Orättvist.

Jag tycker att det är orättvist att bara för att jag är halvblind måste jag lägga 5000 kronor av min inkomst på hela 7200 kronor på ett par glajjer.
Det går ju faktiskt inte.
Jag förstår inte hur det är meningen att jag skall göra?
Hur skall jag göra?!
Jag ser inte ens texten på teven från soffan längre.
Det är ett stort höstproblem.
Eller så har vi kanske för liten teve?
Hmm...


Skitväder i augusti och läskig falafel.

Vädret i augusti har verkligen varit kasst. Om man tänker på hur det brukar vara brukar det vara den här månaden som är varmast och då vattnet har blivit som varmast. I år har det regnat och varit mulet och det finns ingen chans att hösten skall bli sådär skönt uppvärmd som förra året.
Men det kan vara positivt också; mysljus, te, soffa, bra teveprogram, tråkigt kanske, men ack så myysig vardag.
Men ändå! Inte än! Snälla! Bara liiiite sol och D-vitamin till!

Igår skulle vi käka falafel efter att vi spelat biljard och gosh- jag mår fortfarande dåligt när jag tänker på det. Det är inte bra att vara för medveten om saker och ting. Killen som gjorde falafeln och som stod böjd över dom drog hela tiden in snor i näsan "SCHnnnOOOOrrrt"  och "SCHnnnOOOOrrrt" och "SCHnnnOOOOrrrt" och jag dog och tittade på H som såg lika förtvivlad ut och viskade "jag vill inte längre" och H viskade tillbaka "vi har inget val".
Man är för väluppfostrad. Man borde inte vara det. Det hade aldrig gått igenom någon hälsovårdsmyndighetsundersökning och man borde ha sagt:
"Hörru du! Jag vill inte ha den där falafeln som du gjorde utan att ha tvättat händerna efter att ha gått och dragit handen under din rinnande näsa, och som du gjorde med en ring på fingret (big NO NO!) och som du rullade ihop efter att du tagit i pengar och utan att ha tvättat händerna efter det!"
Men jag tänkte tappert bort det, för jag var så hungrig och hade tagit mycket antiseptisk vitlökssås på. Men efteråt mådde jag väldigt, väldigt illa.
No more falafel på ett tag alltså.



Malmöfestivalen - Utvärdering.

Det kanske är fel att skriva en utvärdering innan festivalen är slut, men faktum är att jag nog inte tänker deltaga mer. Kanske någon konsert ikväll, men ändå. Jag skiter i att utvärdera musiken förresten för den har inte gjort så stort intryck på mig. Förutom Wiehes hyllningskonsert igår som var grym!

Jag bedömer festivalen på en poängskala från 1, där 1 är sämst till 10, som alltså är bäst.
Vi börjar nedifrån och arbetar oss uppåt.

1.
Trängseln.
Den otrevliga säkerhetskvinnan som hytte med fingret åt mig på David & The Citizenskonserten för att jag bad om öronproppar när jag hade glömt mina hemma. Det står klart och tydligt på Malmöfestivalens hemsida att man kan få gratis öronproppar av dem.

2.
Renarna på Gustav Adolfs Torg. Ok, jag vet inte om dom verkligen mådde dåligt men när jag såg dom i folkkaoset såg dom jävligt deprimerade ut, och jag kan djur.

3.
Att jag inte lyckats hitta minidonutsståndet.
Att vi inte fick komma in på festivalområdet första kvällen pga för mkt folk.

4.
Att jag inte haft några som helst ekonomiska tillgångar under festivalen, men å andra sidan har det hållt mina utgifter nere. Så, plus minus noll där, förutom för alla som har fött och gött mig under festivalens gång, för dom är det väl mest minus.

5.
De tre Donutsen på lördagnatten. De var väldigt efterlängtade.
 
6.
Efterfestivalen. Grym idé, grymt kul och extrapluspoäng för tom stad på hemvägen som gjorde det möjligt att göra det jag längtat efter sedan jag var barn; hoppa i fontänen och i alla vattenpölar.

7.
De glada, trevliga poliserna som faktiskt var just glada och trevliga fastän det var trängsel och stress vid avspärrningen till festivalområdet första kvällen. Jag har faktiskt aldrig träffat glada och trevliga poliser förut, så det betydde mycket, tycker jag.

8.
Victoria i kiosken vid biblioteket som gjorde skitgoda burgare med räksallad för bara 25 kronor till mig och Elin. Trevlighetspoäng! Jag älskar trevliga serviceminded människor.

9.
Säkerhetssnubben som råkade se att jag höll för öronen på Fight Familykonserten och kom fram och gav mig öronproppar. Som sagt, såna här människor gör mig såå glad!

10.
Vegankebaben - helt klart festivalens stora vinnare!

Jao. Det var det det.

Just nu. Grows(stavning?)-varning.

Ja här sitter jag med en sån där skön just-för-stunden tillfredställelse efter att ha dragit bort en förhårdnad från ovansidan(!) av en tå. (Jag har så långa tår så jag får liksom skoskav på ovansidan också.) Grows(stavning?), jag vet, mer fakta än vad ni behövde, men visst är sånt bara så jäkla najs. Sitta och pilla lite och till slut lyckas liksom. Klippa tånaglarna är så jäkla najs när dom har blivit långa och plocka ögonbrynen är skitkul när det har kommit mycket hår, likadant med dammsugning som känns extra tillfredsställande när man riktigt hör skramlet av smutset i röret.
Det enda som inte är så kul när det har blivit mycket är väl egentligen disk, bikinilinje och kattsand förstås.

Jaa, någonstans ville jag komma med allt det här men jag tappade bort mig totalt i euforin av vardagssköna grejer.
Så tjipp och hajk helt enkelt.

Imorgon: Festivalutvärdering.

Fakta.

Jag skall börja skolan igen. Inte bara skolan förresten, utan Universitetet. Jag som bara har gjort hjärndöda grejer i två år nu. (Nåja, jag vet inte hur hjärndött det är egentligen att lära sig ett tre timmar långt manus utantill, man borde väl vara rätt smart ändå om man kan göra det, egentligen?
Men nu skall jag i alla fall läsa på Universitetet. Jag har lyckats leta upp en litteraturlista och ett schema och på schemat stod det efter två veckor "inlämning av analys senast 12.00". What?! Hjälp. Vad har jag gett mig in på? Men ärligt talat så tycker jag att det skall bli kul och ärligt talat så tror jag att jag kan bli en jävligt bra akademiker i sisådär ett år. Sedan tänker jag definitivt återgå till att spela teater.
Det om det.

Fick lönespec på posten nu. Jag hade tjänat 17000-nånting och fick ut 7000-nånting. What?! Jag hängde inte med alls. Men, jag har ju fått förskott såklart och där är resten av pengarna, hann jag förstå innan jag började tro att jag skattat 10000. "Att betala skatt är ett sätt att hjälpas åt, att betala skatt är ett sätt att hjälpas åt" Är mitt mantra.

Nu kommer snart Sanna och skall köra bort mig från datorn, jag skall städa efter den senaste veckans folkrusning i lägenheten, jag skall duscha och ikväll skall jag vara jävligt mycket i tid till Wiehekalaset på Stora Torg.

Over and out. Flickscout.

Malmöfestivalen del 2.

Det är bara att konstatera att gårdagens frisyr var ett katastrofalt misslyckande. Hela grejen gick ut på att den skulle vara rak. Eftersom det var fukt och regn i luften hela tiden förvandlades den snart till ful krullig tantfrisyr. Tragiskt.
I övrigt var det bra fest igår.
Idag känner jag dock att jag inte behöver festa mer. Ever.
Det är bra nu liksom.
Så snart skall jag släpa min slitna kropp till dushen och göra mig i ordning för en promenix i skavande skor till Mölleplatsen och Gogol Bordello.
Skavande skor för att mina festivalpjux är blöta efter nattens lilla besök i fontänen på triangeln. What?! Liksom.

Malmöfestivalen so far...

  • Fredagkväll med brorbesök och vänner. Sushi och Saké. Drick inte Saké. Senare var det dags att gå till Festivalen. Vi fick inte komma in pga att det var för fullt. Men hallå? Men vi träffade två trevliga poliser. Det är ju en bonus. Det händer inte ofta. Det blev öl och konsert på ett annat ställe istället.
  • Lördag var besök hos den andra broren med familj i Staffanstorp. Ett tips: besök Systembolaget i Staffanstorp, såå retro! God mat och stressad bror som skall lämna in doktorsavhandlingen på tryckeriet imorgon (onsdag)! Sedan tillbaka till Malmö och sedan kom Elin äntligen! Det blev öl på balkongen igen och sedan färd mot stortorget för Svenska Akademiens spelning. Efter det skulle jag och Elin gå hem. Men det blev istället "Piff och Puff på stan!" och Elin klagade på Kling och Klangs utstrysel med kommentaren "Alltså, reflexväst är ju verkligen mitt förstahandsval när jag ska ut en lördagkväll!" Vi letade efter djurens rättältet med vegankebab men hittade bara munkarna. Åt tre stycken var och dealde till oss ett schysst pris. Efter det blev det tiominutersbesök på Retro och våra vänner trodde vi var jättefulla, men vi var bara Elin och Linnea på G. Vi var inte osedvanligt fulla. Vi var vi. Punkt.
  • Söndagen var lugn med Vegankebab. (Äntligen! Den är grym! Ät den!) Och spelning med Fight Family, det var ok, men inte mer. Sedan hyrde vi film, ZoZo av Josef Fares. Jag tyckte den var grym men de andra tyckte den var töntig. Töntar!
  • Måndagen inleddes med shopping utan shopping. Men käk på Vegegården! Det är såå grymt! Ät buffén där för 58 spänn! Alles veggo! Sedan gick vi hem, drack två öl och gick på Nationalteatern. Drack en öl på öltältet, såg Tummel och gick sedan till en kiosk och fick festivalburgare med räksallad för bara 25 spänn! Tack Victoria! Sedan blev det en liten öl på Inkonst för hutlöst pris och sedan var natten gjord.
  • Elin har gjort min vecka genom att köpa mina nästan aldrig använda Cheap Mondaybyxor som aldrig skulle användas av mig för 200 spänn, antagligen för billigt men jag behövde pengar! Men pengarna är nästan slut. Damn.
Grattis LINN! Som idag fyller 22 år och är alldeles för långt borta från mig! Puss!


12.30

Klockan är tolv och trettio och humöret är ganska väldigt mycket bättre än igår. Det känns skönt. Det är jobbigt att vara deppig och inte alls någonting för mig.
Idag ska det städas, shoppas, bytas kattlåda, rullas sushi, ätas sushi, drickas vin, umgås med bror och vänner, gås på Malmöfestivalen.

För övrigt  har jag kommit på att det enda som saknas i Sverige är Dunkin´ Donuts. Det saknas jävligt mycket till och med. Men det är nog bäst egentligen för annars kanske jag hade vägt en sisådär trettio kilo för mycket. (Men det är mystiskt, för på hemsidan kan jag inte hitta några donuts bara kaffe. Hmm?)

Nu skall jag gå och pudra näsan.
Tjo. Bre.

Dagsattgöranågotroligt.


Skriva listor är roligt. Det kan jag göra.

Jag just nu:
1. Tveksam
2. Gnällig
3. Kristisk
4. Självkritisk
5. Uttråkad
6. Omotiverad
7. Oengagerad

Det var ju kul. Inte. Jag fortsätter genom att fuska. Listor som redan finns på papper men som jag härmed knappar in på intörnät.

Att göra:
1. Ringa Linn
2. Ringa Farmor
3. Plantera blomman
4. Vattna blommorna - OBS!
5. Ringa Folkuniversitetet
6. Ringa SKK
7. Ringa Sara

Och av de punkterna har jag gjort. Tadaa - inget! Men jag borde verkligen vattna blommorna. De vattnades oftare när vi inte var hemma.
Jag fortsätter med ännu en redan skriven lista.

Att handla:
1. Spaghetti
2. Snabbmakaroner
3. Krossat linfrö
4. Yes Diskmedel
5. Kaffe
6. WC-anka
7. Ägg
8. Grädde
9. Mjölk
10. Refill-tvål
11. Krossade tomater
12. Vita bönor

Kul va. En inblick i min vardag. Jag - på riktigt.
En till.

Att köpa:
1. Body Butter från Body Shop
2. Mascara
3. Läppglans.

Lägg märke till listornas "Att handla" vs. "Att köpa". Intressant.

Nu borde jag vattna blommorna. Men jag kommer antagligen inte att göra det.
Den som lever får se.




Trrrrrrååååkigt!

Jag har trååååkigt!
Jag vill spela teater nuääää! Jag får abstinens!
Jag vill gå den däringa arabiskakursen men jag har inte råd och det är onödigt men kuläääääää!
Jag vill att Sanna ska vara i Malmö nuääää. Sanna var äääär du egentligen?
Jag vill baka kaka och jag vill ha mer pengar och jag vill börja träna men motivationen är borta innan jag ens hunnit börja juuuuu!
Jag vill ha någonting roligt att se fram mot men det har jag ju inte! Ingen rolig skola att börja, ingen teater att spela. Buuuuuhuuuuuu!
Jag har 125 kronor på kontot till den 27:e och kan inte hjälpa till att handla någonting här hemma och det suuuuuuuuuger! Jag är skyldig Henning massvis av tusentals kronor och jag är dömd att alltid vara fattig! Jag vill bli riiiiik. Jag vill ha rooooligt. Jag vill inte bara sitta här och gloooo!


Och så kom hösten...

Mamma sa att hösten alltid brukar komma efter hennes födelsedag, och så blev det faktiskt. På pricken.
Ikväll blev alla mysljus tända och värmeljusen på borden och en kopp te framför teven.
Och jag njuter, för det är såå mysigt.
Men ändå samtidigt kallt och tråkigt.
Tvetydigt?
Och Henning har börjat jobba och jag skall börja plugga och festerna ska flytta in och allting skall återgå till sin stilla lunk.
Men ändå inte än. För först är det ju Malmöfestival och då är det ju sommar?
Vi får se...




Grattis!

Idag har jag och Henning varit tillsammans i fyra år!



Grattis till oss. Mest för att vi är så jävla snygga, så jävla bra, världens bästa team och fortfarande lika nykära som vi var då, för fyra år sen.
Det kan inte bli bättre.
Jag älskar dig, Henning.


Cowboy i mitt hjärta. La tut! La tut!

Jag får skriva nu eftersom jag antagligen inte kommer att ha tillgång till internet igen förrän jag kommer hem till Malmö (den 12:e) igen, om inte H lagar mammas och pappas dator förstås.

Den gångna (gågna?) helgen var underbar! Jag kan inte sluta tänka på den och önskar att den aldrig tog slut!
Det hela började i fredags när våra brudar från Malmö kom till Falkenberg med 16.16-tåget. Vi körde lite sightseeing i stan och flickorna fick bland annat äta på den berömda torggrillen, gå på systemet, se apoteket och automaterna vid torget. Mycket spännande. De upptäckte även att allt i Falkenberg hette någonting med "La". " Pizzeria La Casa", "La Frizz", "Sko La Design" osv. Om det beror på dialekten "det gör det la" eller om Falkenberg känner sig inspirerade av medelhavet kunde vi dock inte komma fram till. 
Färden fortsatte vidare till Ugglarp och min brors hus där vi grillade och drack vin på kvällen. Vi tog även en liten runda vid havet och lite rep hanns med. Allt var sådär löjligt idylliskt som man bara brukar kunna drömma om att det ska vara.   
På lördagen åkte vi till platsen där Cowboyfestivalen skulle vara. Tidspunktliga som vanligt, vilket vi snart skulle få ångra. Solen stekte och vinden svalkade inte och efter någon timme när vi insåg att vi inte skulle få soundchecka åkte jag och brudarna och badade med mina föräldrar istället. När vi kom tillbaka till vår kära åker insåg vi efter ytterligare någon tid att det antagligen inte skulle bli något soundcheck. "Fuck that" tänkte vi och rövade bort Henning från tekniken och åkte hem. Vid det här laget började det märkas lite solutmattnings och hungerirritation i lägret så vi åt, sov, duschade, drack ett glas vin och repade lite till innan vi slängde oss upp på cyklarna och färden mot Cowboyfestivalen började 19.30. En öl gick förlorad på vägen men förutom det gick färden väl. 
När vi närmade oss Svenstorp såg det ut som att det var massvis med folk på platsen! 
Gött! Jag som hela dagen oroat mig för vädret och förra årets klena publiksiffra behövde egentligen inte oroa mig för något. Det var strålande sol, jättevarmt och publiksiffran var ungefär 350 pers! 
Två öl segades (fegades) ner innan Hennings spelning. Som givetvis var den bästa även i år! Erika gjorde en strålande insats och The Girl Choir gjorde ett OK framträdande. Till vårt försvar vill jag påpeka att vi inte hade någon som helst medhörning. Vilket gjorde att vi inte hade en aning om vi överhuvudtaget hördes, hur vi lät och hur mycket. Synd. Så kan det gå om man inte får soundchecka. 
Men, Henning var grym, grym, grym! Stoltare flickvän får man nog leta efter och alla sa hela tiden: 
"Det här är bäst!", "Han är definitivt bäst!" osv, och det var han. Eller han är det. 
Bäst. Bäst. Bäst!
Och några tårar föll när han spelade en nyskriven låt som han vägrat spela upp för någon innan.
Så vackert.
Efter spelningen började vi på äkta svenskt manér att häva öl. På öl. Nervositeten hade släppt och nu kunde vi ju också få dricka eftersom vi var tvungna (tvugna?) att ta det lugnt innan spelningen. Haha. Pinsamt egentligen, men så är vi ju också sådana, svenskarna.  
Festen och kvällen blev hellyckad  och allt var lycka och eufori! Så genuint lycklig har jag nog inte varit på länge! 
Färden hem blev som Erika förutspått, minst sagt intressant. Utan gatlyktor på långa, smala ringlande vägar genom åkrar mitt ute på landet. Vi hade ju bytt ut Sofia mot Chris som gång på gång upprepade vitsen om Pekka som vi hade dragit när vi cyklade dit. "Vägen svängde men inte Pekka". När vi kom hem upptäckte vi att Chris på ett av sina besök i en åker lyckats med att tappa Erikas väska, så det vara bara för Henning och Erika att cykla tillbaka och leta, med endast en halvtaskig dynamo och ett rött bakljus från en cykel som ljus. Men de lyckades och återvände helskinnade! 
Festen fortsatte en bit in på natten och kvart i fyra gick vi och la oss. 
Dagen efter var vi alla bakis och härliga och världens mest underbara helg avslutades när jag och Henning åkte med hans sykon med respektive till Hallands Väderö för ännu en underbar dag och våra älsklingar åkte hem till Malmö.
Det var allt för denna gången. Nu jobbar jag ända till den 11:e, förutom en ledig dag och sedan ska vi hem till Malmö och börja på våra riktiga liv. I vårat Malmö, i vår lägenhet, med våra katter, våra vänner, vår balkong. Och Malmöfestivalen, såklart!

Vi syns då!
Sup och svälj, trevlig helg!