Sol och vår. Are.

Det går dåligt med bloggandet nu. Det beror på att den mesta tiden spenderas i solen på balkongen eller i Folkets park eller på Debaser. Tur då att man har en laptop som man kan ha i knäet när man sitter i solen på balkongen.  Frågorna är stulna från Fritiof som i sin tur har stulit dem från DN.

Bästa promenad: På stranden i Ugglarp.
Favoritdrink: Mojito.
Äter lyxmiddag på: Söndagar, med resten av söndagshängingcrewet.
Bästa mikromaten: Har ingen micro.
En bra gå bort-present: Har standardinlyttningspresent vilket brukar vara Nag Champarökelser samt rött te.
Favoritlyxartikel: Bodybutter från Body Shop
Läser just nu: Drömfakulteten av Sara Stridsberg
Läser helst: Rocky! :)
Favoritförort: Det finns nog inte så mycket förorter i Malmö. Eller så är jag trångsynt. Eller vidsynt.
Fikar gärna på: Cosmopolitan.
Bästa lunchställe: Snabb-Tam Nak Thai.
Bästa konsertlokalen: Kåå-Bee dårå. Debajser?
Bästa baren: Tempo.
Senast sedda teater-/dansföreställning: Huva vad pinsamt. Jag kan inte minnas. Och jag ska vara någonslags kulturförespråkare?
Senast sedda utställning: Richard Avedon på Louisiana.
Favoritråvara: Smööör och grädde.
Favoritfärg: Turkos.
Favoritmärke: Har inget.
Favoritskor: Mina Nike.
Dricksprocent: I´m poor, ok?
Modeförebild: Kim Sjölander.
Motionerar: Inte alls.
Mest överskattade affär:
Favoritprodukt på Systemet: Äppelölen. Vaheterennuigenrå?
Favoritprodukt på Apoteket: Vad jag köper på Apoteket: Deodorant, tandtråd och ansiktstvätt.
Bästa fyllekäket: Äter nästan aldrig när jag är full.
Lyssnar på: Joe Purdy för tillfället. Annars kan ni kolla in min last.fm.
Bästa förfestmusiken: Punk och Disco i skön förening.
Senast gnolade: My Hump med Black Eyed Peas.
Senast köpta skiva: Ray LaMontagne Trouble till brorsan i julklapp och Nick Cave and The Bad Seeds Nocturama till pappa i julklapp.
Mitt sämsta köp någonsin: Ett par skitfula stövlar som jag aldrig använt. De var billiga.
Dansar helst till: Helst inte alls. (Fast enligt andra källor så dansar jag mer gärna än vad jag tror.)
Senaste impulsköp: En kofta på UFF nu när jag bara skulle hänga med Fanny till Sevurr Elevurr.
I dvd-spelaren/datorn:  Va?
Användbar pryl: Pincett.
Här bjuder jag mamma på middag: Hemma.
Här bjuder jag pappa på middag: Hemma.
Mode jag aldrig vill se igen: Bootcut-jeans.
Bästa huvudbonaden: Hår.
Favoritaccessoar: Sjalar och scarfsar, alltid!
Återvinner: Kläder.
Hejar på/håller på: Hoppet?
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Lyssnar på min iPod.

Måsten.

Jag känner mig ytterst sjuk och handlingsförlamad.
Jag vet liksom vad som ska göras och vad som måste göras men ändå gör jag inget av det.
Jag måste skriva ihop frågorna till uppsatsen och skicka iväg. Jag måste skriva färdigt uppsatsen till den 15:e juni. Jag måste plugga inför journalistprovet. Jag måste städa och för att kunna göra allt det här måste jag äta. Jag måste jobba imorrn men kommer alldeles säkert vara för sjuk för att kunna göra det. Jag måste ta ledigt lördagen den 3:e maj. Jag måste köpa kattmat. Jag måste hämta min cykel, om den finns kvar. Jag. Måste. Göra. En. Sak. I. Taget. Och. Inte. Påbörja. Utan. Att. Avsluta.
Urk. Jag är trött på all röra och oreda som är mitt liv just nu. Jag är trött på att lägenheten alltid är stökig. Jag är trött på att bo fyra personer i en trea. Jag är trött på att jobba. Jag hatar att jobba. Jag vill plugga. Jag vill spela teater. Jag vill vara sådär stark och handlingskraftig som jag vet att jag kan vara och som jag alltid betraktat som en av mina bästa egenskaper. Jag vill flytta ihop med Vigge eller Sanna NU eller bara ha en egen lägenhet. Jag vill tjäna mycket pengar och åka till USA. Jag vill göra något roligt.
I panic.

Nejmensåatte.

Jag är sjuk. Jättejättejättesjuk. Se där. Mitt bästa tips för att få sympatier.
Jag låg däckad i feber hela dagen igår och halva dagen idag ända tills jag ryckte upp mig och bestämde mig för att gå ut. Det blev en vända till Folkets Park och sen fick jag åka på Vigges longboard. Det var jättejättekul. The shit om man så vill. Jag tror nog att jag såg rätt vinglig ut och inte alls så häftig som jag ville men vaffan, det var ju första gången och ja, som man säger övning ger färdighet. Nu ska jag bara köpa mig en longboard och sen ska jag våga åka ännu snabbare. Sen tvingade jag alla i församlingen att spela TP och det var kul ända tills jag fick jättemycket feber igen. Då gick vi på falafel och hyrfilmsjakt och sen lapade jag sympatier hela kvällen. Funkade skitbra.
Nu är det natt och jag lyssnar på bra musik och eftersom det är natt borde jag sova men eftersom jag har feber (inte just nu i och för sig, på grund av värktablett) så tänker inte jag gå till jobbet imorrn och därför får jag vara uppe huuuuur länge jag vill. Förresten, är inte det bästa med att vara vuxen när man kommer på sig själv med att göra saker som var förbjudna när man var liten och bara tycka att det är såå najs att göra de nu baraföratt? Typ vara vaken länge, äta godis innan maten, inte borsta tänderna (vilket jag i och för sig tycker är viiidrigt) och så vidare?
Anyways, sjuk imorrn ledig på tisdag equals två(!) dagars jobb denna veckan. Så jäääääkla najs. Måste sluta jobba.

This is what happens when you fuck a stranger in the ass.

Så kommer man hem, efter en 12 timmars lång arbetsdag och vad gör man? Nej, inte gör man sig en macka och en kopp te och litta fjällfil med honung och müsli utan man gör sig en fin White russian!
Jag har alltså stått upp i informationen konstant i elva och en halv timma och de sista fem timmarna hade jag inte någon paus! Vilket alltså är olagligt. Men. Efteråt- två Bilkaöl och tåget hem med alla mina spritflaskor som jag köpt:
Bombay Saphire Gin.
Black Velvet Whiskey.
Bacardi Razz.
Kahlua.
Billigaste Jävla Vodkan Ever.
Och i kylen finns det två och en halv liter vin kvar i BiB:en. Jaa, jag ska nog klara mig över helgen.
Nu kom Anna hem och är jättefull och berättar att Tove inte alls är hemma så tystnaden jag hållt på med senaste timmen har varit helt i onödan. Jädrans.
Vokabuläret som kommer ur fröken Isaxons mun just nu lämpar sig inte för vidare publicering. Bäst att avsluta.

TP.

Enligt "Skickade meddelanden" i min mobil är jag sjukt besatt av TP. Alltså Trivial Persuit som i spelet. Grejen är att jag fick ett TP med 90´s edition i fölsedagspresångt och jag vill spela! Men ingen vill spela. Jag försökte hela dagen igår och har försökt hela dagen idag men ingen nappar. Förutom Anna då. Anna kan man alltid lita på. Men två gör inget TP. Förutom med Henning då, för jag och Henning kunde allt spela TP bara två och en gång vann jag!
Det här är mina sista skickade SMS:

Hej! Visst känner ni där uppe på sjuan också ett obeskrivligt sug efter att spela TP?

Fan också! Det är aldrig nån som vill spela TP med mig. Jag förstår inte vad det är för fel på TP?! ;) Aja, du får sova gott och så vidare. Kram.

Hej! Ingen vill spela TP... :( Får jag ta ett glas vin av dig? Puss.

Det är lungan. Blev inget TP. Jag och Annan sitter på ballen och dricker vin, rätt najs också faktiskt. Du, jag tände inget ljus klockan nio, hoppas det är lugnt? ;) Hör av dig när du vaknar imorrn. Puss!


Jag lovar härmed Anna att aldrig mer skriva "puss punkt". Det äro nedvärderande.

West side!

image471
Kände mer för en hiphopvidhavetbild än en melankoliskvidhavetbild idag, så såhär blev det.
WEST SIDE IS THE BEST SIDE! Yo.


Här är jag och min hund.
Jag tror inte att det finns någon vackrare plats på jorden än den jag kommer ifrån.
Bara en liten stund efter det här kortet togs sprang vi längs strandkanten och det finns inget bättre än att springa längs strandkanten med sin hund. Det finns inget vanskligare heller. För när jag kom hem var min mobil borta så vi fick åka ner till stranden igen och letaletaleta. Det här är min mobil nu, saltvatten och sand:


Jag är otillgänglig i helgen.

Nu ska jag ta mig en tur till Köinge och käka middag med Fanny (eftersom det var så längesen vi sågs) och hennes familj. Om jag inte kör vilse i hallands inland fortsätter kvällan sedan nyktert i Falkenberg eftersom jag kör. Anna skrattade högljudt/ljutt/ljudtt (stavning?) åt detta faktum.
"Faaaaan, vilka hillbillys ni är!"
Oh yes.

Hemmave.

Jag och Fanny tog tåget hem imorse.
Det var så länge sen jag var hemma att jag nästan hade resfeber. Hade packat alldeles för mycket i vanlig ordning. På tåget köpte vi dagens erbjudande "Kaffe och kexchoklad" för 20 kronor. Vi var som barn på julafton när serveringsvagnen kom ombord i Ängelholm. Sen satt vi där med våra kaffe och choklad och våra böcker och var nöjda över varandras sällskap. (Vi ses ju så sällan annars.)
Det är verkligen ett annat tempo här hemma. Och annan luft. Falkenberg var helt folktomt och biltomt och inne på Ica Kvantum rusade H:s pappa förbi. Vet inte om han inte såg mig eller om han ignorerade mig. Hoppas på det tidigare.
Väl hemma hos modren och fadren bjöds det på macka och kaffe och Arbetaren och så blev det politiskt värre och upprörda känslor över staten en liten stund. Nu sitter vi på altanen och läser/sitter med laptopen i knäet i solen och lyssnar på radio halland och massvis av fågelkvitter. Verkligen annat tempo här. Mildare vindar som Tove sa.
Har inte med mig något plugg hem så därför kan jag inte ha ångest över att jag inte pluggar. Har lagt mobilen på rummet och gjort mig otillgänglig, men jag vet att jag ändå kommer att bli jättebesviken om ingen försökt nå mig när jag väl kollar på telefonen.

Halländska är så fult. Jättejättefult.
Men halland är så himla fint. Så himlahimla fint.

Piss og papir.

Pratade med H innan. Eller pratade och pratade. Skrek mer. I fem år hände det aldrig någonsin att han skrek på mig, numer är det det enda sättet att kommunicera. Det är precis såna här saker som det känns som att jag inte ska skriva om här. Såna saker som jag vill och behöver skriva om men inte kan eller får.
Efteråt pratade jag med mamma. Hur kommer det sig att mammor alltid säger de rätta sakerna?
Jag ska åka hem imorrn. Det ska bli så fantastiskt skönt att komma hem. Samtidigt känns det inte helt toppen att lämna Malmö och allt vad det innebär så här. Men som lilla kloka Tove sa:
"Du behöver komma hem. Andas lite Falkenbergsluft. Lite hallandsluft. Det blåser mildare vindar där."
Och så sa hon:
"När livet är skit ska man dränka det i sprit!"
Därför ska vi gå ut och ta ett glas vin nu.

At lave tirsdag.

Hade en jätteambitiös lista inför denna tisdag.
Kan väl inte påstå att sådär jättemycket har blivit avklarat på densamme. Den mesta tiden har faktiskt gått åt till att surfa runt på Lunds Universitets fantastiskt dåliga hemsida och CSN och studera.nu´s dito enbart för att åtminstone försöka styra upp framtiden. Framtiden är ändå faktiskt ganska uppstyrd må jag säga, ambitionerna finns där, lite sämre är det med 90 färdiga högskolepoäng. Fattas 15, vilka ska klaras av till den 15:e juni som är kompletteringsdatumet för utbildningen jag vill söka.
Annat jag skulle göra idag var att plugga (will come) och kolla upp tatueringsstudios så att jag kan göra den där förbaskade tatueringen jag tjatar om hela tiden.
Imorgon är det Danko Jones på Kå-Be, men vad som är än viktigare är att det är
Omar på Kå-Be som förband! Jiihaa! Om man får lov att skryta lite är det alltså vänner som spelar förband till annat band som jag inte lyssnar på. Men vill jättegärna gå bara för att få kasta upp Bilkainköpta Maxitrosor på Lipan, som vi kom överens om. Då måste jag bara köpa Maxitrosor size XXL på jobbet imorrn samt köpa jättedyr biljett till själva konserten. It would´ve been very fun indeed. Har även fått ledigt på torsdag så jag skulle kunna festa till det lite imorrn. Åker hem till Falkenberg över helgen. Det ska bli fantastilastiskt! Det borde vara olagligt att träffa sin familj så sällan som jag gjort det senaste. I julas var sista gången jag träffade den halländska delen av la familia. (Konstigt uppbyggd mening?)
Ja. Ni ser själva vad tråkiga och ytliga mina bloggar har blivit efter att jag börjat skriva dagbok. Dagbok är det bästa ever. Fattar inte att jag inte provat tidigare. Det mest intressanta hade väl varit att skriva in något här som går att finna i skrivboken för när jag läser vad jag skrivit där så inser jag att jag är rätt smart och rolig och till och med klok.
Här hemma rullar Sex and the city-boxen igen. Annas tur att vara sjuk. Jag blir knäpp. Knäpp av att inte få lyssna på musik på högsta och knäpp av MirandaCarrieCharlotteSamanthaMr.Big och alla de andra.
Nu ska jag försöka bli av med hovedpine och framförallt: studera! (Det är bara en image.)

Jamen jaha.

Jamen jaha, nähä, ok då.
Gick upp klockan åtta duschade inklusive hår (vilket är ett stort projekt om man har mitt hår- duscha, blåsa, platta), käkade frukost och fixade och donade och precis när jag skulle gå ut genom dörren och ta mig till jobbet fick jag ett meddelande av Abu "Jeg tager din vagt." och så stod jag i fem minuter och stirrade ut genom fönstret och vägde för och nackdelar mot varandra. Anledningen till allt det här var att Limpan ringde igår och sa "Jag är i Malmö!" och jag sa "Uhh, jag är på väg till jobbet..." och så försökte jag igår hitta någon som inte redan jobbade idag men alla jobbade redan, men på jobbölen efteråt sa Abu att han kanske kunde ta min vagt, han ville bara vakna först och känna efter om han orkade. Och det gjorde han alltså. Så jag tog efter mångt om mycket av mig den fula Bilkatröjan och tog på mig den fina nyinköpta klänningen och nu sitter jag alltså här, 900 kronor fattigare och dricker kaffe och lyssnar på Nouvelle Vague, vilket i och för sig är ganska najs. Men de där 900 kronorna gnager i bakhuvudet. Men jag slipper i alla fall en kassavagt på Bilka vilket är meget dejligt! Nu har jag nästan bara infovagter i min arbejdsplan och det är så sjukt NAJS!
Det är inte särskilt ofta jag går upp klockan åtta en lördag. Men tänk vad mycket jag ska få gjort! Jag ska: Hänga med Vigge (efter hans tvättid), hänga med Limpan (förhoppningsvis, om hon svarar någon gång!), vattna blommorna, kanske städa lite, kanske vila lite innan den fantastiskt efterlängtade sleepovern vi ska ha ikväll med bara flickorna. Vi ska käka panpizza, marängschwiss, sminka oss, klä upp oss och dricka en himla massa drinkar och vin och bara vara helt amerikanskt girlygirly. För att ursäkta detta beteende inför oss själva har vi i åtanke att ingen av oss är särskilt brudig i vanliga fall.
Imorrn kommer Sanna efter ett halvår i afrika! Söstra mi! Sanna är alltså den där systern jag aldrig haft. Vi har missat allt som hänt i varandras liv det senaste och det är mycket. Det blir alltså stor uppdatering. Efter det kanske jag åker till Köpenhamn för att se mina vänner i Icos spela, om någon vill hänga med, för jag gider slet ikke att åka själv.
Nu: Tända rökelse, städa, diska, najsa.

Danmark.

image470

Danmark är ett mycket märkligt land.
Danmark är landet där människorna är både hövligare och otrevligare på samma gång.
I danmark tjänar man mer pengar, men man måste lägga 1700 kronor på pendlarkort varje månad. I danmark har man 5600 skattefria varje månad om man är svensk och bor på Möllan. Efter det skattar man 38 procent men man har också fri sjukvård. Danmark har högst skattetryck i europa, men därför får även de som vill studera en mycket högre bidragsdel än vad man får i sverige, de flesta som studerar tar bidragsdelen och arbetar extra för att slippa ta lån. Det är en fantastisk möjlighet. I danmark klagar man över att sverige är ett förbudsland, men i danmark är Red Bull förbjudet och så får man böter om man går mot röd gubbe. Danmark är både fritt och inskränkt. I danmark finns en fristad som heter Christiania, men den vill staten riva och istället bygga dyra lägenheter för de rika vid vattnet. I danmark är det många som är främlingsfientliga och blir en dansk kär i en invandrare måste de flytta till Malmö om de vill leva tillsammans. Danmark håller på att bli ett slutet land. I danmark pratar man ett annat språk och nu håller ett nytt språk som man kan kalla Öresundskan att växa fram. Detta språk talar jag. Det är en blandning mellan danska och svenska och ibland är det svårt att skilja på vilka uttryck man kan använda på vilket språk. I danmark får de som är 16 år köpa alkohol och på fredagar och lördagar får man öl efter jobbet. Jag är mycket fascinerad av detta land som kallas danmark. Jag är fascinerad över hur ett land och ett folk kan vara så dubbelt. Jag tycker om danmark. Jag tycker om atmosfären. Jag tycker om att tala danska. Över lag tycker jag om danmark, men jag är splittrad i mina åsikter om detta land. Jag kan inte heller låta bli att förundras över hur många gånger under en arbetsdag jag i mitt stilla sinne tänker: "Danskjävlar!"

Äntligen!

Äntligen kan jag skriva här, vilket blogg.se inte tillåtit mig göra på ett tag. Under tiden har jag kommit på massvis av bra saker att skriva om och just nu minns jag ingenting av vad det skulle ha varit för bra smarta och intressanta saker. Här hemma rullar Sex and the city-boxen och det har den gjort sedan i lördags. Tre brudar (alla utom jag) sitter bänkade dag ut och dag in och stirrar på teven och då och då utbrister de i skratt eller meningar som "Hon har så jävla rätt!". Själv tycker jag mest att det känns som slöseri av tid och liv och hur någon galning (läs: Astrid) har kunnat lägga ettusensexhundra svenska enkronor på något sådant förundrar mig. Hade jag haft ettusensexhundra överflödiga riksdaler att göra vad som helst med hade jag... Hade jag... Hade jag... Inte lagt dom på Sex and the city-boxen.
Börjar få lite ordning på mitt liv nu i alla fall. Börjar ta tag i saker och ting och har lagt upp en halvårslång livsplan. I den ingår uppsägning från hellplace, inlämnande av C-uppsats, ansökningar, ledighet, festival, ledighet, fattigdom och sedan förhoppningsvis studier. Jag är inte gjord för att jobba. I alla fall inte med hjärndöda saker. Jag är gjord för att plugga. Plugga och vara sjukt ambitiös och högpresterande och fortsätta min VG-bana. Sen kan jag skaffa mig ett välbetalt kulturtantsjobb och sippa rötjut och gå på teater hur mycket jag vill.
Vad jag däremot inte är gjord för är att färga håret brunt. Har gjort det nu efter påtryckningar från många håll. Det ser ut som om någon tagit en koblaja och gnuggat in i mitt hår väldigt hårdhänt. Det är med andra ord inte snyggt på något sätt. Jag undrar hur jag skall komma utanför dörran utan att dö av skam.
Tror jag börjar få lite styr på det här med att vara ensam nu. Jag är ju aldrig bokstavligt ensam men ensam som i min egen och nu har katterna kommit för den här gången. Det är ju tur att katterna finns i alla fall, det enda som gör att jag och H har någon som helst kommunikation även om det bara innebär ett sporadiskt sms då och då. Än så länge har vi ingen vårdnadstvist om de stackars liven i alla fall.
Nu ska jag fortsätta med mina små projekt som jag lägger upp för mig själv och som gör att jag kan utstå tiden på arbejde fram till den sista juni. Jag ska laga sjuhundrakronorsjackan. Ja det ska jag. Jävlarimig. Lige nu. Nästa vecka ska jag träffa Syon. Yes I am!