Shame on you Mr. Bush.

Limpan hade fått några frågor att svara på från regissören som ska regissera deras slutprojekt i skolan som ska handla om skam. Och eftersom jag gillar att svara på såna frågor, och eftersom jag är sockerspeedad eftersom jag ätit två kanelbullar såhär missinassen eftersom jag blev lurad att köpa inte bara en, utan två kanelbullar eftersom sevurrelevurr-killen alltid lurar mig att köpa två av allting tänker jag nu svara på de frågorna:

1. En händelse i barndomen som jag skäms över.
Det är egentligen två händelser från barndomen som jag skäms över. De enda jag kan minnas att jag skämt över. Jag skäms i allmänhet väldigt sällan och så har det nog alltid varit. Anyways, händelse ett var när jag fick presenter av mamma bara sådär helt spontant, alla barn hade en såndär muggtermosaktig liknande sak med pip som man liksom fällde upp och det ville jag ha jättemycket. Men mamma hade köpt fel. Jag blev jättearg. Verkligen jättejättearg. Sen skämdes jag jättejättemycket över att jag hade varit så otacksam. Det gör jag fortfarande. Förlåt mamma.
Händelse två var när jag petade på en igelkott med en pinne så den rullade ihop sig, då petade jag på den mer så att den rullade. Då blev mamma jättejättearg och jag skämdes jättemycket. Det gör jag fortfarande. Förlåt mamma. Och förlåt igelkotten.

2. En händelse som vuxen som jag skäms över.
Det jag skäms allra mest över är alldeles för privat. Men låt oss säga att jag har fått skämmas väldigt, väldigt mycket de senaste månaderna. Och det gör jag fortfarande. Förlåt alla inblandade.

3. Min bästa egenskap.
När jag älskar någon, så älskar jag den helt och fullt och även om jag ibland är för dålig på att visa människorna i min närhet att jag och hur mycket jag älskar dom som gör jag det mycket högt.

4. Min sämsta egenskap.
Jag dömer folk. Antingen gillar jag någon eller så gillar jag den inte. Gillar jag den inte behöver den inte anstränga sig för att få mitt gillande. Jag dömer även folk som är dumma. Alltså som i mindre begåvade. Jag dömer folk för hemska saker. Jag kan exempelvis döma någon för att den har fula skor.

En egenskap som får hamna någonstans mittimellan bästa och sämsta är den att jag är manipulativ. Jag kan för det mesta få som jag vill och får jag inte som jag vill blir jag antingen jävligt sur eller erkänner det inte. Jag ser det som en positiv egenskap själv eftersom den ger mig fördelar, men jag har förstått att andra människor oftast ser det som en dålig egenskap.

5. En sång som betyder något för mig.
Det finns ju tusen. Men:
Beck- Pay No Mind. För att den öppnade the world of Beck för mig.
Leonard Cohen- So Long, Marianne. Och hela skivan.
Bob Dylan- Hurricane. För att jag ju är tvungen att välja en. Annars allt. Nej, förresten, jag väljer denna, här framförd av Joan Baez:

Och mer:
Neil Young- Harvest Moon.
Dashboard Confessional- A Plain Morning
Billy Bragg- New England
Hoola Bandoola Band- Keops Pyramid
Lou Reed- Perfect Day
Cornelis Vreeswijk- Rosa, skola vi dansa.
Stefan Sundström- Ställ till med kalas
Och så vidare osch så vidare. Det här håller inte. Jag hade kunnat hålla på så länge till med jag måste sova snart. Nästa fråga tack.

6. Jag drömmer om att jag.
Ska komma in på scenskolan.

7. Jag är rädd för.
Mörkret. Fast inte så mycket längre. Nej, jag är nog inte rädd för mörkret längre. Jag är rädd för hissar (fast inte så mycket längre) och så är jag rädd för att flyga. Drömmer mardrömmar om att flyga då och då. Men jag är inte så rädd längre. Det har nog att göra med att jag inte är så rädd för att dö längre. Jag var jätterädd för att dö förr så jag vågade inte göra någonting. Nu vill jag göra saker så därför kan jag inte gå runt och vara rädd för att dö. Jag är däremot livrädd för att folk i min närhet ska dö. Vilket jag har förstått (men inte accepterat) att de kommer göra.

8. Så här vill jag bli tröstad.
Med en tyst, lång och hård kram. Med en Marabou Mintkrokantchokladkaka och en tidning. Precis så.

9. Det här är skam för mig.
Ångest och dåligt samvete. Och att känna att de man älskar mest av allt är besvikna på en. Och att man vet att man är världens sämsta människa och att man vet att det är ens eget fel och att man inte kan göra annat än att acceptera det.

10. Det här vill jag se på en scen.
Bra musik eller bra teater. (Måste ju verkligen sova nu, kan inte svara utförligt. Förlåt alla som läser.)

11. Såhär vill jag bli tilltalad som publik.
Jag vill bli överraskad. Jag vill inte se någon jävla pretto performanceföreställning. Om den inte överraskar mig, vill säga.

12. Det bästa med teater är.
Att repa den! Att spela den! Att leva den.

13. Det värsta med teater är.
Att inte alla förstår storheten. Och att man hela tiden måste försvara teatern som konstform.
Och Shakespeare.

Nu snarkar mina katter högt och jag måste sova.
God natt!

Jausajausa.

1. Jag tycker att alla som åker till Fields idag för att se Akon borde radas upp och skjutas. Inte nödvändigtvis för att de out of pitty kollar på någon stackars gangsta som inte får spelningar mer än på danska köpcentrum utan för att alla som ser det som en god idé att ta med sig hela familjen och bara passa på att shoppa lite medan kidsen roar sig på någon treminutersreklamspelning, uppenbarligen och utan tvekan har en lägre intelligenskvot än medel. Och med det menar jag inte att jag dömer människor som är mindre intelligenta (jo, det gör jag) utan jag menar snarare att det är medvetet ointelligent gjort, typ som planlagt mord istället för dråp.

2. Jag måste sluta säga att folk har blivit "adopted by aliens". Det heter "abducted by aliens". För fan Linnea. Inte för att folk runt omkring mig i allmänhet brukar bli abducted by aliens men det är ändå något jag brukar referera till då och då (Hej Tom Cruise?). På tal om det skällde jag ut en scientolog sist jag var inne i Köpenhamn. "YOU´VE BEEN FOOLED! YOU´VE BEEN FOOLED!" Jag var nöjd med mig själv.

3. Jag drömde att jag köpte Gin inatt, fast det smakade inte Gin och jag blev jättebesviken. Och sugen på Gin. Och i Danmark är Red Bull förbjudet ("Men dom har det i Tyskland!" blev jag upplyst om) och nästan precis alla danskar tror att man dör om man dricker Red Bull. Dricker man dessutom Red Bull-Vodka så dör man jättejättemycket. Det har ännu inte hjälpt att jag försökt förklara att jag inte har dött en endaste gång när jag druckit Red Bull eller Red Bull- Vodka.

4. Det här är jag och en flaska Minttu i en Volvo på Cowboy i somras. Så skönt White trash. Så borde det vara oftare:
image469

Kära postis...

Jag är en tjej på 23 vintrar som bor i en lägenhet tillsammans med tre andra tjejer och varannan månad två katter. Vi trodde först att det skulle bli för mycket, men så här ser våra dygn ut.
1. Tove går upp och börjar jobbar klockan sex.
2. Anna går upp och börjar jobba i Lund halv nio.
3. Fanny går upp och börjar jobba klockan tio.
4. Jag går upp och börjar jobba i danmark
 halv fyra. (Varannan vecka är jag på punkt tre eftersom jag då börjar jobba i danmark kvart i elva.)
5. Tove kommer hem från jobb precis innan jag måste åka till jobb. Vi säger hej.
6. Jag kommer hem från jobb mellan halv elva och elva. Tove sover, har jag tur är Anna och Fanny vakna, vi hinner säga hej innan dom går och lägger sig. Jag är uppe i varv och kan inte somna förrän ett- två. (Varannan vecka kommer jag också hem halv elva- elva.)

Vi kommunicerar nu via ett anteckningsblock på köksbordet. Utdrag ur detta primitiva kommunikationsmedel:

Hej Linnea!
jag är hos bäverkollektivet.
blir ej sen,
ps. låna dom bruna stövlarna,
hoppas d va OK,
älskar dig,
puss

AHNNURH PHANNURH!
Derht herr ehr erht ahrrnalurght srmrs.
Jhurrg vehl jew fahk-teskth gaw paw Vice-fehstrrn.
Mrrn det verrk-har einth grr.
Ohm! Ohm jaug fehr gew paw fehsterrn fewhr jaug where:a fewl - fuhr jaug haur ing-ga fhest-klew-durr.
Mein sohl! (Mein kampf?) Newh murr-stei jaug gaw tehl trr-get.
Prrs prrs Lrrneirh.

kl. 04.46
MINA HJÄRTAN!
Det tog den svenska akutvården 4 h att ta reda på att jag behövde penicillin- något jag hade kunnat berätta för dom redan när jag låg här på köksgolvet och kved vid 23-tiden!
Anyways, 600 spänn för den här kvällen! Jag har haft det såå NAJS! Helt klart värt det! Jag rekommenderar!
Jag älskar er!
Puss Linnea.

God morgon!
Hoppas du/ni? sovit gott.
jag är iväg & söndagsäter m. Sofi & Elin.
Ses sen.
Fanny.

ANNA!
Min "operation- rädda din väska" är inte klar än.
Den måste torka innan jag kan fortsätta.
Puss Linnea.

Linnea!
Tack för hjälpen.
Vad fint det blev i köket dessutom.
Jag jobbar till ca 18.45, sen vet jag inte om jag åker hem eller stannar i Lund.
Hoppas du får en giddig dag.
Puss
Fanny!
Hoppas du får detsamma!

ANNA!
Jag skall ge din väska ett par omgångar till, sen ska du se att den blir som ny!
Jag är väl hemma lite innan 23.00 idag skulle jag tro.
Puss Linnea.

God morgon på eder!
Jag, Anna Isaxon, har idag morse tid 07.20 blivit utsatt för kattkupp av katt vid namn Bast. Denne lurade runt utanför Isaxons & Bergströms rum när Isaxon skulle gå ut från detta.
Då dörren öppnas for Bast in och vägrar fara ut.
Hoppas du kunnat sova i alla fall Bergström!
Puss på er!! SVAR ->

(på baksidan)
Bergström lyckades fånga katt vid namn Thoth på dennes väg i flykt under sängen.
Vid 08.30 fann Bergström katt vid namn Bast sovandes rofyllt på kläder. Denne bars ut utan vidare protester.
Puss!

Hej då ni goa och gla´a!
Hoppas ni får en bra och solig dag!
Pussar från isaxonskan

HEJ HJÄRTAN!
DISKEN I MASKINEN ÄR REN!
PUSS L.

HEJ MINA RARINGAR!
DISKEN I MASKINEN ÄR REN! KAN NGN KOLLA UPP OM VI HAR TVÄTTID IMORRN?
HA EN UNDERBAR O HÄRLIG DAG SÅ SES VI VID HALVÅTTATIDEN!
PUSS LINNEA.
LOVE YOU BOTH.

Ensam som i själv och inte ensam som i ensam.

Först var jag ensam som i ensam och inte själv.
Sen ringde A och skällde ut mig för mitt förrförra patetiska blogginlägg. Det kändes bra. Manliga vänner är bra för att dom är raka och inte alls sådär förstående som man tydligen inte behöver ibland.
"Var stark för fan!"
Sen sa han att jag kunde komma dit och sova, så kunde han fixa sin trasiga dator och ha hörlurarna på, så att jag inte behövde vara ensam. A är bra.
Sen ringde Y och var förstående fast pragmatisk och det kändes också bra. Delvis för att vi inte pratat på tusen år, men känt varandra i hundra och fortfarande kan prata som om vi ses varje dag och delvis för att hon är så bra.
Sen ringde jag A igen och sa att jag inte orkade komma bort.
"Det är också bra, sov ut du nu så du är snygg imorrn."
Imorrn ska jag vara snygg. Snygg och punk.
Jag tänker inte ta bort det patetiska inlägget, för då var jag patetisk och det kan få vara så utan att det behöver betyda att jag är patetisk nu. Det är jag inte.
Nu är jag ensam som i själv och inte ensam som i ensam. Det är stor skillnad.
Nu ska jag gå till ICA och köpa godis.
Själv.

Darling do not fear.

Sol, ledig, Linnbesök, lång långpromenad, vintergäck och snödroppar OCH scilla, stad, bibliotek, musik, centralstation, Plataner, varm choklad och vispad grädde. Och:


Nobodys fault but my own.

Den fjortonde februari har i hela mitt vuxna liv varit en speciell dag.
Nej, inte för att det är alla hjärtans dag, utan för att det var våran dag.
Våran.
Halvårsdagen vi firade därför att det alltid hände olyckor på helårsdagen.
På halvårsdagen hände inga olyckor. Halvårsdagen var bara bra. Och fin. Och mysig. Och. Och.
Nu är den bara misär. Och ett minne och en plågsam påminnare om att allt bara är mitt fel och att jag inte har någon annan att skylla än mig själv. Och att jag antagligen är dumihuvet. Och att jag är en idiot. Och att jag inte har en jävla aning om vad jag håller på med och att jag ibland saknar dig så himla mycket att det gör ont och att jag ibland faktiskt märker att jag klarar mig ganska bra ändå och hur ledsen jag blir när du inte längre vill vara en del av mitt liv och en del av mig. Hur mycket du än försöker slita dig loss från mig så är du ändå en del av mig. Halva mig. Fortfarande.
Jag är halv.
Och:


(Beck är GUD.)

Ugglarp.

När det är sånt här väder vill jag vara där:

image468

Hemma.

All nighter.

Inatt gick jag och la mig klockan fem.
Idag är jag 700 kronor fattigare.
Nej, det beror inte på att jag kom hem sent från Vicefesten i Köpenhamn i natt.
Och nej, det beror inte på att jag lät pengarna flöda oansvarsfullt.
Det beror på att jag kissade blod igår.
Oh yes.
Sofi kom till Bilka med mina kläder och vi var redo att ge oss iväg in till byen när jag insåg att det enda stället jag skulle besöka inatt var akuten. När jag kom hem vid elva tog det en timme innan jag kom fram på sjukvårdsrådgivingen där de sa att jag skulle ta två panodil och om det inte hade blivit bättre inom 45 minuter skulle jag åka till akuten. Så jag tog två panodil och drack kanske tio halvlitersglas med citronvatten och trodde att jag skulle dö på riktigt. Berättade om mina begravningsplaner och åkte in till akuten. Där var det freakshow bortom denna värld. Jag insåg att fredagkväll inte var den ultimata akutenkvällen och när den andra fulla white trashen kom in med knivsår och skulle få gå före mig började jag fundera på att leta reda på en kniv och begå harakiri eftersom det verkade vara vad som krävdes för att få träffa någon med sjukvårdsutbildning.
Klockan 04.00 fick jag så äntligen träffa en sjukt socialt obegåvad läkare som sa att jag skulle få penicillin. Han sa inget om proverna eller om att de faktiskt var urinvägsinfektion. Som tur var kunde jag läsa mig till på penicillinets bipackssedel att det var mot urinvägsinfektion.
Jag tackar i alla fall de högre makterna (G8?) för mobiltelefonen och sms-funktionen. Utan den hade jag nog verkligen verkställt de där harakiriplanerna.
Nu ska jag göra mig i ordning för en ny natt som förhoppningsvis blir lite mer lyckad än den förra. Och ja, jag har kollat upp att man kan äta mitt penicillin och dricka alkohol.
Tjarrå.
Lrrneirh.

Zäta.

Pizza.
Zorro.
Zzz (Vilket ju underligt nog betyder "snark").
Danzbandznamn.

Jag har fått en idé. Jag har tänkt på det här ett tag och försökt få lite stabil grund att stå på i framförandet av den. Jag tycker helt enkelt att vi tar bort Z ur alfabetet. När jag har funderat så har jag inte kommit på några andra än dessa ord och egentligen så kan de ju fortsätta stavas på samma sätt även fast Z inte finns med i vårat alfabet? Jag menar, vi har Å Ä och Ö och inte har väl engelsmännen någonsin klagat över att de inte har de tre bokstäverna. Man får helt enkelt heta Bergstroem på engelska. Skulle livet bli enklare om vi tog bort Z frågar ni er då? Nej, det skulle inte bli enklare, men det skulle bli roligare! Varför göra saker och ting enkla för sig, när man kan krångla till det? Men varför inte ta bort X också då när vi ändå är igång, fortsätter ni? Nej, därför att X alltid har fått cred för att det enda ord och det absolut första ord man lär sig som börjar på X är xylofon och det ska X fortsätta ha cred för. Z är en förkastlig bokstav som leder folk in i fördärvelse. Jönz-Stefanz danzbandzkvartett- lust, pizza- frosseri, zömn- lättja, Zorro- högmod , redan där fyra av de sju dödssynderna.
Denna min tes höll ända till det att Sofia påpekade att hennes pappa heter Zbigniew. Dessutom har dom ett cz-ski efternamn. Där föll allt. Därför att alla polacker verkar heta Zbigniew cz-ski (förlåt Sofia, jag vet att bara ädelt folk slutar på -ski) eller någonting-icz. Och eftersom halva min bekantskapskrets är halvpolacker måste jag nu lägga ner frågan om avskaffandet av Z. Redan från början en trångssynt idé kan tyckas, men personligen tycker jag att den är intressant.
Motbevisa mig snälla. Alla ord och namn på och med Z i kommentarer. (Jaja, jag vet redan Zlatan.)

(Förlåt. Jag vet inte varför det här har blivit en kristen väckelseblogg. Jag vet inte varifrån alla kristna associationer kommer ifrån. Kanske är det dags att bli frälst?)

Ett dåligt tecken.

Det är Råttans år i år stod det i Sydsvenskan och eftersom jag är född i Råttans år och eftersom det stod att Råttor är otrogna intraganta svin och eftersom jag googlar allting (igår lärde jag mig jättemycket om kokospalmer tillexempel, jag gillade särskilt stycket på wikipedia som hette Kokosnöten i populärkulturen) var jag ju tvungen att googla även detta. Inte en bra idé visade det sig. Inte kombinationen stenbock/råtta heller. Alls:

"Både Råtta och Stenbock vill nå framgång. Råttan vill ha makt. Stenbocken vill bestämma över andra. Tillsammans kommer den lystna Råttan och den ensamma bergsgeten att gå långt (många gånger till skada för alltifrån rykte till familj eller till och med hälsa). Den Stenbocksfödda Råttan är i ständig svår fara.

Kärlek är en smittsam sjukdom. Ingen älskar emellertid en maktmissbrukare. Makt är ingen glad känsla. Makt innebär att någon annan måste krossas på vägen upp. Makt betyder girighet och glupskhet. Råttor som är födda i Stenbocken lever för att uppnå makt. De vill dominera sina jämlikar och vill vara bäst på vad de än gör. De är sjukligt tävlingsinriktade.

Det finns inga dåliga tecken, men Råtta/Stenbock har potentialen för dålighet. Han är opålitlig och värdig på samma gång. Han ger intryck av att uteslutande vara på väg uppåt. Hans tal är rent och lätt att följa. Dessa personer sänder ut strålar av pålitlighet. Det är säkert så att de verkligen tror på att deras själviska projekt är för allas bästa och för mänsklighetens goda. Detta är ett svårt tecken att leva i och ännu svårare att leva med.

Framgången för denna komplexa och stora mänskliga varelse beror helt och hållet på hur ointaglig han eller hon var för moraliska lektioner i barndomen. Om han har utvecklats över "ge mig" nivån är det vanligtvis tack vare fast och kärleksfull handledning i ungdomen. De flesta Råtta/Stenbockar har naturligtvis utvecklats bra mycket mer utöver det primitiva giriga stadiet och innehar positioner av anmärkningsvärd vikt i sitt eget rike. De är noggranna och effektiva. De är sympatiska och flitiga. De är försiktiga och konservativa, men ändå generösa och kärleksfulla i det tysta.

En Råtta/Stenbocks talanger ligger i de områden där fantastisk känsla krävs för att bemästra konsten. De drar sig inte för någonting, är inte rädda för någon och de vet hur de ska komma tillbaka, trots farliga sammandrabbningar med marken. Källor av nya idéer, projekt och förslagna planer ruvar i denna persons sysselsatta huvud. Råtta/Stenbockar är aldrig rädda för att någon mindre nogräknad än de själva ska knycka deras uppfinning eller idé. De har ett sådant välutvecklat sinne för berömmelse att de ger bort sina geniala planer likt pussar på en möhippa. Dessutom, eftersom Råtta/Stenbocken själv inte har rent mjöl i påsen, så förstår de.

Att få en idé är en sak. Att förverkliga den är en helt annan. Men var inte orolig. En av Råtta/Stenbockens styrkor är deras förmåga att genomföra sina idéer från start till slut. Stenbocken är en konkret person. Drömmar är inte tillräckliga för Råtta/Stenbocken. Han eller hon har begåvningen för att applicera abstrakta koncept på situationer i verkliga livet. Tvärtom fungerar det inte. Råtta/Stenbockar hanterar känslomässiga eller subjektiva händelser på ett dåligt sätt. De är spända när det gäller känslor och brottas hela tiden mot stränghet och stelhet. Det är precis detta statiska eller hårdnackade närmande som till slut förråder Råtta/Stenbocken. Han behöver flexibla, hederliga rådgivare omkring sig för att hålla honom utanför finkan.

Kärlek: Ett uppriktigt behov av långvarig kärlek karaktäriserar denna persons romantiska porträtt. Eftersom känslostämningar inte är av primär vikt för denna person är Råtta/Stenbocken endast svalt attraherad av månljus och rosor. Vad han vill ha av en partner är hjälp, bottenlös hängivenhet och verkligt mod. Råtta/Stenbocken är väl medveten om att hon inte enbart kan vara beroende av sin egen energi för att utföra de miljoner nödvändiga detaljerna som hem och familj drar med sig. De försöker sig inte på något känslomässigt såvida de inte är säkra på att de kan hantera det.

Skulle du vara kär i en av dessa jättar av idoghet bör du vara ganska underbar själv. Ingen Råtta/Stenbock värdig sitt tecken kommer att ha något att göra med en tråkmåns. Tecknet innebär styrka. Du möter denna krävande persons behov och normer genom att själv vara stark. Råtta/Stenbocken älskar först och främst på grund av att han beundrar eller ser upp till sin älskare. Om du inte känner dig särskilt jämbördig med Råtta/Stenbocken i ditt liv, om han eller hon får dig att känna dig liten eller obetydlig, gå vidare. Råtta/Stenbockar är i stånd att förvandla ett svagt hjärta till en blöt fläck.

Passar med:
Buffeln och du tillsammans vet hur ni ska söka efter och få makt och trygghet. Välj din Buffel bland följande tecken: Oxe, Lejon, Jungfru, Skorpion eller Fisk. Apor av dessa tecken gör dig glad, förutom då kanske Apa/Jungfru, vars pedantiska glöd irriterar dig. Drake/Oxe, Drake/Jungfru och Drake/Fisk får dig att le mycket. Du kan chansa på en av dessa. Häst- eller Råtta-kombinationer är aldrig idealiska, eftersom följden blir en oundviklig kamp om makten. Håll fingrarna borta från Hästen, speciellt Häst/Vädur, Häst/Kräfta eller Häst/Våg. Det är tveksamt att du överhuvudtaget skulle dras till Katt/Vädur eller Katt/Våg, men om du skulle det så har du blivit varnad.

Hem och familj: Råtta/Stenbockar försakar aldrig sin egen bekvämlighet. Denna typ av människa gillar att dekorera sitt liv så att det passar den höga uppfattning de har om sig själva. Hemmamiljön dryper av bekvämlighet. Råtta/Stenbockar är också väldigt traditionsbundna, så möblemanget är troligen antikt, men inte rustik allmogestil. Råtta/Stenbocken vill att hans dekor ska antyda en viss förfining. Du kan hitta horder av Råtta/Stenbockar på chica möbelauktioner och herrgårdsförsäljningar.

Eftersom den genomsnittliga Råtta/Stenbocken inte är fysiskt övertygande kanske du får för dig att han eller hon inte älskar barn. Detta är naturligtvis inte sant. Råtta/Stenbockar avgudar sina barn och vill skydda och fostra dem omsorgsfullt. Denna person hungrar efter ett kamratskap med sin avkomma. Långa samtal och aktiviteter utförda som en enhet lockar denna familjeorienterade Stenbock. Han eller hon är sträng, något annat är det inte tal om. Men här finns en djup hängivenhet som barnet känner instinktivt.

Råtta/Stenbock-barnet behöver tidig moralisk träning för att mildra sin överväldigande lust att överväldiga. Låt oss bara säga att detta barn är fast besluten att nå toppen och känner få gränser i denna föresats. Disciplin av den kroppsliga sorten gör ingen nytta. Detta barn reagerar starkt på alla försök till fysisk bestraffning. Råtta/Stenbockar har en utpräglad talang för resonemang och logik. Så det är lätt att veta hur man ska gå till väga. "Jag älskar dig, men ibland tycker jag inte om de saker du gör" är en bra början. Förklara skillnaden mellan gott och ont. Var inte rädd för att ge detta barn en sund moralisk eller religiös uppväxt. Betona den gyllene regeln: Gör mot andra vad du vill att andra ska göra mot dig.

Yrke: Den segrande Råtta/Stenbocken är den lyckligaste. Denna person behöver komma i mål, det ena efter den andra, hoppandes och skuttandes uppåt klippan mot ensamt herravälde. Då och då bör denna person ta en titt bakom sig. Han eller hon är alltid under alla omständigheter förföljd av minst en målmedveten fiende. Att skaffa sig positioner i livet betyder att störta några kollegor och att trampa på några tår. Råtta/Stenbockar är omgivna av grubblande människor, som aldrig kommer att glömma den där dagen 1972, "när hon fick chefskontoret och jag fick det där obetydliga jobbet som växeltelefonis". Människor är på jakt efter Råtta/Stenbocken överallt. Råtta/Stenbocken måste vara skarpsinnig, kanske lite mindre ambitiös, men det är antagligen otänkbart.

Råtta/Stenbockar är chefer. De tar bara ett vanligt jobb om det garanterar befordran inom några minuter efter anställning. Som auktoriteter kan de köra med strama tyglar, men de underställda lär sig egentligen aldrig att dyrka dem.

Dessa människor är så naturligt dominanta att följande karriärval är möjliga: föreståndare på högskola, verkställande befäl, författare, aktör, politiker, musiker, entreprenör, advokat, bankir, nyhetsuppläsare."

Om det överhuvudtaget var någon som orkade läsa det där som jag med min någorlunda realistiska livssyn skulle kalla "skräpet" ser man ju att det stämmer alldeles skrämmande in på mig. Det är även skrämmande att jag är ett dåligt tecken, men just den biten tar jag med en nya salt eftersom jag anser att det inte riktigt finns ett ord som heter "dålighet". Pu ha. Där slapp jag undan med blotta förskräckelsen i behåll. Och där hittade jag på ett nytt talesätt. Två flugor i en ostmacka, som jag brukar säga!

Jag tänker- alltså är jag (en hamburgare).

The story about my transformation into a cheeseburger.
Inom loppet av 18 timmar har jag ätit 3(!) stycken ostburgare.
Yes.
Tre stycken.
1. BK på väg till Lund.
2. Sibylla hemkommen från Lund
3. BK-medköp av Anna hemkommen från Lund.
Ändå väger jag 54 kilo och har storlek 34/36.
Yes.
Vissa gav gud fördelen att kunna förtära stora mängder utan att det syns.
Så, har vi varit både ytliga och kristna för dagen, ty kristen kommer jag inte vara länge till då alkoholet återigen skall uppfyllas av hiphopdricka (gin&juice för er oinsatta).
I övrigt känner jag mig så ball att jag måste ha på mig mina nyinköpta solglajjer för att liksom bekräfta coolheten för mig själv.
Ute är det snö och sol, jag sitter här med solglajjer och med sällskap av världens i särklass roligaste människa (Anna) och njuter av att vara bakfull för då är det rätt OK ändå.

(Hahaha! Jag måste bara citera Anna så att ni kan få ett litet smakprov av hur rolig hon är. Helst hade jag velat ha en bandspelare rullandes hela tiden för vartenda litet ljud som kommer ur den munnen är roligt. Vi tittar på ett teveprogram om Indien.
- De matar kråkorna för att de tror att en gång om året vid fullmåne så kommer gud i form av en kråka men de vet ju fan inte vilken månad det är så de måste mata kråkorna hela tiden. Jävla idioter- ta reda på det och spara maten! Det är därför de är så jävla primitiva. Vi hade ju bara googlat det!
Jag har googlat det både "kråka gud fullmåne" och "crow god fullmoon" men jag kan ändå inte hitta vilken fullmåne det är gud kommer i form av en kråka.)