Helig ångest.

Sitter på balkongen med de bästaste av de bästa och ångesten rusar genom kroppen.

JAG VILL INTE!
Jag vill inte lämna Malmö och mina bästa vänner!


Mucka inte med Linnea B

Varför har jag alltid bättre koll på läget än de som borde ha det?
Hade jag haft några fler MVGn hade jag lätt pluggat till jurist.
Återigen visar det sig att de har fel. Jag har lusläst hela Socialtjänstlagen och Sambolagen och massvis med annan information och ingenstans står det att sambos är försörjningsskyldiga gentemot varandra.
Med detta i ryggen ringde jag för att skälla ut Socialsekreteraren efter noter. Men, jag satt i en telefonkö som inte fanns i 45 minuter och därefter i en kvart när de påstod sig ha rättat till telefonproblemen. Sedan fick jag prata med en förvirrad telefonist som tyvärr fick ta på sig min frustration när jag efter att ha suttit och väntat i en timme blev nekad att tala med någon.
"Då tycker jag att ni borde se över era rutiner!" Vräkte jag ur mig till den ställda stackaren. Men hon var värd det.
Nu kom papprena med beslutet på posten (skulle fått dem i onsdags om de hållit vad de lovat) och jag förstår ingenting.

1. Det står att jag sökt för både juni och juli hyra- det stämmer inte.
2. Det står att "sammanboende anses vara försörjningsskyldiga gentemot varandra" fastän det står ingen hänvisning till någon paragraf där detta står.
2. Det står att vi enligt riksnormen har ett överskott på 6900 kronor, fast när jag räknade ut vår budget enligt riksnormen på konsumentverkets hemsida igår hade ett underskott på 3000 kronor.
3. Hennings lön både i maj och juni har räknats med fast det bara är majlönen som skall räknas.
4. Det står att de personliga utgifterna för mig är högre än Hennings, fastän det står klart och tydligt på konsumentverkets hemsida (som är riksnormen) att man räknar med att männen har högre utgifter än kvinnorna.
5. De har räknat ut Resultatet med två av Hennings löner, två månaders hyra men bara en månads levnadskostnad. La man däremot till en månad (eftersom det andra är två månader) så visade det sig att jag och Henning tillsammans har ett underskott på 4616 kronor enligt riksnormen.

Men, vi borde inte behöva ta upp det här alls eftersom vi inte är försörjningsskyldiga gentemot varandra.

Haha. Det är ju skrattretande.
För fan.

Be - Sviken.

Så är man sviken av det svenska samhället. Krossad och trampad på.
Ja, det känns faktiskt så just nu.
Jag har väl också betalat skatt, precis som alla andra och alltid vräkt ur mig följande Bamsecitat "att betala skatt är ett sätt att hjälpas åt"  så fort skattefrågor diskuterats. Jag har även alltid väntat mig att fångas upp i något slags skyddsnät om jag inte skulle klara mig någon gång.
Men. Inte ens en ynka liten månads hjälp kunde jag få. Ingenting! Så nu sitter jag här, med åtta jävla kronor på kontot sen tre veckor tillbaka och får inga pengar förrän i slutet av augusti. Det känns så jävla surt! Och orättvist. Jag har aldrig begärt hjälp förut och aldrig varit någon tyngd för det här jävla skitsamhället men när jag nur ber om en liten jävla månads hjälp tog det stopp.
Förlåt då för att jag är en sån jävla duktig medborgare som alltid skött mig och som aldrig varit någon tyngd och som betalat skatt och råkar bo tillsammans med någon som är en god medborgare och tjänar 200 kronor för mycket (en månad, annars har han 3000 mindre i lön, men han hade "oturen" att få semesterersättning just denna månad) för att jag ska få hjälp. Man känner sig som en stor börda för sin sambo och det är inte meningen för vi är 21 och 24 och inte gifta och har inte delad ekonomi, men nu har vi det, för det har socialtjänsten bestämt.
Hade jag däremot varit KjellKriminell och drogmissbrukare och inte fått något jobb på grund av det så hade jag gladeligen fått hjälp.
Fy Fan vad orättvist!

Nattfilosofi.

Linnea: Åhh. Jag skulle vilja se Lejonkungen, det är min favoritfilm.
Linnea. Och Natural Born Killers...
Henning: Haha!
Henning: Det är ju som att säga:
Henning: "Åhh. Den Lilla Sjöjungrun är min favoritfilm"
Henning: "Och Motorsågsmassakern!"

Världssamvetet.

Istället för att äta på McDonalds (Danne), så har jag anmält mig som blodgivare (det borde du också göra!).
Det stod i tidningen idag att de hade brist på blod, så, varför inte? Om jag inte minns helt fel har jag den där schyssta blodgruppen som alla kan ta emot. Och så tänkte jag att  det kanske är lite som att pierca sig igen? Samma kick kanske? Jag vill pierca mig igen för känslans skull men jag vill ju inte ha nån mer piercing, så det här är ju perfekt!
Jag tycker att ni också borde ge blod.
Anmäl er här!


Den lille katten vägrar ligga i ett mörkt rum på en filt på golvet och vila som det står på papperna från veterinären att han ska göra. Han vill mest vara med hela tiden. Och leka.

Tjofadderittan.

Nu borde jag duscha och åka och hämta den lille katten utan bollar på stora djursjukhuset.
Men istället fastnar jag på vuxenlunarstorm Myspace.
Ikväll ska det bli någon form av brännboll med någon form av alkohol i pildammsparken.
Jag vet inte vem som har ansvaret för planeringen, känner bara att jag inte tänker ta det.
Jag tänker bara snällt springa runt till varje kon och ta en hutt med ett plastglas från en bålskål (läs: gryta).
Väntar nervöst på posten. 

It´s such a perfect day.

En perfekt dag för att bara sitta inne. Eller på balkongen och lukta på sommarregnet. Läsa ut den där boken man kämpat med så länge. Lyssna på Rikard Wolffs Sommarprogram som mamma sagt att man bara måste lyssna på.
Så det gör jag nu.
Henning gnyr om att den där satans boken han läser aldrig tar slut.
Det mullrar lite då och då från åskan och det är mysigt. Jag önskar bara att ett riktigt sjuhelvetes åskväder kunde dra igång. Jag älskar åskan. Men katterna blev som galna igår precis innan åskvädret drog in, det gastades som bara den.
Imorgon skall Thoth kastreras. Jag har ångest och dåligt samvete över det. Mest ångest för att han ska lämnas på djursjukhuset mellan 07.00 och 07.30. När gick jag upp så tidigt sist?
Jag blir nervös och kallsvettig när posten kommer för jag är skitskraj att det ska komma ett brev där det står att jag minsann inte kommer att få några pengar. Vad ska jag göra då?
Anyway.
Gå in
här och lyssna på massvis med sommarprogram. Det är såå bra. Oftast. Men annars behöver man inte lyssna på dom.

Varning för fylleslag!

Efter att jag, Danne och Henning delat på en flaska skumpa och suttit på balkongen och sjungit svenska klassiker börjar vi redan bli lite sliriga. Klockan 18.00. Liksom.
Jag kan bara se varthän det här barkar.
Ajajaj! Caramba!

(Danne säger: "Danger danger, high voltage!")

Midsommar!

Nu ska det firas midsommar i stan med blandade känslor. Men humöret är på topp och på torget fanns billiga jordgubbar och det ser lovande ut. Balkongen skall möbleras om så vi får plats 7 pers. Man kan ju faktiskt inte fira midsommar inomhus! (Svennevarning!) Jag har skrivit ut snapsvisor så vi ska leka vuxna och igår fick jag stå i kö utanför systemet.  Cornelis "Vildhallon" på högsta volym och fixa och dona. I like!

Eftersom tekniken inte tillåter (eller snarare sagt att tekniken inte samsas med mina föräldrar) kan jag inte publicera en bild på min mamma som just i detta nu sitter och binder kransar där hemma. (Gud, vad jag kommer sakna kransen, jag har alltid haft krans på midsommar! Jag har i alla fall en plastblomma som jag skall försöka fästa i håret, haha!)
Anyway. Här är en bild från midsommar för två år sen, dvs 2004.

mamma

Såhär ser det ut när morsan gör kransar. Organiserat kaos.
Härligt!
Glad midsommar på er allihop!

Världssyn och viktiga tankar om livet.

Kolla den här filmen.
Den här filmen är också viktig!
Och den här.

Helgens bravader.

Hm.
Nu får Sofia och övriga snart komma hem från Hultsfred tycker jag.
Tur att de inte har nummerpresentatör, för då skulle de tro att jag är galna vännen från landet som inte fattar att folk inte är mer hemma bara för att man ringer var tredje minut.
Jag vill ha rapport från Hultsfred och backstageområdet. Sms:et jag skickade till henne i fredags kan ju inte misstolkas: "Vilka band har ni sett/hånglat med?". Så det skall bli intressant att höra.

Helgen har varit bra.
Fredagen inleddes med oväntat (nåja, satt på bussen till ÖG för att hämta Sannas arbetsprover när broren ringde och sa att "hej, jag är hos dig om tio minuter!" Hoppsan, tänkte jag, det hade jag glömt, och hoppade av bussen mitt i ingenstans och återvände hem) besök av storebror och det var himla kul. Kvällen fortsatte med Malmö Symfoni Orkester och kidsen från Cirkus Cirkörs gymnasieskola tillsammans med Teo och Susanne, som absolut inte kunde hänga efteråt för det var fotboll (det är ju alltid fotboll nuförtiden!) på teve. Det var i alla fall bra och fint.
Sedan gick jag hem och var alldeles ensam till Erika kom till min undsättning. Det blev skitsnack och alkohol på balkongen. Det var myyycket trevligt! Sedan gick vi på fest och vid tretiden blev det återigen balkongen med varsin falafel som sällskap. Sedan insåg vi att vi var alldeles för onyktra för vårat eget bästa och drog oss tillbaka.

Igår kom Hennings syster med man och mans bror på besök, de skulle på bröllop så tyvärr hann vi inte umgås mer än ungefär en timme igår och två timmar idag. Det var trevligt, men kort, precis som brorsbesöket. Det får bli mer en annan gång. Helt enkelt. Kvällen var lugn med konsert återigen på pildammsteatern med Östblocket. Mycket bra var det.

Idag har det inte hänt mycket. Jag har snart läst ut en bok, spännande men jobbig. Typ som de där två evighetstimmarna på Titanic, ni vet, där det bara är jobbigt och vatten?

Nu ska jag försöka ringa Sofia igen.



Jag älskar Malmö!

Vilken stad!
Efter segern förvandlades hela stan till en enda stor fest! Det tutas och skriks på gatorna och alla är lyckliga! Jag och Henning var tvungna att ta ett segervarv runt torget och vilken stämning det var!
Härligt! Och det har inte avtagit än precis. Kanske blir svårt att somna.
Men inte för Henning. Han kommer nog att somna nöjt. Jag kände honom tydligen inte så väl som jag trodde, det fick jag erfara när han innan idag berättade att han inte kunnat sova inatt på grund av matchen,för att han var så nervös, haha! Hade ingen aning om att han var en så stor fotbollsnörd!
Anyway! I love you, Ich liebe dich, Maaalmöich!
 

En kreativ dag.



Tre nöjda brudar efter dopp i hav.

Jag skulle vara kreativ och få tiden att gå idag. Jag plockade upp symaskinen. Läste bruksanvisningen och hade efter en halvtimma lyckats trä tråden. Hade bunkrat upp med mina samlade syprojekt. Skulle sy gardiner, sy in tröjor och byxor, vara kreativ helt enkelt! Jag klippte av ett par byxor en bit och skulle börja sy. Jag hann sy tio centimeter innan symaskinen började ryka och hotade med att börja brinna. Blev således smått hysterisk eftersom jag använt skiten en gång, sedan har jag lånat ut den och skulle idag sy första gången sen jag fick tillbaka den. Har dom kört slut på den? Man vill inte anklaga sina vänner. Men tyvärr?

I alla fall så kom Henning lägligt hem med blommor och chocklad och presenter han fått från kidsen, mycket gulligt, jag blev på bättre humör och så gick vi ner i källaren och fyndade en fd. jättefin byrå som var målad i en hiskelig färg! Den släpade vi upp och så målade jag den vit. Fin blev den och kreativ fick jag vara! Mycket nöjd. Sedan gick vi ut och shoppade snapsglas till midsommar och öl till fotbollen ikväll.

Storstädningen har fortfarande bara kommit halvvägs sen igår. Vi började väldigt ambitiöst med motivationen har dalat en smula. Köket och badrummet tog trots allt två och en halv timma. Man blir rätt trött på att städa då. Men vi har möblerat om lite i vardagsrummet idag.

Kreativa, var ordet.

E*n z**i d**i - n**i p*****i.

Nu blir jag så jävla trött på poliserna.
Sitter och äter frukost och läser tidningen i vanlig ordning.
För andra dagen i rad läser jag att polisen måste ta tillbaka uppgifter som de tidigare gett ut. Jag vågar nog påstå att polisen säger en sak, och hoppas innerligt att det skall vara på det sättet, för att spä på meningsskiljaktigheter och vissa redan spända relationer i samhället.
SUCK!
Igår läste jag att  de djurättsaktivister som polisen hållit häktade sedan slutet av maj blev frisläppta för att den livsfarliga syran dom hade haft i sin lägenhet bara var tapetklister som dom använde för att tapetsera sitt kök. Jag menar. Hallå!
Såklart. Människor tycker redan illa om djurättsaktivister. Det här var ett perfekt tillfälle att spä på fördomar om dom. Jag menar, fördomar är det ju uppenbarligen. "Hjälp! De har syra i tapetklisterburkar, bredvid tapeter, min slutledningsförmåga är inte särskilt bra! Ta dom tillfånga!"
(Och det där mina damer och herrar, det var mina fördomar!)
Gudars skymning.

Idag läser jag att mordförsöket som var natten till söndagen då (polisens förklaring) några försökte köra över några andra efter att de bråkat på möllevångstorget för att ett gäng hade på sig sveriges landslagströja (ni fattar va? svensk tröja + provocerad invandrare = många arga svenskar ) inte alls stämmer. Polisen har nu lämnat över ärendet till åklagaren som säger att det inte finns någonting som pekar på att det skulle vara ett motiv över huuvudtaget. Annat än, då förstås, att polisen såg det som ett jävligt bra tillfälle att få den stora massan att tycka lite mindre om invandrare. Det är ju ingen nyhet direkt att det finns främlingsfientliga poliser i skåne. Inte heller att främlingsfientliga partier som t.ex. skånepartiet tar sig framåt. Jag menar, skånepartiet är ett stort jävla skämt! Folk är dumma i huvudet, jag kan inte se det på nåt annat sätt. Och vad passar då bättre än att lura den stora massan och genom lokaltidningen sprida falska rykten om redan utsatta och ofta illa omtyckta grupper i samhället?
Är jag bara en jävligt stor konspirationsteoretiker eller känns allt det här ganska misstänkt?

I helgen var jag dessutom nere på stan och såg en liten demonstration med ungefär 100 pers tåga förbi. Osynliga partiet, sa Henning. Jaha, sa jag. Det var bara det att demonstrationståget var följt av 7 (!) stycken polispiketer fullproppade med poliser. Överallt runt möllevångstorget stod det dessutom polispiketer utstationerade. Vad tror polisen att dom ska göra? Kravalla lite för skojs skull? En gång, har en medlem ur osynliga partiet krossat en ruta på arbetsförmedlingen, men jag tänker att det knappast behövs sju piketer fulla med poliser för att stoppa det?
Hela grejen gjorde mig vansinnig och jävligt, jävligt provocerad.
De säger att det inte finns resurser, men när det väl gäller, då kan dom minsann! Och det kallar jag för jävligt mycket f e l p r i o r i t e r i n g a r.

Så, vad ger den testosteronstinna polisen rätt att häva ur sig precis vad de tror har hänt, eller vad de hoppas lite på ska ha hänt? Det spär bara på okunniga och farliga åsikter.

Tänk lite först för fan.

Idag 13.00 25 grader i skuggan!

Snart är det dags för beachen. Premiärdoppet togs redan i förrgår. Var tvungen att vila det sönderbrända fläsket en dag igår. Att ha sommarlov känns lite mindre roligt när:
1. Man inte har ett ruttet korvöre.
2. Busskortet tar slut på fredag.
3. Det är punka på ens cykel.
4. Folk åker till Hultan imorgon.
5. Henning inte slutar jobba förrän nästa vecka.
6. Man sitter instängd i en lägenhet i storstan.
7. Man försöker färdigställa en ansökan om försörjningsstöd (OK då! "Socialbidrag"!) som kräver extremt mycket pappersarbete och hjärnverksamhet från en som inte behövt använda hjärnverksamheten på ca. två års tid. Allvarligt talat förstår jag inte hur icke svenskfödda eller nyligen anlända svenskar överhuvudtaget lyckas sammanställa denna uppgift från helvetet.

Men. För att se positivt på sommarens nyvunna ledighet och jag fått extremt bra väder hela tiden. Något som är väldigt ovanligt för en Bergströmsfödd individ. Mitt tips är att alltid boka semester när Bergströmaren arbetar och att alltid se till att arbeta på Bergströmarens semester. Det slår i princip aldrig fel.
Nu, lunch. Sedan ringa Erika och ta bussen ner till bo-01 för en dag fylld av solbad, bad och kubbspelande. Kan det bli bättre? Nej, knappast.

Grattis Mamma och Pappa!

Idag firar världens BÄSTA föräldrar Silverbröllop.
25 år som gifta.
39 år tillsammans.
Oh My God. Det är stort!
Eftersom man inte är så välinformerad om saker och ting och inte fick reda på denna stora händelse förrän igår har jag varken kunnat förbereda någon annons i lokaltidningen eller någon annan storslagen överraskning eller present.

Det får bli ett enkelt Tack genom bloggen för allt som ni har gett mig.
Mina värderingar.
All kärlek.
Och för att ni alltid, alltid har trott på mig.
Hoppas att ni får lika många fina år tillsammans till och att ni tar hand om varandra.
Jag älskar er.

AMMI OCH SVEN

mamma å pappa

I FOLKVISETON
Folkvisa av Nils Ferlin

Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Men dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.

Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.



Svenska flaggans dag.

Vi firar Gustav Vasas kröning och Regeringsformen. (Tjo!)
Man får ingen tidning. (Det allra värsta med röddagar enligt mig.)
Sveriges största bidragstagare är i stan. (Knugen.)
Ingen vet hur man firar nationaldagen. Det finns inga traditioner. Ska vi hitta på egna traditioner? Jag vet! Vi kan äta köttbullar, prinskorv, ägg och sill kanske? Det är ju ganska originellt? (Inte mig emot, dock.)

Själv sitter man bakis framför datorn och väntar på bättre tider. Jag vill göra våfflor. Jag ska göra våfflor, senare. Jag skall även åka för att bli klippt, senare. Jag skall även sammanställa en CDskiva med bilder från skolan och bränna till alla i klassen och ge bort. Senare.

Just nu, däremot, skall jag äta en Calippo!

Och avslutar med lite svensk nationalromantik.

Nu grönskar det i dalens famn,
nu doftar äng och lid.
Kom med, kom med på vandringsfärd
i vårens glada tid!
Var dag är som en gyllne skål,
till brädden fylld med vin.
Så drick, min vän, drick sol och doft,
ty dagen den är din.

Långt bort från stadens gråa hus
vi glatt vår kosa styr,
och följer vägens vita band
mot ljusa äventyr.
Med öppna ögon låt oss se
på livets rikedom
som gror och sjuder överallt
där våren går i blom!


För den tycker jag är fin. Den vill jag ha på min begravning för den är så fin. (OBS! Förtydligande: Jag planerar inte att dö.)

Förresten, jag hade fått det senaste viruset skickat till mig på min mail, jag är såå het!

Midsommar i stan.

För första gången på 20, eller är det 21, jag vet inte, men i alla fall första gången på väldigt, väldigt många år, ja för första gången i hela mitt liv, ska jag fira midsommar inte hemma. (Finns det någon exakt regel om hur många kommatecken som får lov att förekomma i en mening?) Och inte på grund av att vi har blivit bjudna till nån übersvensk midsommarfest utan mest på grund av att vi är trötta på midsommarfestandets likheter med nyårsafton. "Fyfan, det är nyår/midsommar nu ska vi ha så jäkla kul!" Och så blir allt ett enda stort antiklimax. Det känns onödigt att åka hem för det.
Men midsommar är faktiskt en av mina favorithögtider. (Säg en högtid som jag inte gillar i och för sig.)
Det där med att mamma sitter och binder kransar hela dagen och sen den jättegoda midsommarmiddagen tillsammans med familjen innan man åker på fest. Det kommer jag att sakna. Särskilt kransen. Och alla goda ostar som vi inte kommer att ha råd att köpa. Och Stinas midsommartårta på kvällen såklart.
Jag funderade allvarligt ett tag på att låna brorsans bil och åka hem över dagen och bara vara med om det där mysiga med familjen, men jag kom fram till att det skulle nog bli aningens för dyrt. En krans för 400 spänn liksom. Men ändå. Det kommer att bli hårt.
Midsommarafton ska istället firas lite lätt på balkongen med Teo och Susanne och sill och potatis. Det är ok liksom. Men ändå!
Men ändå, men ändå.

midsommar
Midsommar 2004.

De senaste lediga dagarna har jag och Henning varit grymt duktiga och hurtiga och gått snabba promenader i pildammsparken på morgnarna. Det har varit superskönt och hela dagen känns helt plötsligt mycket mer meningsfull om man börjar den så. Man kommer igång och man upptäcker faktiskt inte förrän man kommer dit att det faktiskt har blivit sommar i år också. Härligt.
Men idag blev det bara en halv runda eftersom jag har så satans ont i benhinnorna. Ajaj.
När vi gick där funderade vi på vad man kunde hitta på i Malmö när man är fattig och det är dåligt väder. Man kan gå på konsthallen, men det går så snabbt och så är det gjort liksom. Man kan fika, men det kostar pengar. Man kan åka till IKEA, men det kostar busspengar och så har man ändå inte råd att shoppa något. Det finns helt enkelt inget att göra om man har ont om pengar och det är dåligt väder, i kombination. Idag skulle jag till exempel hänga i Folkets Park hela dagen var det tänkt, tills vädret kom.
Det känns som om det får bli konsthallen idag.

Over´n´out- flickscout.

The Joker.

Jag blev så sjuukt sugen på en låt innan. Sugen på det sättet som man kan bli med godis eller nåt käk. Men vi hade den inte på datorn och efter ett par misslyckade försök med fel låtar så hittade vi den. Men i fel version. I originalversion. Det var inte rätt. Men till slut kom jag på det! Fatboy Slim är det och plus videon blir det en RIKTIG HÖJDARE!
Se själva.
Fatboy Slim - The Joker.

En kort kärlekshistoria.

Kort men intensiv. (Nåväl intensiv är väl att ta i.)
Så kan man beskriva mitt förhållande till vintageskorna som jag köpte på H&M förra fredagen.
Köp inte onödigt dyra grejer second hand på H&M är mitt tips.
Igår när jag gick till bussen gick de sönder i en rem efter 50 meter. Jag skulle inte hinna vända och byta skor. Jag fick gå med trasiga skor hela dagen. Det var en dålig dag. Inte så mycket på grund av att jag fick gå med dem hela dagen utan mest för att jag insåg att det inte skulle gå att få lite pengar tillbaka eller alla pengar tillbaka så jag skulle kunna gå till skomakaren. Det skulle antagligen inte ens gå att få pengarna tillbaka i utbyte mot skorna.
Men, jag gav det ett försök. Med hjärtat i halsgropen och med stöd av både Sofia och Henning begav jag mig så mot H&M.
"Nej, nej, vi vet ju inte ens om du köpt dom här, nej, vi säger när man köper vintage att det inte är någon bytesrätt. Nej, nej, det går inte." Sa Tjejen och Killen i kassan.
"Näe, jag förstod nästan det..." Sa jag och blinkade med mina stora tårfyllda ögon och suckade uppgivet.
"Men, vi kan göra ett undantag för dig." Sa Killen när Tjejen gick därifrån. (Brudar är hårdare mot varandra faktiskt.) Så fick jag mina pengar tillbaka i utbyte mot skorna. Det var snällt. Men jag vågade inte ens fråga om det fanns en möjlighet att få behålla skorna också. Det skulle nog vara lönlöst. Han hade ju redan gjort ett undantag för mig. Så med ett litet hack i mitt hjärta lämnade jag dom ifrån mig.
Sen gick jag och köpte ett par andra sandaler som var nya och med åtta dagars bytesrätt och en och annan annan rättighet. Jag var nöjd.
Men jag saknade dom innerligt.
Mina nya, gamla, jättefina sandaler.

Drama II Östra Grevie Folkhögskola!

Gud vad jag är blödig.
Grät en skvätt i min ensamhet när jag dansade till Nena - 99 Luftballons här hemma i lägenheten efter att  Cia Sivertsdotter läst upp min hälsning till mina klasskamrater på P3s PopNonStop. Jag gråter fortfarande.
 
"Spela den här härliga låten för mig och mina underbara klasskamrater i Drama II på Östra Grevie Folkhögskola. Vi var på våran allra sista klassresa tillsammans i tyskland i veckan och den här låten blev som en symbol för hela resan och varje gång jag hör den ska jag tänka på hur vi ägde dansgolvet på discot DER LÖWE. Jag kommer att sakna dom alla!"

Oh My God.
Det tar slut. Det tar slut nu. Den här underbara, underbara tvåårsperioden av blod, svett och tårar i mitt liv. Det som kom efter studenten. Det som var "på riktigt". Det som gjorde mig vuxen.
Ja, herrejävlar vad jag kommer att sakna er.
Tårarna fortsätter att rinna.

On the radio.

Imorgon mellan 13.00 och 14.00 måste ni lyssna på P3 Popnonstop. Då kommer de att spela en låt som jag önskat och med den en liten hälsning från moi.
Jag fick ett mail om det idag så det är bekräftat.
Sådetså.
13.00-14.00
P3
Pop
Non
Stop