Skandal.

Skandalöst! Teaterhögskolan i Stockholm skall inte ha någon intagning i år. Darn! Vet ni hur många miljarder fler det kommer bli som söker gbg å malmö då? Tüsen!

Glad.

Jag är verkligen glad att jag ska träffa Emma å shoppa imorrn. Det ska bli sååå kul!

Linnea IS the shit.

Linnea har nu dealat till sig en jäkla massa bra grejer med hyresvärden. Tänkte att jag skulle gå dit å var lite beredd på att få kämpa lite. Men hyrevärden var around å kom hit istället. Min förberedda lista såg ut som följer:
Plåtar
Fläktfilter
Extranyckel t. grinden
Cykelkällare
Städning kök?
Toalett
Galler på balkong
Torkrummet

Först av allt tycker han att min teckning med ett träd där det står- "spara träd- ingen reklam tack!" är asball. Sen kommer han in å får titta på vårat nymålade vardagsrum å tycker att det är skiiitsnyggt och att konsten är häftig. Sen har han också redan med sig ett fläktfilter (städarna stal det, tack å lov, när de städade här). Plåtar skulle han fixa (städarna stal också dem eftersom köket var bajsäckligt). Extranyckel kunde vi bara komma in å hämta å nät till katten på balkongen är inga problem å lägg klorin i avloppet å om det inte hjälper får vi ta en rensning å cykelförrådet är i skyddsrummet i källarenoch torkrummet måste det nog vara fel på i såna fall jag ska fixa det och bara måla över det äckliga i köket. Men.
L: "Jag tänkte att jag kanske skulle kunna deala till mig en städning av köket i den gamla lägenheten iom att här var så äckligt..."
HV: " INGA PROBLEM! Då säger vi att vi tar kök och toalett där borta i nästa vecka?!"
L: (lite chockad)"Toaletten också"
HV:"Jaaa, det ingår!"

Våran hyresvärd är alltså helt grym och bästbästbäst i världen! Det kunde man inte tro om MKB va?

Vem vet inte jag?

Sånt här är kul, i alla fall för en själv när man skriver det. Håll till godo om ni orkar läsa.

Senast sedda film - Hjälp. Är asdålig på att se på film. Vi försökte se ´liftarens guide´ när nåt gick fel. Med filmen. Så att säg.
Senast köpta skiva - Long time no see. Pinsamt. Eller?
Sparar till - Sängar.
Väntar på - Katt, glögg med mandel å russin.
Pålägg som gäller - Köpte laxröra igår. Fiiiint.
Dagens dryck - Vatten vatten bara vanligt vatten.
Senaste boken du läste - Överklassen i sverige av Annette Kullenberg.
Senaste maträtten du åt - Pizza.
Senaste klädesplagget du bar - Mysbyxor, mystofflor, underkläder, brunt tröj/linne, rosa omlottkofta.
Senaste repliken du yttrade - "Jag går å sätter mig lite framför datorn". (Fan vad trist egentligen).
Senaste personen du träffade - Henning.
Senaste personen du pratade i telefon med - Mamma.
Senaste personen du fick brev av - Brev? Säkert mamma när hon skickat nåt med posten, eller gills CSN?
Senaste gången du sov - innan 07.30 imorse.
Senaste saken du köpte - Nya ROCKYtidningen- wooohooo! Å frimärken.
Vad har du gjort idag - Gått i skolan, pillat med å satt upp tavlor. Handlat, postat, ätit pizza, tittat på Idol, lagat äppelpaj med vaniljvisp, tittat på Desperate houseviwes å nu är nu.
Gillar du svarta kläder - Tjaa, det funkar väl alltid. Liksom.
Hur tidigt stiger du upp - 07.00
Vilken färg har du på håret -Rött.
Vad har du för färg på ögonen - Gröna.
Är du uppväxt i stan eller på landet - Landet. Ska bo på landet när jag blir stor också.
Hur många par skor har du - 10 typ. Använder ett par nu.
Var har du ont - Har träningsvärk ungefär överallt. Det blir så i min skola. Göööött.
Kan du stå på händer - Nejje, är livrädd för allt som man kan bryta nacken av.
Vad lyssnar du på för musik nu - Är sugen på lite Cohen. Blir alltid goooood vibrations då. Höhö.
Vad tycker du om idrott - Öe. Inte mycket. Förutom HV i hockey å HBK i fotboll.
Vad har du för klocka - Mobil.
Sämsta sport - De flesta faktiskt. Är antagligen den minst tävlingsinriktade människan man kan hitta. Förstår inte syftet med sport oftast. Vad är det för mening liksom? Men imorrn ska jag hålla i brännboll på fyset. Jajjamän!

Samma art?

Det börjar arta sig. Som...ähh...konstnären sa till engelsmannen (eller the other way around, valfritt) AHA HAA! (Allram eest-skratt.) Oj, det kom jag på själv. Nu. Helt otippat. Fantastiskt.
Vilken humor man har såhär vid niotiden på kvällen efter en håååård dag i skolan. Genrep å föreställning å sen bara fysfysfys. Gött men trött. Man tror ju i sin enfald att man skall bli excusad efter en show å få gå hem. Men icke. Teater är fascism. Aj lööv. Jag märker (och alla andra också för den delen) att skolan börjat igen för jag härmar allt och alla (jag ba han ba å tusen olika miner å ansiktsuttryck). Mina dialekter börjar dock försvinna. Det är ingen som vill höra dom längre. Alla har redan fått höra dom tusen ggr på fyllan. Inte ens "säg en dialekt?!" funkar längre. Ingen vill höra. Det är på det sättet jag är desperat på fyllan, vid tvåtiden: "säg en dialekt?!" Näe, bara skånskan å göteborgskan som still going strong. Henning har talat om för mig nån gång att han faktiskt tycker att det är störigt när jag aldrig kan prata som mig själv. Men det är ju inte så lätt när det bara är jag å Henning som pratar normalt. Vad hör jag? Dalmål, småländska, skånska, ståkkålmska, östgötska å en himla massa annat.
Mamma är också van. Hon ringde innan när vi var i affären.
L: Halllåååååå jaaaa. Vi ä iiiii butiiikeeeen"
M: "Jaha, är det göteborgska idag."
L: "(byter raskt till skånska) Ja, vi äe på AuGeis- äkta skånsk mautgläedje."

Henning ska tydligen bjuda mig till Taiwan i vinter. Å istället för att reagera som andra normala människor, med glädje, säger jag: "Ä, jaha...Jaja, ska jag dö kan jag väl likagärna göra det med dig."
Jag måste göra nåt åt min flygrädsla. Jag orkar inte ha dödsångest åttio timmar till Kina.

Imorse läste jag en löpsedel (Aftonbladet) att Brittan hade fött å att läkarna kämpade för hennes barns liv. Jag blev, faktiskt, helt exalterad å tänkte att jag skulle rusa å köpa tidningen det första jag gjorde när jag kom hem. Kom hem. Stod inget om Brittan på/i tidningen, inget på ABs hemsida, förutom att hennes presschef dementerade uppgifterna. Buhu. Visst ÄR det hemskt av mig att reagera så men jag tror nånstans att det beror på att man vill veta att det också är normala människor som t.ex kan ha problematiska förlossningar. Men vad trodde jag? Egentligen? Klart hon inte kommer att få det jobbigt. Säkert tusen expertläkare som finns vid hennes sida dygnet runt.

Har ramat in tre Roy Lichtenstein tavlor nu. Ett jävla pill ska jag säga. Men snyggt blir det. Tre more to go.
Köpte en blomma på Ags innan också. Mamma tipsade mig i telefon å hjälpte mig med om det var prisvärt eller inte. Jag sa: "Det är en pinne med långa blad." Hon sa: "Aha, är det en drakela" (med reservation för namnändringar) Å det var det. Min mamma is the best. Den var prisvärd och blev också köpt.

Lika bra att blogga när man väl kommer till det.
Rotade bland skivorna innan. Kanske tio som inte blev förpassade till källaren. Vad ska man med skivor till när man har dator? Eller pojkvän som är nörd? Seriously. Jag pluggar inte min musik som andra nördar, jag bara gillar den. By no reason. Å det är jag stolt över. Dessutom vet jag allt ändå, även fast jag bara lyssnar på halva örat ibland. Kan vara jobbigt ibland på spelningar när Henning "kolla, han spelar på en sån, kolla hur han gör med det, å du ser en sån han har, å du vet å bla ha". I don´t get it anyway. Fan, värsta Kishti Tomita med alla engelska uttryck här. (Ni som inte vet vem det är får skylla er själva.) I vilket fall som helst så kanske man bara vill lyssna på musiken ibland. Men kommer The Solution-skivan på en gång till på stereon nu så dör jag. Tror den har rullat minst två ggr om dagen här de senaste veckorna å jag gillar den som fan, men idag fick jag psykbryt på den. Bara helt plötsligt. Hjälp. Det är för mycket! Liksom. Henning höll med. Den är bannad nu en tid framöver.
Å så kan jag nästan spela It A´int me babe (Bob Dylan) på gitarr nu. Å med det soundtracket tackar jag för mig. Adjöken adjö!

Att gifta sig?

Nu har vi kommit till ett stort steg i vårat förhållande. Vi ska skaffa större säng! Ja, alltså varsin 90-säng a´700 spänn och en stor fet bäddmadrass a´3000 spänn. Tjoohoo! Är inte det lite wild and crazy så säg?
Sängkonversation häromkvällen:
L: Det är ju nästan som att gifta sig...
H: Näe, det betyder ju bara att vi vill leva tillsammans!
L: Duh. Det gör att gifta sig också.

Så, nu behöver vi inte göra nåt mer för att befästa vår kärlek. Inte några töntiga fjortisförlovningar här inte. Här går vi right on minsann. Det enda som behövs; en stor säng.

Nu borde kidsen utanför gå hem. De frågade mig innan vad klockan var: Uchäkta, harr dü kloka? (Jag vet, men det finns inget bättre sätt att beskriva det på.) Sedan snackade dom med varandra å sa att dom skulle va hemma vid halv tio. Skönt.

Vi börjar få riktigt snyggt här nu. Mikael har åkt till fbg för en stund. Gött att va själva. Han var här en vecka å kommer snart tillbaka. Han är inte rumsren. UhUuhuu.

En annan konversation, i skolan idag:
M(besvärat) : Åh! När ska den här värmen försvinna?!
D:  Imorrn tror jag... Det hade vart gött om den var kvar ända till december.
M(samma M, fast denna gång entusiastiskt): Åå, jaa. Verkligen!

Fredag fredag fredag. Helg helg helg. Skööööööönt.

ajkia

IKEA, alltså.
Jag har lite ångest idag. Jag åkte hem från skolan med en hemsk huvudvärk. Därför har jag ångest, för att jag åkte hem. Men, jag hade verkligen inte pallat att vara kvar i skolan med 1000 olika åsikter och ingen som kommer nån vart och hej vilket liv det är, så näe, jag borde inte ha ångest. Men det har jag. Jag har också lite ångest för Hennings  skull , han kommer hem vid fem efter en hel jobbig dag på skolan å så ska jag tvinga  honom till IKEA. Men vi måste dit. Men hur ska vi komma hem?  Skulle ju köpa sängar  och det verkar svindyrt att hyra bil. Jag ringde och frågade å då sa dom att det kostar 295 spänn för första timmen och sen 150 spänn för varje påbörjad halvtimme. Galet!
Jag har ju förresten glömt att nämna att Henning fått ett av jobben han sökt. Han jobbar nu som musiklärare på Dammfriskolan. Min bejbe är bäst. Det verkar som att med ett par poäng pedagogik kan man få jobb hur lätt som helst. Det kanske man skulle ta? Men sen är han ju the bäst också, min bejb.

Höstvackra tankar.

Åh, vad jag älskar denna årstiden. Det är såå höst! Klarblå himmel och sol tillsammans med ganska kallt och kallt i vinden men varmt i solen. Det är vid denna tidpunkt på året jag älskat som mest att promenera ned till stranden och släppa hunden och springa och sitta och titta ut på havet och tänka tänka tänka. När alla badjävlar åkt hem och havet och stranden återigen är min min min! Har alltid gett mig sådant lugn. Det längtar jag mest efter nu. Att åka hem från storstaden till min strand och promenera med hunden och mamma och pappa. För ingen annan strand duger. Jag har fan ingen relation till Ribban. Visst är det soft att vara vid stranden, men det är inte folktomt och inte min strand!

Det var jättemysigt att mamma och pappa spontanåkte ner hit idag även om jag hellre hade velat att dom skulle komma nästa helg när vi fått i ordning i nya lägenheten och så dom hade kunnat ta med Basten. Men, jag har inte träffat dom på en månad och jag kan inte påstå att jag saknat dom, för vi har haft så mycket att göra, förrän nu, nu saknar jag dom jättemycket och hemma på stranden. Men dom kom bara förbi en snabbis efter Staffanstorp och nu är dom på väg hem igen.

Vi målar om. Vitt med "Sienna"-fondvägg. Det kommer att bli supersupersnyggt! Vi målar om öppna spisen också. Det kommer att bli så bra. Jag drar åt att skriva om allt det arga jag har inom mig pga superdålig städning, men just nu vill jag bara vara glad och lycklig så jag berättar om det vid ett senare tillfälle.

Igår var en sådan där fredagkväll man hade när man var liten. Nya lägenheten känns verkligen mer som ett riktigt "hem". Mikael (en av Hs bästa kompisar på besök från spanien) satt framför datorn (i nya kontoret) å lyssnade på musik, Tv:n stod på i vardagsrummet med nåt mysigt  fredagsprogram typ 90-tal på, Henning stod å ömsom lagade mat å ömsom spelade gitarr och sjöng i köket och köket blev supermysigt med gardiner och massor av  gröna växter. Och det var mysigt ljus och massor av ljud och bara allt det där som jag älskar och som påminner om fredagarna när man var liten. Just då ville jag att mamma å pappa skulle vara där. Men vi hade det mysigt ändå. Och spelade Tp hela långa kvällen. Jag och Henning. Och Mikael. Men jag och Henning. Vi. Alltid alltid vi.