Långfreda´n på Södra Golgatan.

Hujeda mig.
Nu ska jag inte skriva mer om mina känslor här för nu har jag skaffat mig en dagbok.
Nu ska jag bara skriva om vardagliga saker och betraktelser. Exempelvis om hur långfredagen spenderades på Södra Skolgatan...
De tre tanterna vaknade klockan halv elva och började genast städa efter städschemat som hade varit förberett i två veckor. Lägenheten hade förfallit i en slags förväntan inför vad som skulle komma att hända fredagen den 21 mars. Den stora vårstädningen!
Innan damerna satte igång hade förväntingarna höjts inför påskhandlingen på Möllevångstorget. Vilket tillfälle att utnyttja det korta avståndet till torget där äggen var billiga, grönsakerna färska och påskrisen pyntade! Spända av förväntan tog de tre flickorna ut pengar vid sevurr elevurr men döm om deras förvåning vid ankomsten till det tomma(!) torget. Här var det kristligt minsann och ingen ruljans bland stånden. Folk satt väl hemma och sörjde Jesu död resonerades det. Torget var tomt som Sahara vid midnattssolen. Inte ens en ledsen kantarell i sikte. En smula besvikna konstaterades en stund senare att äggen kostade 40 kronor tjoget på ICA och att handlingen skulle få vänta till morgondagen, när även den sista alkoholen skulle inhandlas. Flickorna vände åter till lägenheten. Balkongen donades, blommorna blev friserade, fönster blev putsade och någonstans därimellan klämdes in en angenäm fiskgryta med ärtor som tillbehör och Apotekarnes påskmust. Efter åtta timmars tvättande, putsande, dammande och pyntade inför den stora Påskdiscofödelsedagsfesten samt firandet av Jesu död på självaste Påskafton insåg flickorna att det inte skulle bli någon tevekväll med hemlagad paj utan att pizza var det enda alternativet och således beställdes pizza som femton minuter en kvart senare inmundigades under högtidlig tystnad i det skinande köket.
Förutom kontakten med Fannys bittra finska, Linneas kåta ädelskånska och Annas hetsiga bokstavsbarnska som ondsinnigt smidigt planer om att ge de två dagar försenade godistiggande barnen som förväntas komma under morgondagen endast bibelcitat i gengäld (Vadå? Har vi en Bibel då? Neeej, men det kan väl inte vara så svårt att googla: "Bibeln") har dagens enda sociala kontakter bestått i en hajkande pendlarkortslånare, en olyckligt kär Mini Sweet Livsexpedit och en sur Pizzabagare (vem skulle nte vara sur om man fick utstå vad hon var tvungen att finna sig i!) så det är inte så konstigt att den känner sig lite som samhällets outcasts här där denna där sitter i sina mysbyxor, sin behå och sin gangstajacka. På tal om det har väl aldrig heller så många outfits burits på en och samma dag som i princip bara spenderats innanför hemmets fyra väggar. Förutom väggarna så har även grannarna fått se: Skatelooken, mysbyxelooken, tunikemedraggsockslooken, jagärmediHåkanHellströmsbandlooken, snyggsmurfanlooken, sjuttitalsdiscolooken, åttiotalsdiscolooken och alldeles alldeles strax ska de även få se nyduschadlooken.
Såå...
Glad påsk på er folk och rövare i Kamomilla stad!

Kommentarer
Postat av: sven

Jesus dog på korset på långfredagen. Knacka hål på äggen påskafton symboliserar att man flyttar gravstenen för att komma åt pånyttfödelsen som ägget symboliserar typ ungefär sådär...

2008-03-22 @ 18:54:14
Postat av: Linnea.

Hahaha! Va?! Pappa... Vadan denna lektion i kristna traditioner i vuxen ålder? Puss.

Postat av: sofia

hahahaha södra golgatan..hohoo...

2008-03-25 @ 13:07:58
Postat av: Linnea.

Hohoho! Jag är SÅ fyndig! :)

2008-03-25 @ 18:08:17
URL: http://www.philinea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback