Det där med stress och andra funderingar.

Det verkar som att jag är en sån människa som inte märker att jag är stressad förrän jag bryter ihop. Idag var det min stackars mamma som fick ta emot mitt skäll, gnäll och yyylande. Himla bra att man har en mamma som man kan gråta ut hos ibland. Man önskar bara att hon var här eller jag där och att man kunde kura ihop sig som en liten unge i mammas trygga famn. Det behöver nog alla ibland.
Som tur är går det inte så långt innan man bryter ihop sådär så att man hinner kurera sig i tid.
”Du kanske ska ta ett bad?” Förelog Henning. Så det gjorde jag. Det var skönt. Meckade in radion i badrummet och la mig med tända ljus och radion på och mitt i dvalan väcks man av en katt som fiskar efter ens knä och är orolig för att man ska drunkna. Ett abrubt uppvaknande i den lilla dvalan.
Mitt bästa avslappningstips: Släpp ut badvattnet men ligg kvar och följ med det ner så att säga. Rätta inte till er om det blir obekvämt utan bara koncentrera er på andningen ända tills allt vattnet runnit ut. Såå najs.


Henning måste tyvärr sova i sovrummet själv inatt eftersom jag vägrar. Anticimex sa att vi måste det annars kan vi inte få veta om dom är kvar, bedbugsen alltså. Han vill att jag ska sova i hallen så att vi kan prata åtminstone. Men det vill jag inte, det är för nära dom små krypen och lite risky att få morgontidningen i huvudet. Det kommer att bli ensamt i vardagsrummet. Men jag har ju katterna där i alla fall.


Pratade med Ylva innan. 20 minuter från hennes mobil. Det är bra med vänner som man inte pratar med så ofta men som det ändå bara flyter på med, precis som vanligt. Precis som om man aldrig hade lämnat varandra. Vilket vi inte gjorde heller, medvetet.


Elin också. Det är så bra med henne, för när hon kommer hem till Sverige så är hon alltid lite hemma i Falkenberg och lite hemma hos oss i Malmö. Det tycker jag är fint.
Jag måste åka och hälsa på henne men jag vågar inte flyga. Jag drömmer mardrömmar om det med jämna mellanrum. Och kom nu inte med: ”Att flyga är det säkraste transportsättet” för jag veeet det och jag gick själv runt och tjatade om det innan jag blev flygrädd och jag älskade verkligen att flyga. Men fobier är inte rationella.

 

 


Enkelt
Är
Det
Bara

 

 

La tut, la tut!


Snart är det...

...dags igen!

Det är märkligt det där med att söka. Det jag tycker är jobbigast är inte själva sökandet, att stå framför juryn och visa vad man gå för. Utan det som jag tycker är jobbigast är allt runtomkring. Att åka tåg, att sova över, att behöva gå upp jättejättetidigt (och det är värst) och sedan försöka hitta rätt. Hitta rätt skola, hitta rätt dörr, hitta rätta salarna. När jag sen hittat rätt kan jag vara lugn. Men allt det runtomkring bildar en slags jobbig stress som gör att man inte kan fokusera riktigt fullt ut på det man ska göra. Fokusera på det jag ska göra ska jag verkligen ta tag i idag, imorrn och på fredag dag. Sen händer så mycket att jag inte kan ägna en tanke åt det på hela helgen förrän jag står där.

Om 16 dagar åker vi till Åre! Det ska bli såå najs.
Jag: "Shit, vi gör verkligen något!"
H: "Ja, det är ju inte så likt oss!"
Haha, det stämmer ju verkligen. Vi är "tummen i röven"- människor som aldrig gör något. Fan va trist egentligen. Men rätt najs också. Sen beror det ju faktiskt ofta på ekonomin det där att man aldrig gör något. Men just den här gången har vi bortsett från ekonomin. Vi har egentligen inte råd alls, men det skiter vi i.

Och de där 200 kronorna jag skrev att Henning fick extra nu efter skattesänkningen, glöm det. Dom krympte till 42 kronor. Men ni som skrev att vi kunde käka ute en extra gång, det stämmer ju faktiskt. Det räcker ju till två falafel. Woho.

Nu ska jag först vara arg...

...Och när det gått över ska jag posta ett inlägg som jag skrev i Word när internet inte funkade (typ hela jävla dan). Fan.
Ni behöver verkligen inte läsa, för jag har blandat versaler och gemener (det hade varit roligare att skriva versaler och germaner men då hade ni väl trott att jag var helt obildad) hej vilt, som en annan fjortis och har skrivit helt osammanhängande och inte precis använt mig av det jag lärde mig på svenskan för hundra år sen.

Arg:
Jag är hungrig. Åt två mackor till lunch. H skulle träna, en timme trodde jag, tänkte därför att jag kunde börja med maten så kunde jag ringa honom så han kunde handla potatis på hemvägen för vi hade INGET hemma trots att vi har storhandlat nyss. Internet funkar inte då och då när det inte känner för det. Man är helt jävla handikappad när man pluggar och har planerat att göra massa grejer man måste ha internet till. Nu funkar det men vi måste ändå ringa Teliahelvete för att vi inte kan prata i telefon när modemet är i ikopplat. Jag är blind och har inte råd att köpa glasögon och inte linser heller för i helvete och HUR FAN TÄNKTE DOM! VARFÖR FÅR MAN INTE RABATT PÅ GLASÖGON HELA JÄVLA LIVET. DET ÄR INTE NÄR MAN ÄR LITEN OCH ÄNDÅ FÅR GLASÖGONEN AV SINA PÄRON SOM MAN BEHÖVER RABATT FRÅN LANDSTINGET eller var i helvete det är man får rabatt ifrån VARTANNAT(!) JÄVLA ÅR! DET ÄR FÖR I HELVETE NÄR MAN PLUGGAR! Och jag behöver gå till tandläkaren och HURIHELVETE TÄNKTE DOM jävlarna NÄR DOM FIXADE TANDVÅRDSGARANTIN SOM I PRINCIP BARA GÄLLER DOM SOM HAR PERFEKTA TÄNDER och inte såna som mig som kan borsta tänderna och flossa och käka flourtabletter hur mycket som helst och ändå få trettio hål VARJE JÄVLA ÅR, DET ÄR FÖRIHELVETE SÅNA SOM MIG SOM BEHÖVER DET!
Och nu kokar potatishelvetet äntligen och dom där jävla köttfärsbiffarna är snart färdiga och för övrigt blir vi kannibaler eftersom jag skalat av mig en bit av tummen i löken märkte jag nu, men inte då för då var jag arg och visste redan att jag skulle slinta när jag rev den där jävla löken för sånt händer alltid mig. Och nu skrek H "HELVETE!" från köket och nån jävla mutter till diskmaskinen som inte funkat på nån dag gick sönder och nu kommer den alltså verkligen inte att funka. Skit. Och en fin vän har blivit dumpad av sin man på ett shitty sätt och män är överlag skit (inte alla såklart men jag kan ju inte sitta här och skriva upp vilka som inte räknas dit, det skulle ju ta alldeles för lång tid), har jag märkt. Förutom H då. Och Sanna har åkt och nä, nu kan det nog inte bli sämre. Hunger gör mig till en galen typ och ja, nu är jag nog redo att gå och fixa färdigt maten, som jag hatar att laga, och sen äta och kanske bli normal igen. Och såsen skar sig. Och inga lingon har vi hemma heller. Och nu äter vi inte förrän 19.30 när man inte ska äta efter 18.00 när man vill gå ner i vikt, som jag ju vill. Jag började laga mat 17.30. Jag HATAR HATAR HATAR att laga mat och jag ska aldrig göra det igen. Amen.


Förlåt för detta jättedåligt skriva och helt politiskt inkorrekta inlägg (det där med att män är skit och så) men jag vara bara tvungen att skriva av mig. Tack.

30 januari 2007.

Jag läste i tidningen idag att det finns en svartklubb här på vår lilla gata.
Jag borde veta om det.
Om man ska spekulera, och det ska man ju, så är det enda stället jag kan misstänka den där lilla verksamheten mittemot som har öppet dygnet runt alltid och som inte går att hitta via hitta.se (som för övrigt är lösningen på allt, ja hitta.se då och inte den där skumma verksamheten).
Men det är ju mest medelålders män som knatar in och ut därifrån och vi har mest gissat på någonslags bettingverksamhet, där man slår vad om saker och sånt. Eller att det typ är "Irakiska föreningen" eller något liknande.
Det kanske är våran lägenhet dom menar. Grannarna kanske har anmält skumma ljud på helgnätterna. Men jag lovar, det är bara SingStar och vi är inte kriminella och säljer inte heller någon sprit och har ännu mindre någon bil nedanför med sprit i. Ja, nä, dom menar nog inte oss.

För övrigt ringde Anticimex. Dom sa att vi måste sova i sovrummet och i princip använda oss själva som bete, för annars kan dom inte veta om bedbugsen finns kvar. Fuck. Jag tvärvägrar. H får sova därinne själv. Fast då blir det ändå svårt att avgöra eftersom han inte får några bett av dom. Inte som märks i alla fall. Urgh.

Sanna åker till Afrika idag. Det ska bli sorgligt att säga hejdå och vi kommer nog att gråta båda två och det värsta av allt är nog att hon inte vet om hon ska stanna i Malmö när hon kommer hem om tre månader. Well, jag har varit en god vän och köpt gelatinfritt godis (Gott&Blandat) och en såndär ny Daimchokladkaka som alla älskar utom jag. Jag vet dock inte om man får ta med sig godis på flyget längre, så hon kanske måste äta upp allt godis på tåget över till Kastrup.

Nu är det kaffe och wienerbröddags som jag köpte även det, till oss.

Fredagsmys.

I sann Svenssonanda antisatt vi hemma hela fredagskvällen och myste. (Mös, jag vet, men jag vill inte. Hur mysigt låter det egentligen?) Istället för att bli fulla som vanligt.
Jag försökte mig på ett "familjefoto". Här är vi samlade. Hela familjen Bergström-Petersson-Katt:
fam

Sen kom jag på att jag har självutlösare på kameran och ville såklart försöka dokumentera mysigheten i soffan. "Såhär najs har vi det med ett glas rödvin framför Let´s Dance" liksom. Då kom den. Som ett brev på lådan. Det är nästan för bra för att vara sant. Och för gammalt. I min upphetsning över att sätta mig i ordning på 10 sekunder så kom den:
ont

Den stora knocken. Mitt huvud mot ditt. En rejäl bula. Två flugor i en smäll. Och tre om man räknar med att det dokumenterades. Too good to be true. "Såhär najs har vi det i soffan efter en perfekt knockout" liksom.

No exercise.

Så blev det med det.
Igår mutade jag en kursare att hon skulle hänga med och träna på Friskis i utbyte mot ett engångskort som jag har ett gäng av. Det gick bra. Vi skulle träna. Men på kvällen började jag få ont i halsen och överallt på internet skreks det ut "TRÄNA ABSOLUT INTE NÄR DU HAR ONT I HALSEN- DU KOMMER ATT DÖÖÖÖÖ!". Och ok, jag blev lite skraj och skickade iväg ett sms där det stod att jag eventuellt inte kunde träna idag. Men när så morgonen kom kände jag mig rätt pigg och kry ändå och ringde träningsvännen och sa att jag nog visst kunde träna. Då säger hon: "Ja ha blibit jättefödyld" och så var det med det.
No exercise.
Jag kan verkligen inte träna själv. Jag kan göra hur många scenprover som helst inför en skräckinjagande jury, men att träna själv iförd träningskläder tillsammans med andra pensisar (haha, vilken rolig stavning det blev. Det kan ju missuppfattas jättemycket. Men penchisar som i pensionärer, ska det stå.) och andra otränade människor på ett helt opretto ställe som Friskis&Svettis är för mig ett stort trauma. Det går inte. Jag behöver stöd. Det tog mig ganska många gånger på Gerdahallen innan jag ens övervägde att träna själv. Vilket jag nog aldrig gjorde ändå, om jag tänker efter.
Men det gör egentligen inte så mycket att det inte blir någon träning idag eftersom Linn har kommit ner till Malmö från Ståkkålm och behöver sällskap medan hennes man fjantar runt på scenskolan som en annan... som en... som en... Ja, skit samma.

En bra sak om dagen: Det snöade, så det borde tyda på lite varmare temperatur.

Urgh...

Efter att ha fläskat igår och innan det i flera dagar med ursäkten "men jag ska ju börja träna imorrn!" köpte jag mig (eller Henning köpte) en 100 grams chokladkaka och satte i mig. Utan att träna. Med ursäkten "men, jag ska ju börja träna imorrn, eller på fredag... lördag... söndag, osv" och tja, ni fattar. Och det har bara gett mig illamående, ont i huvudet och ont i magen. Fuck.
Mina ambitioner börjar sjunka.
Jag äter inte nyttigt.
Jag läser inte det jag ska.
Jag kommer att missa föreläsningarna Att recensera II och Att recensera III. Det är inte bra om jag ska bli journalist.
Men är det ändå inte så att alla hamnar i ambitionsdipp såhär i januari/februari?
Och ändå kan jag inte låta bli att lite då och då kvittra "Men snart kommer våren!" Trots att vintern just har kommit. Man måste ju hålla nosen över ytan på något sätt.

Hittade den
här gamla godbiten någonstans. Jag lovar att alla åttiotalister älskade det här på sommarlovsmorgon. Jag kan bara inte sluta tänka att åttiotalistbarn inte borde vara med på teve. Fast kidsen som dansar är säkert sjuttiotalister. Äh, förresten, inga barn borde vara med på teve.

Nu vidare till-
En bra sak om dagen: Fanny har fått jobb. Jag har blivit erbjuden jobb. Min bror har blivit erbjuden nytt jobb. Jobbjobbjobb. (Jag vill bara tillägga att det inte har något som helst att göra med den nya regeringen, utan det beror helt och fullt endast på strävande knegare. Så det så. Däremot har den nya regeringen fixat så att H får ut hela 200 kronor mer i månaden efter alla avgifter är betalda. 200 kronor! Wow! Fantastiskt. Vi har verkligen längtat efter de 200 kronorna. Hur kunde vi leva förut?)

Nyhetssändning.

Välkommen till 19.42-nyheterna, i pausen till Vänner.
Idag kan vi rapportera att skåningarna för tredje året i rad anser snöfall vara snöoväder. Många krockar, avkörningar samt halkolyckor har rapporterats och  "snöbekämpningen" i Malmö kommun kostar 700 000 kronor om dagen! Många i Sveriges övriga befolkning anser att om skåningarna bara kunde förstå att det som glänser kallas is och att det faktiskt varit vinter i skåne i flera år samt att man bör använda vinterdäck och vidta försiktighetsåtgärder vid detta tillstånd skulle olycksantalet minska radikalt.
Vidare till ekonominyheterna. Idag har många arbetsplatser fått ansökningar från undertecknad. Man får hoppas att någon skall känna sig intresserad av att anställa, då undertecknad är i desperat behov av sommarjobb.
Så till morgondagens nyhetsrapportering. Jägersro kommer att få besök av två unga damer varav den ena skall söka jobb på H&M där. Man får hoppas på lycka för den arbetssökande som till sin hjälp har med sig en vän för att kunna hitta rätt. Ett träningskort skall förhoppningsvis även att inhandlas imorgon om icke halsontet sätter in värre. Tack för att ni läste och på återssende. Trevlig kväll önskar jag här på nyhetsredaktionen.


En bra sak om dagen: Jag har varit duktig och sökt massa jobb. Fanny kanske får jobb imorgon. Det verkar gå bra på jobbfronten för de flesta och vi får hoppas att det fortsätter på den vägen. Grattis och lycka till.

Den 22 januari 2007.

Så har Hennings födelsedag firats i tre dagar och på den tredje och riktiga dagen kom så vintern och med den snön.
Det är inga dåliga födelsedagspresenter herrn har fått.
Eller vad sägs om en 19tums plattskärm till datorn?
Eller en weekend på hotell i Helsingborg med tillhörande lyxigheter tillsammans med sin älskade? (TACK syskonen Petersson/vonSteedingk!)
Eller en iPod Nano 8G av mig och resten av klanen Bergström?
Ovan nämnde iPod har varit inkopplad i ovan nämnde mans öron i princip hela dagen. (Som tur var har Fanny varit här och hållt mig sällskap då jag inte varit i skolan för jag hade inte råd att åka dit, Henning har varit hemma han också.) Det lustiga är att Henning har hittat en massa roliga funktioner på sin Nano, en del som jag inte har men även en del funktioner som jag har haft i ett helt år utan att veta om dom. Så kan det gå när man inte är så teknikintresserad.

Kvällen har spenderats med hämtmat från Indian Haweli (rekommenderas) och massvis av choklad (rekommenderas) framför teven och guldbaggegalan. Nästan pinsamt hempatriotiska har vi hejat på Farväl Falkenberg som inte fick en enda guldbagge bara för att en pinsam musikalfilms remake som fått skitkass kritik råkade kamma hem vartenda en.
Såhär skulle mitt guldbaggetal låta:
Tack alla ni som har trott på mig och peppat mig, Patrik Bergman, Christian Magdu, Gun Jönsson med flera!
Tack mamma och pappa för att ni alltid har uppmuntrat mig att göra vad jag vill!
Tack Henning för att du alltid står ut med mig och mitt eviga gnällande och för att du peppar mig när jag är nere! Jag älskar dig!
Tack även övrig familj och alla mina vänner- ni är bäst!

Grattis Älskling!

nyår

Idag fyller världens bästa pojkvän 25 år!
Grattis!

En bra sak om dagen: Jag är tillsammans med Henning. Världens bästa och underbaraste. Det är det bästa!

Några höjdare från en helg i januari.

*Några berusade människor samtalar, en lite mer berusad än de andra.
Person nr1: -Jag ska ta dig till ställen dit du inte vill!
Person nr2: -Ehe, jaha. Det låter ju... bra?
Person nr1: -Ja jag vet, jag är lite överbeskyddande, men det är bra- då är vi på samma nivå!
Person nr2: -Ehum?

*Spela aldrig SingStar med en ljudtekniker:
- Alltså, kan man inte sänka medhörningen?
- Du måste sjunga en kvint högre än dom.
- Meh, det ligger en millisekund efter.

*
Dagen efter, några hjärnceller fattigare. Tre brudar diskuterar. Slutledningsförmågan lite sämre. Humorn lite lägre.
-"Lika barn leka bäst."
-Ja: "Olika barn leka sämst!"
-Ja, eller motsats till "Äta bör man annars dör man!" Fast det finns ju redan: "Äta gör man ändå dör man."
- Eller: "Du måste äta, annars döööör du!"

Och att lägga en pilsnerkorv, vad är det? Den som kan, den vann.

En bra sak om dagen: Jag bor i Malmö. Malmö är bäst. Mina vänner här i Malmö är bäst. Malmö is the shit. Möllan is the shit. 

Fascistoid.

Jag beordrade Fanny och Tove att göra klart havreflarnen medan jag städade. Dom blev jättebra till slut. Flarnen alltså. Men när tålamodet tröt slutade det med ett gigantiskt.
Jag har även delegerat ut fler arbetsuppgifter. Till exempel: Vik tvätt, jag ska bara gå på toa. Haha. Jag är en bra vän.

En bra sak om dagen: Fanny flyttar snart ner. Det ska bli såå lovely!

Dagens konstaterande:

Man är fan dum i huvudet om man gör dubbel sats av havreflarn. Jag kommer få stå här hela natten och dega (haha!). Men dom blir jävlarimig inte vikta.



Tillägg: Jag har ännu inte lyckats med en endaste plåt. En styck bränd och sammansmält, en styck i form av ett havreflarn lika stort som en plåt, osv,osv. Vad har hänt? Tidigare var havreflarn ett av mina special skills. Fan.

En bud-get.

Ekonomin är ett återkommande tema hos Ibsen och Tjechov och Bergström.
Enligt min nuvarande beräkning av Februari månad ligger jag på minus 250 kronor ungefär. Och då är hyra, alla räkningar och utgifter medräknade utom mat och nöje. Alltså, ingen mat och inga nöjen får förekomma i februari månad. Det känns lite... tungt!
Jag börjar bäva inför sommaren och jag kan verkligen inte låta Henning försörja mig på sin pisslön. Man kanske borde skriva det där samboavtalet så jag kan få soc i värsta fall. Eller så kanske jag borde köpa en trisslott. I värsta fall är det trettio hela kronor i sjön men i bästa fall kanske jag vinner en sisådär tjugotusen i månaden i tjugofem år och det skulle ju inte vara helt fel. Men jag är ingen lottmänniska. Det är som dom säger tur i kärlek- otur i spel.



Eftersom det har varit så mycket negativt på bloggen på sistone har jag kommit på en grej som ska heta "En bra sak om dagen" och jag börjar nu.

En bra sak om dagen 1: Katterna har kommit hem och jag och Henning har det trots allt mysigt i våran tälttillvaro i vårat infekterade hem.

Kuvl!

En helt sjukt rolig sida som jag hittade där man kan fördriva många timmar. Jag länkar er direkt till dom fantastiskt roliga recepten och så får ni klicka er vidare själva.

Tick tack.

Den här.

Aktiv.

Idag har jag skrivit tenta i tre och en halv jävla timme. Jag har aldrig haft så ont i handleden, nacken och svanken i hela mitt liv, och det har inte gått över än. Min förmåga att ordbajsa har möjligtvis tagit mig till ännu ett VG. Minst G. Aldrig i hela livet att jag får U på den.
Sen kom jag hem och panikstädade och diskade.
Sen kom Fanny och Tove som snart ska flytta hit.
Sen ringde jag Hyresgästföreningen som var ohjälpsamma som vanligt (jag undrar av vilken anledning man är medlem där).
Sen ringde jag runt efter jobb och till mitt gamla jobb och skrev sen ett helt otroligt bra personligt brev samt CV.
Sen gick jag ut på stan med Fanny och Tove.
Sen klippte Fanny mig.
Sen slängde jag in massa tvätt.
Senare ska det ätas och katterna ska hämtas tillbaka.
Imorgon har vi obligatorisk föreläsning 9-12 vilket gör att man inte kan gå ut och fira tenta/ välkomna Fanny till Skåne och jag undrar varför inte vi får paus innan nya kursen som alla andra?
Imorgon fyller även Sebastian 25 och vi ska fira det med att spela Wii eftersom han och Henning har 50-årsfest tillsammans på lördag!
Tjovadevalivatiholkenilördags!

Mission Tenta.

Imorrn är det tenta och här är två frågor jag verkligen inte hoppas är med på provet:

1. Berätta lite om Mäster Olof av Strindberg och vad den står för vettja!
2. Beskriv handlingen i Mor Courage av Brecht och beskriv sedan ingående på vilket sätt den kritiserade världskrigen.

Heiner Müller och Peter Weiss får gärna hålla sig långt, långt borta från tenatan också.


Vi har köpt Årebiljetter nu. No regrets!
Men om jag känner mig själv rätt kommer jag att bli jättesjuk precis just då. Och det är inget återköp på JustNubiljetterna.

Hur man inte pluggar. Del Trehundrasjuttielva.

Öhh, hur fortsätter jag härifrån?
Sätter mig och ritar.
Men, fan, jag skulle ju städa skrivbordet!
Går till skrivbordet, vänder när jag får se det.
Jag kan kolla internet.
Ingenting att kolla på. Det ringer. Tacksam över att jag inte höll i en penna när det ringde.
Jag hade tänkt göra pannkakor men det fanns ingen mjölk och äggen var för gamla.
Han köper.
Vad bra! Då kan du ju förhöra mig på saker medan jag gör pannkakor!
Går tillbaka till teckningen. Fortsätter rita.



(Äta pannkakor till middag är förresten en himla bra ursäkt att hälla i sig ganska mycket socker plus sylt som man inte får annars.)

Kriminalitet.


Brottet utfört någon gång mellan 14.00 och 14.10. Misstänkt: Rödhårig, blekfet jävel.
Hon öppnade kylskåpet för att ställa tillbaka mjölken hon just hade hällt i sitt kaffe.
Ryckte upp dörren igen med ett bestämt ryck och slet åt sig den röda struten med Åretryfflar, som hon och hennes sambo fått i julklapp. Det var inte längre många kvar, för några hade blivit stulna av en man vid namn Sebastian på en fest, ett par veckor tidigare.
Äh skitsamma! Tänkte hon och började veckla upp förpackningen. Hon nosade reda på en chokladbit som luktade ljuvt av apelsin och började försiktigt att äta den.
Mmmm...

1. Så gick det med det "inget småätande på vardagarna"-löftet.
2. När jag frågade Sebastian vid hans erkännande vad han hade fått för smak sa han: Det var ingen smak. Det var bara nougat eller nåt!
Say What? Alla dom bitarna är smaksatta. Extremt goda. Har man druckit så att man inte märker det skall man överhuvudtaget inte äta dom. Än mindre stjäla.

Imorse kom Anticimex. Jag hade förväntat mig att en hel squad av människor, vitklädda i stora overaller med gasmasker skulle välla in i vår lägenhet och börja tejpa för grejer och spruta gas. Så var det inte. In kom en styck jätterolig och trevlig, relativt ung kvinna.
Äh, det är lugnt ni kan vara här medan jag sprutar.
Sa hon.
Ni kan nog sova i sovrummet redan ikväll.
Sa hon.
Men kommer dom att dö nu då?
Undrade jag.
Tja, det märker ju du om det fortsätter att klia. Annars får vi ta en gång till.
Well thank you.
Sovrummet ain´t gonna happen inatt i varje fall. Vardagsrumsgolvet duger gott för mig.
Sen fick vi gå. Åt frukost ute och det är ju inte varje dag man gör det.

Sedan har jag pluggat och tjötat och cyklat och ätit och druckit kaffe och nu är det nu och vad jag ska göra nu vet jag inte. Plugga? Kanske. Äh.

Alla helvetets kval.


Vägglöss. Det är dom som har käkat på oss de senaste månaderna. Iväg med katterna för imorgon kommer AntiFuckingCimex och ska spruta lägenheten full med gift och dom är tydligen seglivade dom små jävlarna så det kanske behövs besprutas en gång till. Och en gång till. Och en gång till.
Jag läste om några i Malmö som hade fått sänkt hyra på grund av vägglöss, plus en totalrenoverad lägenhet. Man kanske skulle köra på den linjen?

Och det var ju verkligen inte lägligt med tanke på tentan på torsdag. Och så sticker man tidigare iväg från tentapluggandet för att man ska fixa några ärenden, som det så fint heter när någon fyller år, och på vägen hem börjar cykeljäveln hacka och jag kunde dött, så jag kommer inte längre än hem, men jag kom i alla fall hem. Men när ska jag nu fixa några ärenden? För jag cyklade för jag inte har råd med busspengar, ska jag gå? Gå?! Ända dit. Nej jag tror inte det.

Och när jag nu sitter här och lider alla helvetets kval tillsammans med en kopp kaffe och böcker som förblir olästa på köksbordet och en tenta som jag kommer att köra på i bakhuvudet och funderar på varför just jag är en så satans dålig skådespelare som ingen vill ta vidare i några prover, kan jag inte låta bli att undra...

Kan det bli värre?

Lista, mest för er skull för att jag skriver så tråkiga bloggar nuförtiden.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
6 stycken. Hem, päronhemmet, cykel, tvättnyckel och av någon underlig anledning två hänglåsnycklar varav den ena jag tror går till låset jag hade på skåpet på gymnasiet.

Vilken svordom använder du mest?
Alla lika mycket. Jag svär som en galning. Det låter fult och är irriterande. Men jag gillar när andra svär. Helst då kvinnor i 50årsåldern. Då känns det befriande.

Äger du en Ipod?
Ja.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

Den är oftast inställd på en tid men jag har fått dålig karaktär och snoozar i två, i bästa fall en, timme.

Hur många resväskor ägerdu?
Inga.

Använder du flip flops även när detär kallt ute?

Öh, nej? Jag använder inte Flipflops alls, kanske borde jag?

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica mest.

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?

Som stolt ny kameraägare tar jag gärna bilder, men jag är även stor linslus, älskar att vara med på kort.

Vilken var den senaste filmen du såg?

The squid and the whale. Mitt tålamod och min snålhet gör att jag bara pallar titta på filmer som jag hyrt.

Har någon av dina vänner barn?

Nej.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Det beror ju på hur mycket, såklart. Men en resa till solen skulle ju passa just för tillfället?

Har någon någonsin kallat dig lat?

Very often. Inte lika mycket sen jag flyttade hemifrån dock.

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nej, jag använder en metod som jag uppfunnit själv: "låtsas-att-det-är-morgon-och-att-väckarklockan-precis-ringt"-metoden. Den fungerar förvånansvärt bra.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Vi har en med 5 skivor i så det orkar jag inte kolla. Men jag skulle tippa på några blandskivor och The Solution, enligt säkra källor.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?

Ja.

Använder du huvtröjor?
Inte längre.

Kan du vissla?
Ja.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?

Yes, very.

Vem var den senaste som ringde dig?
Erika, igår.

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Flumeriden och saker som snurrar fort.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Absolut. Jag tror jag är en sån som man antingen älskar eller hatar.

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?

040

Tittade du på tecknat när du var liten?
Eh, ja?

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?

Triangeln [trriangelen]. Inte den blekaste. Standardköpcentrum med standardaffärer typ H&M och Claes Ohlsson.

Hur många syskon har du?
Två.

Är du blyg inför det motsattakönet?
Öh, nej?

Vilken film kan du alla replikerna till?
Yrrol!

Äger du några band-t-shirts?
Kaizers Orchestra och Lilla Kammaren.

När flög du senast?
När jag flög hem från USA för en herrans massa år sen, men det är jag relativt nöjd med eftersom det var då jag införskaffade min flygplansfobi.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Fyra.

Läser du för skojs skull?
Om jag hade haft tid.

Pratar du några andra språk?
English yes. Is nice.

Diskar du din egen disk?

Om inte Henning gör det. Vi brukar turas om, liksom.

Har du gråtit offentligt?
Det har jag säkerligen gjort.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Vi har en stationär. Men det är två skärmar, det kanske är lite ballt?

Försöker du alltid lära dig nya saker?
ja, det tror och hoppas jag.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Jag skulle vilja ha en väldigt specifik tatuering, men mina skådespelarplaner sätter stopp för det. Min piercing är jag nöjd med och den räcker (nosen).

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej, jag tycker att den som vill på dejt ska bjuda.

Kan du kasta macka?
Nej, och har aldrig blivit lärd. Antagligen efter incidenten med min bror, min far och min fars icketänder han fick av min bror.

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, tyvärr.

Vem har du med på bion?
Henning. Sanna hade vi med på Farväl Falkenberg också faktiskt.

Vem var din favoritlärare?
När då? Från ettan på lågstadiet till trean på gymnasiet har jag haft fantastiska lärare hela tiden som stöttat, uppmuntrat, peppat och trott på mig. Det är jag verkligen jättetacksam för.

Vad har du för väder?
Storm/Orkan säger de lärde.

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Teater!

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Tillit. Kärleksfullhet, om det finns något som heter så.

När sov du senast på golvet?
Det var nog längesen, för jag kan inte minnas det.

Vilken är din favoritdrink?
Mojito. Men jag har aldrig råd att köpa den, och när jag har det som har dom inte den. Tough luck.

Gillar du din boendesituation?
Löööv it.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Åtta, men jag gör det aldrig. Det kanske är därför jag inte funkar så bra?

Äter du frukost dagligen?
Jag måste, annars dör jag. Går upp tidigare för att hinna. Det borde alla göra. Tror världen skulle bli trevligare då.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Just nu, men inte så mycket annars, tyvärr.

Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
Jajjamän. Eller inte trubbel, men blev ofta tillsagd.

Vilken är din favoritfrukt?
Passionsfrukt och Carambola. Vinbär och jordgubbar. Och smultron. Äter mest äpplen och apelsiner dock.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej, men jag bryr mig om vad och hur mycket jag äter.

Hur gammal blir du din nästa födelsedag?

23. Men det är ju om ett heeelt år.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jättemycket när det kommer till "på riktigt", tentor och annat. Inte så mycket i blogg och på msn.

Tror du på liv på andra planeter?
Inget jag reflekterat över faktiskt.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
En jättegammal vän.

Tror du att gud är en man eller kvinna?
Jag tror nog inte så mycket alls faktiskt. Men vågar inte uttala mig. Agnostiker.

Vad var det senaste du åt?
Mandlar. Innan dess fantastisk potatisgratäng och gryta tillagad av mästerkocken jag lever med.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Både och!

Hur valde dina föräldrar dittnamn?
Dom tyckte jag skulle hete Anna-Johanna, som dom sett på en grav, men det tyckte inte mina bröder för "alla hette Anna eller Johanna på 80-talet" så då blev det Linnea istället. Mamma: "...det enda du fått från Småland".

Gillar du senap?
Ja, men äter det i princip aldrig pga senapsvägrande sambo.

Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Jag ger aldrig upp. Säger jag, och ger inte upp. Eller så säger jag som min bror: "Livet är röv, sen dör man!" Då blir det kul igen.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, men gärna nåt annat roligt som hanggliding eller vad det heter.

Sover du på sida, mage eller rygg?

Mage mest. När jag var liten drömde jag mardrömmar om jag sov på rygg.

Har du någonsin köpt något från ebay?
Nej, har inte fattat det där riktigt.

Skulle du säga att du är trendig?
Njae.

Äger du en digitalkamera?
Yes, very much.

Vilken är din favoritkaraktär i Stjärnornas krig?

Jag har alltid totalvägrat StarWars.

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Väldigt, väldigt mycket.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Åh, jag vet att det finns, men kan inte minnas vilken/vilka just nu!

Tycker du att du är attraktiv?
När jag visar mig från min bästa sida. Hemmasunksöndag absolut inte.

Vad är du allergisk mot?
Inget rent fysiskt. Rent psykiskt egoism.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Ibland.

Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Jag hette Job i magen på grund av anledning. Men jag har för mig jag hört något om Anton, kan det stämma?

Pust.

Färdigpluggad för dagen.
Har enbart tagit paus för:
Dusch
Greys Anatomy
Mat

Mycket duktig och effektiv har jag varit.
Peppepp.
Avverkat hela vägen från naturalismen till absurdismen. Imorgon tar jag itu med resten med början i det amerikanska dramat. Tjohej!
Man får ont i knän och nacke av att plugga. Dags att köpa träningskort för denna terminen. Om bara CSN ville leverera ut mina pengar.

Nu?
Kanske försöka socialisera lite med ett levande ting, så som en människa eller en katt.
Eller två.

Min dag igår, en helt vanlig fredag - en fotodokumentation.

Klicka på bilderna om ni vill se dom större.

Först blev det plugg på Orkanen. Då kan det se ut så här, ett organiserat kaos:


Men när man pluggar på Orkanen finns det massa andra roliga grejer att titta på förutom tråkiga anteckningar om Tjechov och Brecht, till exempel en liten båt som puttar en stor båt ut från hamnen:


Det var mycket fascinerande. Så fascinerande att ni ska få se en bild till på detta fantastiska fenomen, men nu måste ni vrida på huvudet för att se:


Denna helgen skulle vi bara vara hemma och ta det lugnt, till förmån för tentapluggande och annat. Men på kvällen bjöds det på vin hemma hos familjen Sjölander/Olsson:


Sen gick det som det alltid går i detta fantastiska sällskap och det är lika med att jag inte har pluggat så mycket som jag borde denna lördag.

Snipp snapp snut, så var den fredagen slut.

Ett Drömspel.

ADVOKATEN [till DOTTERN]
Nog är det galet! Mänskorna äro inte så dåliga... utan...

DOTTERN
Utan...?

ADVOKATEN
Utan administrationen...

Tentamen.

Nu är det tentaplugg för hela slanten som gäller.
Hur kul är det egentligen en helg som denna?
Men som tur är kommer det ju fler helger.
Igenoigenoigenoigen.
Sara gick inte heller vidare.
Hur funkar det egentligen?
Vilka kommer vidare?
Vad är det för fel på juryn?
Vad är det för fel på oss?
Är det för att vi inte gått Fridhem?
Jävla Fridhemssekt.
Vad håller man på med egentligen?
Man kanske skulle plugga upp Matte B och skaffa sig en riktig utbildning och ett riktigt jobb?
Fuck riktiga utbildningar och riktiga jobb.
Jag vill hålla på med teater.
Punkt.
Slut. 

Fniss.

Eftersom jag inte har något intressant att säga och för att det mesta suger häströv nuförtiden så länkar jag hit istället.
Så kul.

För örvigt finns det projekt på gång.
Jag älskar hemliga projekt.
Jag har aldrig haft ett hemligt projekt förut.
Lidande främjar absolut konsten.

Divan säger:
Ack ve.
Rötjut och poetiken
av Aristoteles.
Blev det visst?

Ikväll Love My Way på fyran, lätt den bästa serien förutom Greys Anatomy. Och Antikrundan a.k.a. Crazy Old Couples Shopping Crazy Old Stuff Hej Vilt!
I like.

Get a grip.

Efter det här blogginlägget skulle man lätt kunna tro att jag varit och nosat på den gamla hederliga jazztobaken, men se ni, det har jag icke ty jag lämnar blod till bättre behövande och då får man ej bruka olaga substanser. Fast man kanske skulle börja. Livet kanske skulle bli en smula roligare då?

Kannibal i badkaret?

Hela förmiddagen och middagen och allt vad det blir har det låtit konstigt från badkaret.
Och jag med min livliga fantasi har bara kunnat tänka på att det är den där kannibalen som går fri i Malmö stad som legat där och tryckt.
Jag har tänkt tankar som Henning kanske inte låste ordentligt när han gick och jag har känt efter på dörren och han hade låst ordentligt men kannibalen kanske kröp in genom rören och la sig under badkaret för att gömma sig. Men, han ger sig bara på sina gamla proffesorer och kvinnliga studenter som han pluggat ett gammalt ovanligt språk med, gick det att läsa i tidningen. Och var pluggar man ett gammalt ovanligt språk om inte på SoL-centrum! Jag ligger risigt till. Även om jag inte pluggade ett gammalt ovanligt språk 1990 eller när det nu var.
Man går aldrig säker.
Men nu har jag sakta börjat inse att frånvaron av en katt och ommöblerandet av badkaret efter rensning igår kanske har gjort att kattstackarn som brukar gömma sig där har fastnat. Jag kanske borde gå och börja en räddningsaktion nu.
Fast hon lär ju inte direkt bli uttrokad i alla fall, jag ska ju snart duscha.
The kannibal better watch out eller komma ut om den inte vill bli blöt.

Vi drar till fjällen.

En helt sjuk huvudvärk fick mig att snooza från halv nio till tolv.
En ordentlig frukost plus ett glas vitaminer gjorde inte susen.
Två magnecyl hjälpte inte heller.
Inte ens en kopp kaffe.
Det blir inget pluggande idag inte.
Jag tar den kloka mannens ord på allvar:
Men, du behöver väl inte plugga innan scenprovet?
Nej, det behöver jag nog inte. Eller, det går liksom inte.

För närvarande håller jag på att samla tillbehör till den stundande fjällenresan jag och min älskling ska göra för att hälsa på Fricke och Lisa. Jag har ju aldrig åkt skidor/snowboard förut så jag har liksom ingenting. Förutom understället (heter det så?) jag fick i födelsedagspresent. Den gjorde det definitivt. Nu måste vi åka, jag måste ju prova den/det(?). Henning har börjat med små teoretiska lektioner om snowboard här hemma. Det är nog bäst att börja så så att det inte blir världskrig i backarna. Men det ska bli så kul!
Jag har lyckats samla ihop jacka och byxor (tack Sanna) så nu fattas det bara:
Snowboard
Såna där skor man har till, haha, vad heter det?
Handledskydd och knäskydd (annars kommer jag dö)
Såna däringa glajjer, vad heter det?
Typ 4000 kronor till resa, liftkort och annat man behöver för att överleva.

Nu ska jag maila något dokument till Henning, så, tjarrå!


Oh my god.

Det mest pinsamma som någonsin kommit från Falkenberg, förutom Stefan och Krister, hittar ni här.
Det är fruktansvärt, patetiskt och töntigt och förklaringen till varför alla "coola kids" i Falkenberg ser ut som pudelrockare straight from 80-talet.
Bam Margera presenterar deras video som är fylld av tuttbrudar i bikini.
My god. Nu skulle jag verkligen vilja leta upp klippet med Jimmy, förlåt "Lizzy Devine", när han söker Superstar (en misslyckad dokusåpa a la Fame Factory, fast hårdare) och inte kommer med och pekar finger åt kameran, haha.
Jag bara undrar hur, hur kan det gå så bra för dom?

För övrigt har jag pluggat, a lot. Trots biblioteksfrånvaro. Mycket imponerad av mig själv.
Hjälp, den här svengelskaanvändningen i bloggen börjar likna Victoria Silvstedts fejkade jagkanintepratasvenskalängrespråk. Måste sluta.

Nähe.

Titta vad som hände med mina storslagna studieplaner.
Här sitter jag framför datorn och läser bloggar och har mig, istället för att för en timme sen anlända på stadsbiblioteket med väskor fulla av böcker och ett sinne fyllt med studiemotivation.
Är jag superbra på att planera verkar jag i alla fall inte vara hälften så bra på att fullfölja.
Nåväl, samvetet skall lättas med överstrykningspenna och fullklottrat kollegieblock så småningom. Biblioteksplanerna är övergivna för dagen, men imorgon räknar jag iskallt med att vara på Orkanen klockan nio när dörrarna slår upp.
En fast punkt i schemat som inte går att rucka på är i alla fall repet klockan 16.30. Det känns bra.
Till dess:
Överstrykningspenna
Kollegieblock
Kopp
Kaffe
Det ska nog gå bra, det här.

0+

Är min blodgrupp och jag är frisk och nu välkommen att lämna hur mycket blod jag vill, nåväl, i alla fall 4 deciliter tre gånger om året på blodcentralen. Var så god världen, här är mitt bidrag.
Jag lämnar blod! Kan jag skrika till greenpeacerna och röda korsetarna på gatan. Kanske funkar även på Punkt.se-utdelarna och City?
Eller, jag kan i alla fall skrika så när jag har lämnat blod för första gången, när det nu blir.
Ganska tråkigt dock att ha 0+ får jag säga, Sveriges näst vanligaste blodgrupp. Jag trodde att jag hade åtminstone 0- som min mormor tydligen hade. Well, en bra sak är ju iallafall att jag kan ge blod till alla, utom -:arna. Kan bara ta emot av 0:orna. Ge blod!

Idag har vi haft föreläsning. Fyra timmar Norénpjäs på film. Det var lika kul som det låter. Men I love Norén.
Nu börjar äntligen livet igen. No more dega. Hela veckan är fullkomligt upplanerad. Jag älskar att planera. Planera och skriva listor är något av det roligaste som finns. För om man behöver göra det betyder det att man har mycket att göra, vilket är lika med kul. Nu gäller det bara att följa planeringen och det är lätt. Lätt och roligt.
Först mat.

Test.

Test.
Så där ja, nu funkar det igen.

Jag hatar teater.

Fick just reda på att superduktigahimlabra Sara inte gick till tredje i skitståkkålm.
Jag hatar teater för att jag älskar det så mycket.
Den äter liksom upp en inifrån och det absolut värsta är att jag vet att om jag inte får hålla på med teater kommer jag att bli en bitterfitta (förlåt) som försöker intala mig själv att jag är lycklig med villa, volvo och vovve och tre äckliga ungar fast innerst inne gnager tanken om att livet kunde varit bättre. Och då hjälper inga back-upplaner om journalist, jurist eller florist i hela världen för jag vet att jag inte är hundra om jag inte får göra det.
Fanfanfan.
Man blir så jävla ledsen när man inser det.
Men än har jag inte gett upp.
(Jag har ritat en teckning om det här.)

Ps. Jag har blivit lurad. Maränger är inte alls svårt att göra. Maränger är skitlätt att göra. Mamma har präntat i mig att det är skitjobbigt. Det måste vara för att:
a. Jag var liten när jag ville göra maränger och hon tyckte det var skitjobbigt med kletande unge.
b. Hon tyckte det var lättare om jag bara tog maränger eller marängbottnar från affären om jag ville ha det.
c. Hon gick på hushållsskola när det inte fanns elvispar och faktiskt var skitjobbigt att göra maränger.

Tiator.

Idag skall jag kanske gå på tiatorrr som man säger här i skåne.
Damen i Hipps biljettkassa blev dock jättearg när jag berättade att jag har frikort.
Vi hade nämligen bokat tre stycken biljetter på spridda platser för att det var fullbokat.
Nämen, då gäller inte din biljett om du har frikort! Då måste du boka av en av de här tre biljetterna och sen får du boka en ny! Och det finns bara två spridda platser kvar!
Jaha. Så jag bokade av en av de tre spridda biljetterna och bokade en ny spridd biljett.
Haha. Det är ju skitkul. Jag tror inte att hon själv förstod vad hon gjorde.

På tal om det här med att förbjuda alla språk utom svenska i skolan blablabla som det står så mycket om i tidningarna nu. Är det inte dags att förbjuda även skånskan då? Eller...

Tips.

Bara man går upp, äter, duschar, klär på sig och går ut en sväng känns livet mycket, mycket lättare.
Möjligtvis kan man även köpa ett skissblock och en bra penna till sig själv också.

Hangover.

En enda stor baksmälla.
Varför börjar man varje nytt år så här?
Nästa år (i år) måste jag verkligen sluta fira nyår. Samma antiklimax och samma alkoholöverdos varje år.
Och så känns det lite tomt.
Liksom vad ska jag göra nu och jag borde börja plugga inför tentan och jag borde börja motivera mig men jag känner inget sånt. Jag är bara en enda stor omotiverad degklump.
Och så känns det som att man glömmer att njuta under tiden. Elin har varit här och det har varit jättebra men jag glömde liksom att njuta av det under tiden. Det gör man ofta. Och nu ångrar jag att jag inte bara njöt av det för nu känns det ensamt för det är redan över och jag hade väntat och sett fram mot det så länge. Lite som julafton.
Man glömmer njuta. Hela tiden. Det enda som finns kvar nu är bildbevis.

Det känns som om jag inte har sett dagsljus på flera dagar. Och det har jag väl egentligen inte heller. Varit uppe länge, vaknat sent och när man väl är redo att möta världen igen så har det blivit mörkt.
Detta eviga mörker.
Det enda jag kan tänka på nu är de första vårkvällarna. När vi envist intalar oss själva att det är varmt och vår och när vi tar tillvara på minsta lilla solglimt och släpar med oss filtar och grillar och öl till parken och njuter till solen går ner då vi tvingas inse att vi inte längre kan sitta kvar och så går vi hem till någon och fortsätter där.
Eller när träden slår ut och man känner sig sådär riktigt lycklig och levnadsglad som man bara gör på våren. Glad över att ha överlevt sex kolsvarta månader till.

Jag vill inte tentaplugga. Jag vill inte skriva uppsats i vår. Jag vill inte göra någonting just nu. Förutom att ta en restresa till något varmt ställe och lapa i mig lite D-vitaminer. Fast egentligen vill jag inte göra det heller eftersom jag då skulle bränna mig sönder och samman och få feberfrossa. Fan.

Nu är det bara att härda ut.
Härda ut.
Men det är svårt.
Lika svårt för oss alla.

Bortbortbort.

Vårvårvår.
Sommarsommarsommar.
Jag är trött på den här skiten nu.